Βουλή: «Ναι» από τους φορείς, «όχι» από την Εκκλησία στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

vouli_koinwnikwn

Βουλευτές της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική για την επιλογή των φορέων, καθώς εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας - «Θολά» τα συμπεράσματα κατά τη σημερινή ακρόαση 

«Θολά» συμπεράσματα βγαίνουν από την ακρόαση των κοινωνικών φορέων για το νομοσχέδιο που τροποποιεί το πλαίσιο για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες καθώς, αν και στο σύνολό τους σχεδόν παρείχαν αμέριστη στήριξη στις προωθούμενες διατάξεις, η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η πλειοψηφία των ομιλητών αποτελούν επικεφαλής οργανισμών που εποπτεύονται από την κυρία Θεανώ Φωτίου.

Είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ όσων υποστήριξαν με θέρμη το νομοσχέδιο και κατήγγειλαν τους βουλευτές που εναντιώνονται στην ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς εντοπίζονται οι εκπρόσωποι κέντρων πρόνοιας τεσσάρων περιφερειών της χώρας και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αποτελούν ΝΠΔΔ που εποπτεύοντα από το υπουργείο Εργασίας.

Μεθόδευση στην επιλογή των φορέων καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Η συγκεκριμένη μεθόδευση με τον ελεγχόμενο κατάλογο ομιλητών για την εξαγωγή βολικών για το υπουργείο συμπερασμάτων καυτηριάστηκε από την εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου που τόνισε πως «δεν είναι σωστό να καλούμε τόσους φορείς που είναι εποπτευόμενοι από το υπουργείο που εισάγει το νομοσχέδιο. Επισημαίνω το λάθος ακόμα και αν συμφωνώ με ορισμένες παρατηρήσεις που εκφράζουν οι συγκεκριμένοι φορείς. Δεν μπορούν όμως να μας κάνουν υποδείξεις φορείς που εποπτεύονται από την υπουργό. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαδικασιών». Επίσης, και η κυρία Κατερίνα Μάρκου (ΝΔ) σημείωσε πως «έως τώρα ακούμε εκθέσεις ιδεών. Εμείς ήρθαμε να ακούσουμε απόψεις ειδικών».

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση είχε χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος καθώς αρκετοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς ανέμεναν τις τοποθετήσεις ειδικών, παιδοψυχιάτρων, κοινωνικών λειτουργών κ.α. για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

«Πρωτεύον είναι το συμφέρον του παιδιού»

Πάντως, πέραν αυτών, από την πλευρά του Συνηγόρου του Πολίτη, η κυρία Θεώνη Κουφονικολάκου, αρμόδια για τα δικαιώματα του παιδιού, επισήμανε ότι «για τον Συνήγορο του Πολίτη πρωτεύον είναι το συμφέρον του παιδιού και ο ανάδοχος γονέας διακρίνεται από την ψυχική του διάθεση και όχι με βάση την σεξουαλική του ταυτότητα. Από την οπτική συμφέροντος του ανηλίκου προέχει η δυνατότητα παροχής αγάπης χωρίς να εξετάζονται άλλα θέματα».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα να μεγαλώνουν παιδιά σε ομόφυλη οικογένεια»

Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού Γιώργος Νικολαΐδης υπογράμμισε ότι «Δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς ψυχικής υγείας να μεγαλώνουν παιδιά σε ομόφυλη οικογένεια» ενώ η κυρία Αργυρώ Ζερβάκη πρόεδρος του πρότυπου εθνικού νηπιοτροφείου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έως ότου να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στον αστικό κώδικα και το οικογενειακό δίκαιο. «Πρέπει να αποσυρθεί και να γίνει διαβούλευση με όλους γιατί και στους ειδικούς από ότι διαπιστώνω από την συζήτηση εδώ υπάρχουν αντιλήψεις που δεν αφορούν την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλήρης διάσταση της Εκκλησίας

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ιερά Συνόδου, Θεόδωρος Παπαγεωργίου επαναδιατύπωσε την πλήρη διάσταση της Εκκλησίας με τον πυρήνα του νομοσχεδίου εξηγώντας ωστόσο ότι η βασική διαφωνία της Εκκλησίας αφορά το σύμφωνο συμβίωσης για όλους.

«Θεωρούμε ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν εξασφαλίζει το απαραίτητο περιβάλλον σταθερότητας σε ένα παιδί διότι όποιος έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης μπορεί εύκολα να αποδεσμευθεί από αυτό, ενώ όποιος έχει συνάψει γάμο έχει προχωρήσει σε σοβαρή αυτοδέσμευση που εγγυάται τη σταθερότητα του περιβάλλοντος του παιδιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γκέμπελίσκοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

Είναι ντροπή να μιλάμε για κοινωνικούς φορείς, ενώ πρόκειται για διορισμένους απο την ομάδα Τσίπρα Καρανικαίους του δημοσίου τομέα. Εμείς οι φορολογούμενοι καλοπληρώνουμε όλα αυτά τα λεβεντόπαιδα των υποτιθέμενων κοινωνικών φορέων. Ντροπή σας, η στρατευμένη επιστήμη του ΣΥΡΙΖΑ στην υπηρεσία της ανωμαλίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras-kontino

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, που θα συνοδεύεται από τον Νίκο Κοτζιά και άλλους υπουργούς, περιλαμβάνει συναντήσεις με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων - Πιθανή και μια συνάντηση με τον Ερντογάν

kalpi_arthro

Δέκα μονάδες διαφορά του προέδρου της ΝΔ στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία - Στο 10,5% το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επι των εγκύρων στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ - Διχασμένοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό, Μάτι και οικονομία

zaev-pence

 Ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο στο Twitter για μια «κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβε μηνύματα αποφασιστικότητας στην επίτευξη της συμφωνίας Πρεσπών»

tzana

«Το σημαντικό δεν είναι μόνο υλοποίηση των μέτρων αλλά η διαφορετική αντίληψη που διαπνέει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οικοδομήσουμε την νέα οικονομία στην Ελλάδα μετά το μνημόνιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

2