Μαριάς στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μαζικές ελληνοποιήσεις

marias0

Στόχος είναι να αντισταθμίσει την απώλεια που θα έχει στην κάλπη, καταγγέλει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής

"Αθρόες ελληνοποιήσεις μεταναστών σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα - ο Άλλος Δρόμος" Νότης Μαριάς. Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε, για το ζήτημα των μαζικών χορηγήσεων ιθαγένειας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρώτο Αντιπρόεδρο Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Μαριάς μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

"Σε μια φάση που είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση χάνει την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι προφανές ότι θα επιχειρήσει μαζικές ελληνοποιήσεις ούτως ώστε να αντισταθμίσει με άρτι ελληνοποιηθέντες πρόσφυγες και μετανάστες την απώλεια που θα έχει στις κάλπες από τον ελληνικό πληθυσμό", δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας στο Βραδινό Μαγκαζίνο με τον Γιώργο Λαμπράκο και την Ντόνα Δρούτσα.

Οι μετανάστες που δικαιούνται να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως είπε ο κ. Μαριάς, ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. "Τα στοιχεία λένε ότι είναι κοντά στις 850.000, αντιλαμβάνεστε ότι θα μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος και στις Ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Υπολογίζονται ότι οι 250.000 είναι Αλβανοί, Πακιστανοί κλπ με 12ετή παραμονή στην Ελλάδα. Μόνο το 2016 είχαμε 33.000 πολιτογραφήσεις".

Μάλιστα προχωρά και σε μια πρόταση για να διαφυλαχθεί ο έλεγχος και η διαφάνεια. "Είναι κάτι που κανείς πρέπει να το παρακολουθήσει. Δεν υπάρχει διαφάνεια στο ποιοι παίρνουνν κάθε φορά τη δυνατότητα να πάρουν ελληνικό διαβατήριο, δηλαδή ελληνική υπηκοότητα. Νομίζω πρέπει να ανοίξει με μεγαλύτερη διαφάνεια όλο αυτό το σύστημα το οποίο είναι στο υπουργείο Εσωτερικών και να τεθεί σε διακομματικό έλεγχο. Θα έλεγα καλύτερα σε έλεγχο μιας επιτροπής της Βουλής για να μην έχουμε παρατράγουδα τα οποία όταν συμβούν θα είναι πολύ αργά" δήλωσε ο κ. Νότης Μαριάς.

Στην ερώτηση του κ. Νότη Μαριά προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τίμερμανς απάντησε:

«Είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο θέμα. Περίπλοκο διότι και η απόφαση σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να ψηφίσει, να συμμετάσχει στις εκλογές και ποιος λαμβάνει την εθνική ιθαγένεια ως γνωρίζετε είναι εθνική αρμοδιότητα. Έχουμε ευρωπαϊκά πρότυπα βεβαίως, βρισκόμαστε και μέσα σε μια συζήτηση γι΄ αυτό το λεγόμενο passport skim στη Μάλτα. Έχουμε κάποιες απαιτήσεις όταν δηλαδή δώσετε ιθαγένεια σε κάποιον πρέπει να έχει κάποια προφανή διασύνδεση με την συγκεκριμένη χώρα, αυτό απαιτείται».

Και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατέληξε: «Τώρα απλά μαζική χορήγηση ιθαγένειας φαίνεται όντως να αντιβαίνει σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Το διατυπώνω πολύ προσεκτικά ωστόσο, το δικαίωμα χορήγησης ιθαγένειας υπό ορισμένες συνθήκες, υπό ορισμένους όρους, είναι εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα των χωρών-μελών. Έχουν όμως την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι το γεγονός ότι χορηγούν το δικαίωμα αυτό λαμβάνει υπόψιν και τα συμφέροντα άλλων χωρών μελών, των άλλων χωρών μελών. Αυτά είναι τα στάνταρ τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και φοβούμαι ότι δεν μπορώ να απαντήσω ευρύτερα απ’ αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΜΑΡΙΑ .ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΜΙΑ ΚΟΥΣΤΟΔΙΑ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ.

Ταραξίας στη Νομιμότητα

Αν η καταγγελία του είναι πραγματική, αυτό θα έχει το λιγότερο ως συνέπεια την αυστηροποίηση των ελέγχων και τον ευτελισμό των Ελληνικών διαβατηρίων, και στην χειρότερη το κλείσιμο των συνόρων και την αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη Schengen, μόλις μάθουν οι "κουτόφραγκοι" ότι ο πλέον ο κάθε λαθροπάκης μπορεί να αποκτήσει Ελληνικό διαβατήριο εύκολα και γρηγορα. Και αν μπορεί να το κάνει αυτό, ΓΙΑΤΙ να μείνει Ελλάδα και να μην πάει π.χ. Γερμανία;

Ο πραγματικός κίνδυνος

Από τη στιγμή που ο κάθε Αχμέτ Γιαχαμπίμπης Αλλαχουακμπάρης πάρει το Ελληνικό διαβατήριο, ακριβώς ΤΙ θα τον κρατήσει στην Ελλάδα, όταν θα μπορεί πλέον να φύγει ΝΟΜΙΜΑ για όπου αλλού θέλει στην ΕΕ, όπως και άλλωστε ήταν ο σκοπος του; Οι Βρυξέλλες ΔΕΝ θα επιτρέψουν μια τέτοια κίνηση, αλλιώς θα την είχε κάνει ήδη π.χ. η Ιταλία, που έχει πολύ πιο μεγάλο και μακροχρόνιο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Μια φορά τόλμησε η Ιταλία να δώσει άδεια παραμονής σε 150 λαθραίους (το 2011) και αυτοί πήγαν να φύγουν με τρένο στη Γαλλία (τότε επιτρεπόταν, βάση Schengen), και η Γαλλία έκλεισε τα σύνορα για ΟΛΑ τα τρένα από την Ιταλία. Αν γίνουν όλες αυτές οι "Ελληνοποιήσεις", τα σύνορα ΟΛΗΣ της Ευρώπης θα κλείσουν σε χρόνο dt για ΟΛΟΥΣ τους ¨Ελληνας, αυτό θα είναι το πραγματικό πρόβλημα.

jan

ότι και να κάνουν, με ελικόπτερα θα φύγουν οι άπλυτοι.

Hδη χορηγούν μαζικά

ιθαγένειες οι ανθέλληνες συριζάιοι , όλα για την καρέκλα

....

Όποτε γίνουν εκλογές, τα εκατομμύρια των Ελλήνων του εξωτερικού οφείλουν να έρθουν με κάθε μέσο να ψηφίσουν μπας και γλυτώσει η δύσμοιρη Ελλαδίτσα μας από τα αριστερά παράσιτα και τον καρκίνο του έθνους που της τρώει τα σωθικά.

Ταραξίας στη Νομιμότητα

Εσύ, πόσοι από τα "εκατομμύρια έλληνες του εξωτερικού" νομίζεις έχουν την Ελληνική ιθαγένεια και άρα και δικάιωμα ψήφου; Οι περισσότεροι από αυτούς είναι παιδιά μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς, γεννημένοι στο εξωτερικό, και δεν έχουν πατήσει στην Ελλάδα παρά μόνο (και αν) για διακοπές. Οι νεόκοποι μετανάστες είναι 500.000, το πολύ. Υπολογίσιμος αριθμός, αλλά όχι και εκατομμύρια.

@

Για τον ενφια ανέδειξαν τους απατεώνες αναρχοκουμμούνες

Καλον υπνο Κουλη

Θα το κανει αλλα Σημιτης 2000 που κερδισε με τις 500000 παρανομες ελληνοποιησεις

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ναζί το 45 και οι κουκουέδες το 46-49 .......

Βλέποντας η αριστερά πως κοντοζυγώνει η ώρα που θα πάρει πόδι από την Ελλάδα, θα κάνει ό,τι ακόμα μπορεί για να τη διαλύσει. Το ίδιο εξάλλου δεν έκαναν οι ομοϊδεάτες της οι Ναζί το 1945 αποχωρώντας;

σίγουρα

εσύ έχεις ξεφύγει..

X

Το έχουμε καταλάβει.Γι αυτό θέλει ο ξεφτίλας να μείνει όσο περισσότερο γίνεται.Να βάλει όσους περισσότερους αλλοδαπούς να ψηφίσουν και με φασιστικό τρόπο σαν φασίστες που είναι να μην αφήσουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν.Καμμένε ξεφτίλα γελοίε δεξιέ πατριώτη μπουχέσα που είσαι?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

690_fa83d939-c781-47fb-bc2a-ef314c462144

«Η είδηση είναι ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία» αναφέρει η Πειραιώς για το τηλεφώνημα του Παύλου Πολάκη στον Γιάννη Στουρνάρα

stournaras_polakis_art2

Ωμή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος - Τον εκβιάζει ότι θα πάει στο γραφείο του και θα μείνει εκεί, μέχρι να διατάξει έρευνα και για άλλα δάνεια, εκτός από το δικό του, από την Attica Bank - Έδωσε στη δημοσιότητα επιλεκτικά μέρη της συνομιλίας τους - ΝΔ: Εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια, να παρέμβει η Δικαιοσύνη

75
mitsotakis_me_bankers

Η πρόταση του προέδρου της ΝΔ: για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα

29
tsipras_anas

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την είσοδο των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα – Οι δύο υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, έναντι των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν πολιτικό όρκο

62