Κοτζιάς για ονοματολογικό: Αν είχε βρεθεί λύση erga omnes θα έκανα πάρτι

4448108

Όπως ανέφερε έχει γίνει αρκετή δουλειά με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ που είναι «κρίμα να μην αποδώσει καρπούς» - Ντιμιτρόφ: Υπάρχει βούληση για λύση - Νέα συνάντηση με Νίμιτς στις 12 Μαΐου

Τις διάφορες εναλλακτικές για το ονοματολογικό έθεσαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατά την τρίτη υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε κάνει τόση δουλειά, και εγώ και ο φίλος μου ο Ντιμιτρόφ, τους τελευταίους μήνες που θα ήταν κρίμα να μην αποδώσει καρπούς», απάντησε ο κ. Κοτζιάς σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο συμφωνίας και συνέχισε: «Λέμε ότι πιο συχνά βλέπουμε ο ένας τον άλλον παρά τις οικογένειες μας».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα προλάβουν τις ημερομηνίες ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Η Ιστορία προκάνει, εμείς οφείλουμε να προκάνουμε την ιστορία».

Σε ερώτηση αν υπήρξε συμφωνία για μια ονομασία για όλες τις χρήσεις έναντι όλων "erga omnes" απάντησε πως αν είχε συμβεί αυτό θα έκανε πάρτι.

Όπως δήλωσε ο κ.Κοτζιάς, το Σάββατο 12 Μαΐου θα βρεθεί στην Αθήνα ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, γία μία ακόμη τριμερή.

Ντιμιτρόφ: Υπάρχει βούληση για την επίλυση του ονοματολογικού

Από την πλευρά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι «υπάρχει βούληση για την επίλυση του ονοματολογικού», υπογραμμίζοντας, ότι «έχουμε έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στον χρόνο» αλλά «με λίγη δημιουργικότητα και κινητικότητα και από τις δύο πλευρές ίσως να υπάρξει χρόνος και να προλάβουμε το τρένο της Ευρώπης)».

ερωτηθείς εάν υπάρχει χρόνος να επιλυθεί το ζήτημα, ο κ. Ντιμιτρόφ απάντησε: «Πιστεύω ότι υπάρχει βούληση, έχουμε έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στον χρόνο. Από την άλλη πλευρά τα όρια δεν συνδέονται με τη φύση αυτής της διαδικασίας. Συνδέονται με το "ευρωπαϊκό τρένο" για παράδειγμα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Σύνοδο στα τέλη Ιουνίου».

Ο κ. Ντιμιτρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, εξαιρετικό οικοδεσπότη, παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, είναι «σκληρός διαπραγματευτής», ανέφερε ότι από την πρώτη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, στις 14 Ιουνίου (2017) στην Αθήνα, έχουν γίνει πολλά. «

Υπάρχει», σημείωσε, «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, μεγαλύτερη κατανόηση. Και οι δυο μας έχουμε περάσει μερόνυχτα αναλογιζόμενοι ο ένας τις ανησυχίες του άλλου, που είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος, όταν υπάρχει κατανόηση, να καταλήξεις σε λύση. Το διακύβευμα είναι σημαντικό. Το έχω πει και θα το επαναλάβω. Είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος».

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι «μόλις τα καταφέρουμε κατά τρόπο που να είναι αποδεκτός από την κοινή γνώμη και τον λαό και στις δύο πλευρές -καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε μια μόνιμη, βιώσιμη λύση που θα παράγει φιλία και όχι εχθρότητες και αγανάκτηση- θα μας απασχολήσει γιατί δεν το έχουμε λύσει έως τώρα».

Ο κ. Ντιμιτρόφ είπε ότι συζήτησαν με τον κ. Κοτζιά «μια-δυο τελευταίες διαφορές», εκτίμησε ότι «έχουμε διανύσει πολύ δρόμο» και πρόσθεσε: «Κι επειδή δεν είμαστε μόνον υπουργοί αλλά και διαπραγματευτές πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, χθες και σήμερα εξερευνήσαμε επιλογές, χωρίς να αναλάβουμε κάποια δέσμευση, προκειμένου να δούμε εάν μπορούμε να βρούμε έναν συνδυασμό που να είναι επαρκής και για τις δύο πλευρές».

Είπε ακόμα πως συμφώνησαν με τον κ. Κοτζιά να συνεχίσουν τις συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα, μετά τη Σύνοδο στο Σούνιο, επισημαίνοντας πως έχουν καλέσει και τον κ. Νίμιτς. «Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο γιατί υπάρχει εδώ και πολύ καιρό το θέμα, επομένως μην "θυμώνετε" για το γεγονός ότι συναντιόμαστε τόσο συχνά. Αλλά το θέμα είναι τόσο βαθιά θεμελιωμένο και πρέπει να το φέρουμε στην επιφάνεια και να συζητήσουμε ζητήματα», σημείωσε ο κ. Ντιμιτρόφ.

Για τη σημερινή τετραμερή συνάντηση, είπε ότι το πλαίσιο ήταν πολύ συγκεκριμένο και το κλίμα εγκάρδιο, συζητήθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η περιοχή αλλά και το ευρωπαϊκό της μέλλον κι επισήμανε ότι συμφωνήθηκε στην επόμενη συνάντηση να συμμετάσχουν στις αντιπροσωπείες και οι υπουργοί Οικονομίας με συγκεκριμένα οικονομικά σχέδια.

Ο Νίκος Κοτζιάς στην εναρκτήρια ομιλία του ευχαρίστησε τους ομολόγους τους, της Αλβανίας, Ντιμίτρ Μπουσάτι, της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, και τον Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, για την παρουσία τους στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Κοτζιάς μεταξύ άλλων εξέφρασε την ελπίδα να λυθούν τα προβλήματα της περιοχής, χαιρετίζοντας την διάσκεψη.

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Κοτζιά:


Καλημέρα σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ που για άλλη μια φορά δεχθήκατε την πρόσκλησή μας για τη Θεσσαλονίκη. Είναι πια ένας θεσμός που στηρίζεται στην κοινή μας δράση και στη φιλία ανάμεσα στα 4 κράτη μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Ekaterina Zaharieva που βρήκε χρόνο, μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων της για την Προεδρία, να είναι μαζί μας. Ευχαριστώ, Κατερίνα.

Ευχαριστώ τον Nikola Dimitrov που πάντα μας αρέσει να βρισκόμαστε εδώ στην Θεσσαλονίκη και να έχουμε δημιουργικές συζητήσεις και ‘last but not least’, ο καλός μου φίλος, ο παλαιότερος από τους παρόντες και τις παρούσες, ο Ditmir Bushati, με τον οποίον καταφέραμε να βρούμε τον δρόμο για να λύσουμε τα προβλήματα δεκαετιών ανάμεσα στις χώρες μας.


Ελπίζω να καταφέρουμε να λύσουμε όλα τα ζητήματα της περιοχής και να πορευτούμε μαζί σε έναν δημιουργικό Ευρωπαϊκό δρόμο. Χαιρετίζω, κατά συνέπεια, τη 3η διάσκεψη των κρατών της διασυνοριακής συνεργασίας και ήθελα να πω ορισμένες σκέψεις σε σχέση, πολύ σύντομα, με τις γεωστρατηγικές αλλαγές και τη σημασία που έχουν για τη συνεργασία μας.

Είμαστε η περιοχή από όλη την Ευρώπη που βρίσκεται πλησιέστερα προς την ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αλλά και την Ανατολική Βόρειο Αφρική. Είμαστε αυτοί που αισθανόμαστε πρώτοι τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτές τις περιοχές, που έχουμε συναίσθηση των προβλημάτων, των κινδύνων, αλλά και των ευκαιριών για την ειρήνη και για την ανάπτυξη που υπάρχει στην περιοχή μας. Θα έλεγα ότι οι αλλαγές, ιδιαίτερα στη Βόρειο Αφρική, Λιβύη, Μέση Ανατολή, Συρία, Ιράκ και Ανατολική Μεσόγειο, είναι αλλαγές που επιτείνουν τις τεκτονικές αλλαγές που γίνονται στον πλανήτη μας.

Οι αλλαγές που γίνονται στον πλανήτη μας έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά, που τα ξέρετε, που είναι ότι ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει, όπου ο ρόλος της Δύσης δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ο ίδιος με τον 19ο και 20ο αιώνα, όπου νέες δυνάμεις αναδύονται, όπου ο ρόλος της Δύσης, που σχετικά μειώνεται, έχει ως συνέπεια αυτήν την εποχή οι ισχυρές δυνάμεις της Δύσης να ασχολούνται περισσότερο με άλλες περιοχές, παρά με τη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Ιδιαίτερα έχουμε μια μεγάλη παγκόσμια μετατόπιση ενδιαφερόντων από αυτό που ονομάζω «Λίμνη του Ατλαντικού» στη «Λίμνη του Ειρηνικού». Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα είναι όλο και περισσότερο απασχολούμενες με αυτήν τη μεγάλη αλλαγή και λιγότερο με τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στην περιοχή μας.

Θα έλεγα, επίσης, ότι οι αλλαγές δείχνουν ότι η Ρωσία, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, επανακάμπτει και ξαναδείχνει να έχει ενδιαφέρον για την περιοχή όπου ζούμε εμείς. Και βέβαια, αν κάτι είναι ολότελα καινούριο απ’ ότι συνέβαινε πριν 20 και 30 χρόνια, είναι η εμφάνιση της Κίνας ως μεγάλης οικονομικής δύναμης με μεγάλες δυνατότητες για έργα και συνεργασίες επίσης στην περιοχή μας.

Όταν ο κόσμος αλλάζει και έχει επιπτώσεις στην περιοχή μας, νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι ένα για εμάς τους Έλληνες και νομίζω για όλους μας, ότι πρέπει να επιτείνουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στην περιοχή.

Έχουμε αλλαγές και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλαγές για τις οποίες θα συζητήσουμε σε λιγότερο από μία εβδομάδα στη διεθνή διάσκεψη του Σουνίου, όπου θα είναι όλες οι υποψήφιες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και τα άλλα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων. Θα είναι οι χώρες του Βίζεγκραντ και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια. Νομίζω ότι είναι αναγκαίο σε επόμενες εβδομάδες να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία, όχι μόνο στο επίπεδο των υπουργών, αλλά και ανάμεσα στις Διευθύνσεις μας που ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε πιο συστηματικά και με συνεργασία να καταγράψουμε, και στο βαθμό που μπορούμε να επηρεάσουμε, τις αλλαγές που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Η χώρα μου, όπως και η προεδρία, είμαστε ανοιχτοί για κάθε είδους βοήθεια προς τις άλλες δυο χώρες, όποτε και εφόσον χρειαστεί. Και για εμπειρογνωμοσύνη και για άλλα ζητήματα.

Οι αλλαγές της Μέσης Ανατολής, κατά τη γνώμη μας, απαιτούν επίσης να συντονιστούμε καλύτερα. Εχθές το βράδυ κάναμε μια συζήτηση πάνω σε αυτό. Οι αλλαγές που γίνονται και οι πόλεμοι που διεξάγονται έχουν προσθέσει δίπλα στη γραμμή -σε εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά- σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης, έχουν προσθέσει τρεις πολέμους Συρίας, Ιράκ, Λιβύης.

Είμαστε επίσης της γνώμης ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις μας για τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο μπορούν, και θα ήταν παραγωγικό, να συναντιούνται για να ανταλλάσσουν γνώμες και για να βρίσκουμε τον τρόπο να αυξάνουμε την κοινή μας δράση στη Μέση Ανατολή. Σε αυτό θα βοηθήσει και η συνάντηση που έχουμε, και είμαστε όλοι καλεσμένοι, στη Ρόδο, τον Ιούνιο φέτος, όπου θα συναντήσουμε και όλα τα αραβικά κράτη και τον Αραβικό Σύνδεσμο και το Συμβούλιο Συνεργασίας Χωρών του Κόλπου για να συζητήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη μιας θετικής ατζέντας ανάμεσα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στον αραβικό κόσμο.

Εκεί, συζητώντας για τη Μέση Ανατολή, ίσως αξίζει να αξιολογήσουμε ορισμένα νέα δείγματα. Είναι το γεγονός ότι το Ιράν με τις συνεργασίες που έχει και στο Ιράκ και στη Συρία και με τη Χεζμπολάχ, κατά κάποιο τρόπο έχει βρει μια διέξοδο από την περιοχή τη δική του μέχρι τη Μεσόγειο. Έχει γίνει ένας παίκτης που δρα και έχει παρουσία ισχυρή πια στη Μέση Ανατολή.

Επίσης, καταγράφουμε την ατέλειωτη σύγκρουση στη Συρία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν κατ΄ επίφαση εμφύλιο πόλεμο που εμπλέκονται 9 άλλες δυνάμεις. Έναν εμφύλιο πόλεμο που δεν έχει τελειωμό, γιατί εισρέουν άνθρωποι και πολεμικό υλικό από διαφορετικές χώρες, παρά την κούραση και τις καταστροφές που έχει η ίδια η συριακή κοινωνία. Αυτό συνεπάγεται όμως ότι πάντα θα είναι ανοιχτό και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε από κοινού οι 4 χώρες μας τα ζητήματα της μετανάστευσης και των μεταναστευτικών ροών και των προσφύγων.

Και θα ήθελα να πω και να επαναλάβω κάτι που είπα δημόσια προχθές, ότι οι νέοι κανονισμοί και νόμοι της Κυβέρνησης της Συρίας προκαλούν, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ανησυχία διότι, κατά κάποιον τρόπο, δεν διασφαλίζουν τις ιδιοκτησίες, τυπικές ή άτυπες, 14.000.000 Σύρων που έχουν μετακινηθεί είτε εντός της χώρας είτε στο εξωτερικό, με τους όρους και τους κανονισμούς που βάζουν. Που σημαίνει ότι η επιστροφή εκατομμυρίων Σύρων στις πάτριες εστίες τους θα είναι πιο δύσκολη από ότι θα ήταν χωρίς αυτή τη νομοθεσία.

Και επίσης έχουμε και την παρουσία της γείτονός μας Τουρκίας στο Αφρίν, η οποία κατά τη γνώμη μας θέτει υπό αμφισβήτηση τη Συνθήκη της Λωζάννης στην ανατολική της πλευρά, αλλά είναι μια συνθήκη που αφορά και πολλές άλλες χώρες και ανάμεσα σε αυτές και εμάς.

Νομίζουμε ότι η συνέχιση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή θέτει ως επιτακτικό καθήκον τη συνεχή συνεργασία ανάμεσα στα υπουργεία μας που ασχολούνται με τους πρόσφυγες, τη μετανάστευση, την ασφάλεια στις συνοριακές μας περιοχές. Και θα έχουμε μια διεξοδική συζήτηση, είναι εδώ και ο Υπουργός, ο κ. Τόσκας. Η στενή μας συνεργασία δεν πρέπει να αφορά μόνο αυτό που ονομάζω αρνητική ατζέντα, αλλά σίγουρα πρέπει να αφορά την ανάπτυξη μας και την συνεργασία μας στον τομέα της ενέργειας και των μεγάλων υποδομών.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

γιανναρας

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Προδοτες Αλητες Πολιτικοι

Αντιπρόταση

Ο Νίμιτσ έδωσε Πέντε ονόματα για τα Σκόπια , έχω και εγώ πέντε: 1.vardasca 2.Vardaska panovina 3.skopia 4.Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία 5.Γιουγκοσλαβία

Αξίζει να δουν όλοι το παρακάτω ΒΊΝΤΕΟ

Αξίζει να δουν όλοι το παρακάτω Οι Έλληνες των Σκοπίων «φωνάζουν» Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερευνες για την μειονότητα την ελληνική έχουν γίνει πολλές

κρατώ κάποια που με συγκίνησε του κ.Χολέβα(Πολιτικού επιστήμονα)και παραθέτω ένα απόσπασμα από σχετική αρθρογραφία του:"Συγκέντρωσα υλικό που κατέγραφε τη συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης των φυλετικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών των Ελλήνων μειονοτικών... Πίσω από κάθε μικρή ή μεγάλη ιστορία κρύβονταν απίστευτες προσωπικές περιπέτειες και ανείπωτες δοκιμασίες, που γράφτηκαν με πολύ πόνο, αίμα και δάκρυ. Οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, άνδρες που βιαίως εκτοπίστηκαν, ονόματα που εκσλαβίστηκαν, ακόμη και κοιμητήρια ολόκληρα που ισοπεδώθηκαν... Και όλα τούτα, σε μια προσπάθεια να εμπεδωθεί παντί τρόπω η θέση ότι οι Μακεδόνες είναι Σλάβοι και όχι Ελληνες»! Η Ελλάς οφείλει να ενδιαφερθεί για τους ομοεθνείς μας στο γειτονικό κράτος. Κωνσταντίνος Χολέβας * Πολιτικός επιστήμων

Αξίζει να δουν όλοι το παρακάτω

Οι Έλληνες των Σκοπίων «φωνάζουν» Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια

Κατά την απογραφή του 1941, η οποία έγινε με ευθύνη των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, και άρα είναι πλέον αντικειμενική, επί συνόλου 800.000 πληθυσμού κατεγράφησαν 100.000 Έλληνες το γένος, Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, δηλαδή το 12% του πληθυσμού. Η απογραφή του 1951 δίνει 158.000 ελληνικό στοιχείο. Εξ αυτών 25.000 είναι Έλληνες γηγενείς κάτοικοι Μοναστηρίου, 100.000 βλαχόφωνοι Έλληνες (Γκρέκ), 3.000 Έλληνες Σαρακατσαναίοι και 32.000 Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου. Ήτοι το 18% του εξ 900.000 (τότε) πληθυσμού. Τα στοιχεία αυτά ενόχλησαν τις αρχές των Σκοπίων οι οποίες υποχρέωσαν τους 100.000 Έλληνες να δηλώνονται «Μακεδόνες» ή το πολύ «Βλάχοι». Τα απογραφικά στοιχεία του 1961 και 1971 είναι απολύτως ασαφή από την προσπάθεια των Σκοπιανών να μειώσουν τη δύναμη των Ελλήνων. Με την απογραφή όμως του 1991 αποκαθίσταται εν μέρει η αλήθεια. Παρ΄ότι δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομερή απογραφικά στοιχεία, εν τούτοις στον αντιπολιτευόμενο Τύπο δημοσιεύθηκαν πληροφορίες περί του ότι ποσοστό μεταξύ 12 και 18% δήλωσε ότι έχει ελληνική εθνική συνείδηση. Δηλαδή περίπου 250.000 επί συνόλου 2.200.00 κατοίκων. Όλοι αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι είχαν εξαναγκασθεί στο παρελθόν να δηλώσουν «Μακεδόνες» ή «Βλάχοι» ή «Γιουγκοσλάβοι». Είναι αυτοί που στην πραγματικότητα είναι «Γηγενείς Έλληνες». «Βλάχοι», «Σαρακατσαναίοι» και «Πολιτικοί Πρόσφυγες».

Μήπως να τον ρωτήσει

τον "Νικόλα"ο Κοτζιάς για την καταγωγή του και πώς από ελληνικής καταγωγής έγινε της ΣΝΟΦ και γενίτσαρος? Μήπως να τον ρωτήσει πόσοι Ελληνες αυτή τη στιγμή κατοικούν στα Σκόπια,οι οποίοι εξσλαβίσθηκαν από φόβο και από παράλειψη του ελληνικού κράτους να τους αναγνωρίσει ως μειονότητα? Μήπως ήρθε η ώρα οι Ελληνες αυτοί να αποκτήσουν και πάλι την ιθαγένεια την ελληνική που έχασαν είτε λόγω του εμφυλίου είτε του φόβου από τους νεοκομητατζήδεςκαι επίσης αντί να τρέχουν στην Βουλγαρία για διαβατήριο να έχουν διαβατήριο ελληνικό?

Το γαρ πολύ της θλίψεως

γεννά παραφροσύνη!Είπε ο κ.ΥΠΕΞ«Ισχύει αυτό που λέω πάντα. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή», υπογράμμισε ο ίδιος.Το ότι ο ΥΠΕΞ αντιλαμβάνεται την Ιστορία ως φυλακή,δεν μας φταίει η Ιστορία αλλά ούτε η ανθρωπότητα στην ιστορία της που έχει την αντίθετη άποψη.Σεβαστές οι απόψεις του κ.ΥΠΕΞ αλλά είναι θλιβερή μειοψηφία!Η Ιστορία είναι παρελθόν,παρόν και μέλλον μαζί,είναι μνήμη και όχι λήθη,είναι ταυτότητα και όχι μάζες!Είναι ιερά και όσια,είναι ελευθερία και αξίες,είναι ύπαρξη,είναι το "είναι",είναι σεβασμός και πολιτισμός,είναι ανθρωπισμός και συνέχεια!Οσοι εργάζονται και αντιλαμβάνονται διαφορετικά την Ιστορία ούτε επιχειρήματα έχουν,ούτε πείθουν,ούτε πρόκειται να "επιβληθούν"!Απόδειξη?Η ίδια η Ιστορία! H Iστορία ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ (ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ )ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΩΣ ΦΥΛΑΚΗ!ΩΣ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Εσύ σίγουρα θα έκανες πάρτυ

αλλά δεν μας είπες με ποιον?Γιατί με την πλειοψηφία τη συντριπτική του ελληνικού λαού θα είχες μείζον θέμα,διότι αυτό το πάρτυ!που εκχωρεί όνομα Μακεδονία όπως και να είναι διατυπωμένο ο ελληνικός λαός το ονομάζει προδοσία!Αλλά τι να σχολιάσει κανείς όταν ακούει τον ΥΠΕΞ να ομιλεί περί..πάρτυ!!στο οποίο εκχωρεί το όνομα.Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ο ΥΠΕΞ έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε"ετερόκλητο όχλο"και όχι σε πολίτες ελεύθερους και σκεπτόμενους!

Ποντάρει στο ....l;ight....

"μοντέρνα...γκουντ ντιπλομασι....απλώνω τον τραχανά ....και καλλιεργώ την παρωδία στους αποπροσανατολισμένους Ελληνες ότι το ...γκουντ ντιπλομασι είναι το...oνομασία με όρο Μακεδονία ή παράγωγο!Νομίζει για να ικανοποιήσει και την αλαζονία του και τις επιδιώξεις των πιο πάνω από αυτών ότι το erga omnes θα είναι επιτυχία!!δηλ.θα τα έχει κάνει 3 φορές χειρότερα τα πράγματα,διότι θα επισημοποιηθεί πλέον ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑή παράγωγο και δεν θα είναι καν ¨πρώην"!Νομίζει πως ο νταλκάς μας είναι το erga omnes!!και όχι να μην υπάρχει ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑή παράγωγο.Νομίζει επίσης ότι θα στρέψουμε αποκλειστικά την προσοχή μας στην καθημερινότητα,στην "ηρωική έξοδο"στις αγορές,τα εμφυλιακά κόλπα περί ....ΜΠΛΕ,ΚΟΚΚΙΝΩΝ,ΠΡΑΣΙΝΩΝ,ΒΟΡΡΑΣ-ΝΟΤΟΣ..κλπ και ότι το θέμα θα ξεχαστεί!!ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ!!!!Κανείς σε αυτήν εδώ την πατρίδα που πήγε κόντρα στο λαό για εθνικά θέματα δεν "την έβγαλε καθαρή"! Καταγράφηκε στα μελανότερα χρώματα της Ιστορίας!Η αλαζονία και η απαξίωση του λαού στο θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κρατάει όσο δεν συνειδητοποιει την αλαζονία και την απαξίωση.Η συνειδητοποίηση άλλωστε δεν μπορεί να γίνει όταν βρίσκεσαι"στα ύψη".Την καταλαβαίνεις όμως πλήρως όταν "πέσεις"χάμω !Είναι φυσικός και ηθικός νόμος!Οσο αρνείσαι τα αυτονόητα και την Ιστορία,άλλο τόσο αυτά "σε εκδικούνται"αργά ή γρήγορα!

ποπαυ

συνεχιστε να δινετε αερα στους γυφτοσκοπιανους μπολσεβικοι και τα γιαουρτια δεν τα γλιτωνετε κατσαπλιαδες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης