Γιούνκερ: Με πρόβλημα... ευστάθειας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Δείτε βίντεο

Γιούνκερ: Με πρόβλημα... ευστάθειας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Δείτε βίντεο

Είτε γιατί τα «έτσουξε», είτε γιατί έχει πρόβλημα ισχιαλγίας, όπως είναι η επίσημη δικαιολογία ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται να παραπαίει - Το υποβαστάζουν  ο Ζάεφ, ο Μακρόν και άνθρωποι της ασφάλειάς του! 

jincker
Σε μία όχι και ιδιαίτερα καλή κατάσταση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγο πριν από την την αναμνηστική φωτογράφιση στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε το Associated Press, δείχνουν τον κ. Γιούνκερ να παραπατάει, υποβασταζόμενος από ανθρώπους της ασφάλειας αλλά και ηγέτες, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ζόραν Ζάεφ.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο, ο Γιούνκερ προσπαθεί να ανέβει το σκαλοπάτι που οδηγεί στο βάθρο για την επίσημη φωτογραφία, αλλά... φαίνεται να μην μπορεί να τα καταφέρει. Εκεί επεμβαίνουν οι άνθρωποι της ασφάλειάς του, κρατώντας τον από το χέρι και βοηθώντας τον εν τέλει να ανεβεί. Λίγα λεπτά μετά όλοι οι ηγέτες στέκονται για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία.

Στη συνέχεια, ο αμείλικτος φακός «πιάνει» ξανά τον πρόεδρο της Κομισιόν, να μην μπορεί εκ νέου να σταθεί στα πόδια του και ως από μηχανής θεός έρχεται ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και δίνει πολύτιμη χείρα βοηθείας, κρατώντας τον από τη μέση. Με χαρακτηριστική ευθυμία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αγκαλιάζει και τον φιλά σταυρωτά.

Στο επόμενο πλάνο μία εναέρια χορεύτρια κάνει την εμφάνισή της, προσδίδοντας μία καλλιτεχνική νότα στο γκαλά της Συνόδου, όμως και πάλι ο «παραπαίων» κύριος Γιούνκερ συγκρατείται και από τα δύο χέρια, παρακολουθώντας το θέαμα. Λίγο μετά, χαιρετά -υποβοηθούμενος πάντα- την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά την αποχώρησή του από το βάθρο, τον Γιούνκερ κρατούν εκ δεξιών ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, και εξ ευωνύμων ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα. Ο Ζάεφ μάλιστα δεν τον αφήνει καθόλου από το μπράτσο καθ' όλη της ασταθούς πορείας του.

Κλείσιμο
Αλλά,  η παλινδρομική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου δεν σταματά εδώ και στο επόμενο πλάνο, τη σκυτάλη στους «βαστάζους» παίρνει ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε. Μαζί με τον Αντόνιο Κόστα τον κρατούν εκ νέου από το χέρι μέχρι που κάποια στιγμή ξαναβρίσκει -ως ένα βαθμό- το βήμα του.

Ευρωπαϊκές πηγές, απαντώντας στις «κακές γλώσσες», αυτές που αφήνουν μονίμως υπονοούμενα σχετικά με την αδυναμία του προέδρου της Κομισιόν στον θεό Διόνυσο,  επισημαίνουν ότι ο Ζαν Κλόντ Γούνκερ πάσχει από ισχιαλγία.

Jean-Claude Juncker stumbles and is helped by leaders at NATO gala - Daily Mail
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης