Λεβέντης: Αν έχετε το θάρρος κάντε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Λεβέντης: Αν έχετε το θάρρος κάντε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

«Ο κ. Καμμένος λεει ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός και ο Κοτζιάς ο καλύτερος υπουργός και την ίδια ώρα λέει ότι είναι κακή η συμφωνία που υπόγραψαν. Με αυτά που λεει φοβάμαι ότι δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του» σημείωσε, στην Ολομέλεια της Βουλής

Leventis
«Λέτε πως δεν θα εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο. Και το 2015 λέγατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και θα αλλάξετε την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Βασίλης Λεβέντης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε δημοψήφισμα και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αποκαλεί ακροδεξιούς όσους διαφωνούν μαζί της.

«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα κανάλια υποστηρίζουν ότι για το Σκοπιανό τα ίδια παραχώρησε και η ΝΔ του Καραμανλή και δικαιολογούν με αυτό τον τρόπο την δική τους συμπεριφορά. Βασίζονται στην υποχωρητικότητα και την μειοδοσία άλλων για να δικαιολογήσουν την δική τους μειοδοσία. Αν έχετε θάρρος κάντε δημοψήφισμα αλλά γνωρίζετε ότι ο λαός διαφωνεί με αυτή την συμφωνία και κατηγορείτε τον λαό ότι είναι ακροδεξιοί. Έλαβα μια επιστολή από τους ανάπηρους πολέμου που είναι κατά της συμφωνίας. Είναι ακροδεξιοί αυτοί;» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Ξέρετε τι θα φέρει αυτή η συμφωνία που υπογράψατε» συνέχισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να εκτιμήσει «σήμερα οι λιγοστοί αστυνομικοί μπορούν να σας προστατέψουν. Φοβάμαι ότι με όσα θα φέρει αυτή η συμφωνία δεν θα μπορούν να σας προστατέψουν ούτε χιλιάδες αστυνομικοί».

«Ο κ. Καμμένος λεει ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός και ο Κοτζιάς ο καλύτερος υπουργός και την ίδια ώρα λέει ότι είναι κακή η συμφωνία που υπόγραψαν. Με αυτά που λεει φοβάμαι ότι δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του» σημείωσε και ζήτησε ομοφωνία των πολιτικών αρχηγών για την ακύρωση της συμφωνίας.

Κλείσιμο
«Κάνατε και δημοψήφισμα και χορεύατε ως νικητές και μετά υπογράψατε νέο μνημόνιο» τόνισε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «πείτε μας ένα πράγμα στο οποίο αντιταχθήκατε. Σε όλα είπατε ναι και στην Ευρώπη και στην Αμερική. Εξευτελίσατε την Αριστερά και δυστυχώς εξευτελίσατε την χώρα».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις σχολίασε «Στις δημοσκοπήσεις πριν την συμφωνία για τα Σκόπια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 21% μετά την συμφωνία τον δείχνει πάλι στο 21%. Να την κάνετε εικόνισμα την δημοσκόπηση γιατί δεν θα ξαναδείτε τέτοια».

«Πέσατε έξω από όλα τα σχέδιά σας και δεν έχετε ζητήσει μια συγγνώμη» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων και συνέχισε «Κάνετε τις ελεημοσύνες κριτήριο της πολιτικής σας. Δεν θέλει η χώρα ελεημοσύνες αλλά ανάπτυξη και σοβαρότητα. Η ΝΔ λέει ότι θα φέρει φοροελαφρύνσεις και ανάπτυξης αλλά επι των ημερών της δεν ήρθε ούτε μια επένδυση».

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τις διατάξεις του «Κλεισθένη» για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις ρυθμίσεις για το σπάσιμο της Β’ Αθήνας και υπολοίπου Αττικής.

Εξηγώντας τις διαφωνίες του είπε ότι η απλή αναλογική επιβάλει προσφυγή στις κάλπες μόνο μια Κυριακή και όχι δεύτερη όπως προβλέπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, διαφώνησε με το επιχείρημα ότι το σπάσιμο των περιφερειών καταπολεμά την διαπλοκή υποστηρίζοντας ότι «το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών εξυπηρετεί τα παζάρια του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης