Με Ψαραντώνη, λίγο πολιτική και... Σώρρα η πρεμιέρα του κόμματος Βαρουφάκη

mera253

Λίγος αντιευρωπαϊσμός αλλά όχι Grexit η βασική αρχή του ΜεΡΑ25 - Οπαδοί του Σώρρα διέλυσαν τελικά τη συγκέντρωση

Η τεράστια αφίσα με το πρόσωπο του Γιάνη - κάτω ακριβώς από τη διαφημιστική πινακίδα «Μάνα θα πάω στο Hollywood» με τον Φωκά Ευαγγελινό - μαρτυρούσε ότι το έργο που ανέβηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο θέατρο Ιλίσια δεν ήταν σαν τα άλλα: μπορεί να περιλάμβανε διάσημους μουσικούς όπως τον Ψαραντώνη, ηθοποιούς όπως τον Κλέωνα Γρηγοριάδη αλλά το θέμα του ήταν αυστηρά πολιτικό. Και μάλιστα από αυτά που ξέρει να ανεβάζει στα διάφορα θέατρα όλου του κόσμου ο Γιάνης Βαρουφάκης
 επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά πως «όσο εκείνοι (οι εκλεγμένοι πολιτικοί) μετατρέπουν το Κοινοβούλιο σε φαρσοκωμωδία, εμείς θα μετατρέπουμε τα θέατρα σε κοινοβούλιο» - φράση που είχε επαναλάβει πριν από μια βδομάδα στο Λονδίνο, στη διάλεξή του για τον Σαίξπηρ.

Στην είσοδο του θεάτρου Ιλίσια ένα τραπεζάκι υποδεχόταν τα υποψήφια μέλη του νεοιδρυθέντος Κόμματος πουλώντας παράλληλα κούπες ΜέΡΑ25-και άλλα σχετικά μεμοραμπίλια. Όσο για το σήμα: το χελιδόνι, κάτι πρωτότυπο θα έλεγε κανείς, αν δεν το είχε δει κάποια χρόνια πριν να πρωταγωνιστεί στα ψηφοδέλτια του ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ ή στο εξώφυλλο του περιοδικού Ταχυδρόμος-το ίδιο κόκκινο και επιβλητικό. Αντίστοιχα καινοφανές θα φαινόταν και το εύρημα με τα τεράστια κόκκινα γράμματα που στόλιζαν τη σκηνή, αν δεν ήταν πανομοιότυπα με αυτά που κοσμούν τις συνεδρίες του περίφημου Tedx-και η αλήθεια είναι πως το στήσιμο, του show της ιδρυτικής διακήρυξης θαρρείς και ήταν όλο βγαλμένο από εκεί.
mera253
mera252
varoufakis-neo
varoufakis_komma

Όπως στο Tedx- όπου ο ομιλητής καλείται μέσα σε 20 λεπτά να πείσει πως η πορεία του είναι σημαντική για το σύμπαν-ο Γιάνης σε κάπως μεγαλύτερο διάστημα έπρεπε να αποδείξει πως διαθέτει ρεαλιστικό πλάνο και συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις. Αυτό όμως που φάνηκε είναι πως η ΜέΡΑ25 μοιάζει αρκετά με το σκηνικό του ελληνικού καιρού: αφρικανική σκόνη εναλλάξ με ευρωπαϊκό κρύο και χιόνια στα ορεινά, συννεφιά μαζί με βροχοπτώσεις. Κάπως έτσι προσπάθησε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα σε μια ΜέΡΑ ο νέος ηγέτης. Γνωρίζοντας πως οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν βρήκαν ανταπόκριση στη Νέα Δημοκρατία και οι ριζοσπάστες του
Σύριζα απογοητεύτηκαν από τον συμβιβασμό των ηγετών τους ο Βαρουφάκης υποστήριξε πως η MέΡΑ θα έχει αυτό ακριβώς που ζητάνε-λίγο ήλιο, θάλασσα και το αγόρι μου ήτοι λίγο (νεο)φιλελευθερισμό και μπόλικο ριζοσπαστισμό. Λίγο αντι-ευρωπαισμό-αλλά όχι έξοδο όπως τόνισε πως υποστηρίζουν Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου από την Ευρώπη-και «συναλλαγή με κάρτες, αν χρειαστεί, αντί για ευρώ καθώς όλοι κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα»(!!!).

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Δεν προτείνουμε το Grexit, αλλά επιμένουμε ότι η χρεοδουλοπαροικία θα καταργηθεί είτε εντός είτε εκτός του ευρώ. Ο λαός μας πρέπει να πάψει να ασφυκτιά είτε διαλυθεί η Ε.Ε. είτε όχι». Επεσήμανε μάλιστα πως η ΜέΡΑ25 ως πανευρωπαϊκό κόμμα, βασίζεται στη λογική του «είμαστε μέσα στην Ευρώπη, αλλά εναντίον αυτής της Ευρώπης (!) Επέμενε επίσης ότι «η ολιγαρχία λοιδόρησε το λαό στη βάση νέων δανείων που τον χρέωσαν τα κόμματα εξουσίας θυσιάζοντας τις ίδιες τους τις αρχές» και αυτές ακριβώς τις αρχές, δηλαδή, τον (νεο)φιλελευθερισμό και την Αριστερά θα ενωθούν τώρα σε μια ΜέΡΑ.

Επίθεση σε Τσακαλώτο

Φυσικά δεν λησμόνησε να πετάξει τα βέλη προς την κατεύθυνση του διαδόχου του Ευκλείδη Τσακαλώτου τονίζοντας πως «τρίβαμε τα μάτια μας όταν η επίσημη Αριστερά ανέλαβε να είναι εφαρμοστής της λιτότητας» και πρόσθεσε ότι «είναι αβάσταχτο να ακούμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να λέει πως θα φέρει την ανάπτυξη με τη λιτότητα την οποία θα διώξει μέσα από τη λιτότητα». Δεν ξέχασε επίσης να απαντήσει σε όλα όσα του καταμαρτυρούν, δηλαδή, ότι στοίχισε κάποια εκατομμύρια απαντώντας: «δεν κόστισα απολύτως τίποτα».«Η τρόικα ήθελε να μου χρεώσει το μνημονιακό δάνειο το οποίο αρνήθηκα να πάρω. Πραγματικός στόχος δεν ήμουν εγώ, αλλά ήθελαν να λοιδορήσουν τον λαό που τόλμησε να αρνηθεί (με το δημοψήφισμα) αλλά και όσα στελέχη διαφοροποιήθηκαν από αυτήν την πολιτική».

Ψαραντώνης, Τσόμσκι και Ζίζεκ

Επειδή όμως κανένα πρόγραμμα, ακόμα και πολιτικό, που θέλει να μοιάσει στο Tedx δεν υπάρχει χωρίς διάσημα πρόσωπα, μουσική και συνθήματα ο Γιάνης φρόντισε να εμπλουτίσει τη βραδιά με μουσικό πρόγραμμα από τον Ψαραντώνη στο πλευρό του οποίου στεκόταν ένας οργανοπαίχτης που έμοιαζε τρομακτικά στον Πολάκη. Εκτός από τη ζωντανή μουσική, μια οθόνη μετέδιδε τα μηνύματα διασήμων θεωρητικών που στηρίζουν το ΜέΡΑ25: ο Νόαμ Τσόμσκι έστειλε τη δική του έκφραση υποστήριξης από την Αριζόνα λέγοντας πως «ευτυχως υπαρχουν ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες όπως του Diem 25 βασιζόμενο σε αρχές που έρχονται σε σύγκρουση με τις αντιδραστικές πολιτικές του κατεστημένου των Βρυξελλών. Είναι απολύτως λογικό πως το επόμενο βήμα σε αυτή την εκστρατεία δημιουργίας μιας ευρωπαικής κοινωνίας πραγματοποιείται στην Ελλάδα, την πατρίδα της Δημοκρατίας αλλά και το πιο βάναυσα κακοποιημένο θύμα της επίθεσης εναντίον της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης από τις πολιτικοοικονομικές ελίτ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιόδου του άγριου καπιταλισμού». Παρών, στη σκηνή, ήταν και ο Κροάτης συνιδρυτής Στρέτσκο Χόρβατ ο οποίος αφού αυτοπαρουσιάστηκε ως «ο φιλόσοφος της αγάπης» είπε ότι δεν ξεχάσει πως όταν χώριζε από την τότε σύντροφό του, ξέσπασε η ιστορία με το μεσοδάκτυλο του Βαρουφάκη, το οποίο είχε υψώσει σε συνέδριο που διοργάνωνε ο ίδιος ο Χόρβατ. Από τότε παραμένουν αχώριστοι και πιστοί στο αντι-ευρωπαικό τους όραμα. «Η Μελαγχολία είναι πολυτέλεια» είπε και φώναξε ελληνικά ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Πριν από τον Τσόμσκι είχε προηγηθεί και ο Ζίζεκ με μήνυμα που έστειλε και αυτός γραπτό που προβλήθηκε, επίσης, στη μεγάλη οθόνη με τον τρόπο του Star Wars: «Πριν δυο περιπου χρονια η λεξη Σύριζα ήταν η λεξη μιας ελπίδας που διαπέρασε ολη την Ευρώπη αλλα οι ευρωκράτες έδειξαν μεγαλη σοφία αναγκάζοντας τον σύριζα να περασει τα δικα τους μετρα λιτότητας. Αν αυτά τα μέτρα τα περνούσαν η Νέα Δημοκρατία και το Πασοκ, ο Συριζα θα πρωτοστατουσε στους δρόμους και το πνεύμα του ξεσηκωμού θα έμενε ζωντανό. Αλλά με το Κόμμα της Αριστεράς να κάνει τη βρωμοδουλεια τους η ελπίδα δολοφονήθηκε, η πολιτικοποιηση και η ανηθικότητα γιγαντώθηκαν. Ο Ζιλ Ντελούζ είπε πως αν εχεις πιαστεί στο όνειρο κάποιου άλλου, την έχεις πατήσει”. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως κανείς δεν μπήκε στον κόπο να επισημάνει στην εκφωνήτρια που μετέδιδε το μεταφρασμένο κείμενο του Ζίζεκ πως πρόκειται για τον διάσημο Γάλλο φιλόσοφο Ζιλ Ντελέζ (και όχι Ντελούζ). Μικρό βέβαια το ατόπημα μπροστά σε όσα ακούστηκαν αργότερα όχι από τους φιλοσόφους-υποστηρικτές του Βαρουφάκη αλλά από τον ίδιο όπως μεταξύ άλλων ότι πρέπει να “κάτι να γίνει με τις υποθέσεις που στοιβάζονται τόσο καιρό στα δικαστήρια” υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να ασκούνται τόσες εφέσεις γιατί είναι χρονοβόρες (!). Και όλοι έμειναν να αναρωτιούνται αν τελικά υποστηρίζει, συλλήβδην, την κατάργηση του νομικού δικαιώματος της εφέσεως.

Επίσης υποστήριξε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας αλλά και τη δημιουργία ενός σώματος αντίστοιχου του FBI, το οποίο θα ελέγχει το πολιτικό και το μεγάλο επιχειρηματικό έγκλημα. Μίλησε για επτά τομές του προγράμματος του που αφορούν στην μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την αναδιάρθρωση του χρέους, τη δημιουργία δημόσιας εταιρείας αναδιάρθρωσης ιδιωτικών χρεών και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Γι αυτό και θεώρησε κρίσιμη την κατάργηση της απασχόλησης μισθωτών με μπλοκάκια που οδηγούν στον «εργασιακό μεσαίωνα»-χωρίς, ωστόσο, να εξηγήσει πως αυτό είναι ακριβώς εφικτό. .

Φρόντισε μάλιστα εκτός από τα απαραίτητα συνθήματα για την «ειρήνη» και την «αλήθεια που την αγαπάνε όλοι μα να την πούνε μόνο δυο μπορούν»-συμφωνώντας με τον Δήμο Μούτση- να κλείσει με μια προσωπική ιστορία, όπως συμβαίνει σε όλα, σχεδόν, τα Tedx για τον νεαρό Θέμη τον οποίο δεν γνώριζε προσωπικά αλλά πέτυχε στην είσοδο του θεάτρου Ιλίσια. Και είναι ο Θέμης που του ευχήθηκε να είναι «όμορφο το ταξίδι, να έχουμε μια πόρτα, ένα άστρο και ένα σταμνί».

Ωραία λόγια και συγκινητικά που φρόντισαν όμως να του χαλάσουν οι νταβραντισμένοι οπαδοί του Σώρρα οι οποίοι του επιτέθηκαν μετά το τέλος της ομιλίας. Reality bites λένε στην Αμερική, δηλαδή είναι πολύ σκληρή η πραγματικότητα, όταν ξυπνάς ξαφνικά από το όνειρο. Ωραία η παρουσίαση, όπως και ο λόγος του Βαρουφάκη, αλλά η πολιτική δεν είναι θέατρο και είναι πολύ σκληρή, μα πολύ σκληρή, έξω από το θέατρο Ιλίσια.

VA22

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Γιάννννννης

Στο εξωτερικό δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά, οπότε γύρισε στα γίδια να τον ψηφίσουν. Σωστή κίνηση.

Παυλος

Με στεναχωρεί που οι περισσότεροι δεν έχετε ιδέα και συνεχίζετε να μιλάτε κ να υποστηρίζετε ότι σας λέει το Θέμα κ τα Μέσα, το μερα25 είναι πανευρωπαϊκό κόμμα, να το κάνω πιο λιανο; Έχει μέλη από πολλές χώρες της ευρωζώνης. Λίγο ακόμα ίσως; Όχι ο Βαρουφάκης δεν επέστρεψε επειδή δεν τα κατάφερε στην Ευρώπη αντιθέτως συμπορεύεται με πολλούς ομοϊδεάτες από άλλες χώρες μεταξύ τους πολύ σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Τσόμσκι, αν υπάρχουν άγνωστες λέξεις καθώς απευθύνομαι σε αναγνώστες του θεματος, (γκουχ, γκουχ) Google it. Για το άρθρο τώρα, αν πιστεύετε ότι ο Βαρουφάκης έπαιξε κ έχασε κάνετε λάθος, ο Βαρουφάκης πήγε σε μια διαπραγμάτευση στην οποία οι διαπραγματευτές δεν ήταν διαθέσιμοι να διαπραγματευτούν. Και όταν το συνειδητοποίησε άλλαξε δρόμο αντίθετα με τους τότε ομοϊδεάτες του, ΣΥΡΙΖΑ, που αρκέστηκαν στην καρέκλα της εξουσίας. Τον άκουσα πρόσφατα σε ομιλία του στα πανεπιστήμια ως φοιτητής, οπότε μιλάω σαν κάποιος που τον άκουσε κ είναι ο μόνος που έχει πραγματικη γνώση οικονομίας και της διαχείρισης της της σε ευρωπαικο επίπεδο, επίσης αν ήθελε την καρέκλα, θα την είχε πάρει στο χέρι του ήταν. Ελπίζω να μην πάνε όλα χαμένα και να ψάξετε λίγο παραπάνω τα λεγόμενα του, προς το Θέμα, αυτό παιδιά δεν είναι δημοσιογραφία αυτό είναι ξεκάθαρη προπαγανδα.

Αχαχαχχαχαχαχαχα

Ενω τωρα συνεχιζουμε δυνατα. Με 180% χρεος προχωραμε

ρεαλιστής

Ακόμα ελεύθερος κυκλοφορεί αυτός;

Seirios

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΗ!!!

Πάνος

Σε τι καλή επιτυχία ? Οι τράπεζες έχουν ήδη capital controls, το τρίτο μνημόνιο έχει υπογραφεί και υλοποιείται, το χρέος αυξήθηκε κατά 200 δις. Πες μου τι άλλο έχει να κάνει ο ΓΙΑΝΗΣ ?

@

αυτος το εκανε ? αυτο ελεγε οτι θα γινει και ακομα χειροτερα. φταιει επειδη ζητουσε κουρεμα χρεους ? (το οποιο και τελικα θα γινει αλλα πολυ αργα) φταει που ζητουσε μικροτερα εως μηδενικα πλεονασματα και ενα αναπτυξιακο προγραμμα ?

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΕΡΟΛΟΓΩΝ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ζωή

Ο Dr μπαρούφας γέμισε την πολιτική με τρίχες κατσαρές, μεγαλύτερες και από του Ψαραντώνη. Ενώ λόγω της εγκληματικής του ημιμάθειας στα οικονομικά κανένα παιδί δεν θέλει να σπουδάσει σε οικονομικό Πανεπιστήμιο. Εγκληματία, καταστροφέα του τραπεζικού συστήματος της χώρας, κοντά σιμά βρίσκεται η ώρα της πληρωμής. Δεν θα σε αφήσουν οι Έλληνες ατιμώρητο.

Του Βαρουφακη του ανηκουν τα τρια

Νι

kyriakos

Το μόνο καλό είναι ότι απίστευτοι στόκοι τσακώνονται μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί είναι καινούργια βλαμμένα στο πολιτικό σκηνικό. Τα παλιά ρεμαλια δηλ. κουμμουνια και χρυσαυγιτες, λόγω των αδελφικών σχέσεων τους δεν τσακώνονται ποτέ.

Μηνάς. Κ

Να ζήσουν τα Ζωνιανά με το καλό γρασίδι, Ψαραντώνη ήρωα!

Κ

Ο Βαρουφάκης έχει ωραίες και πρωτότυπες ιδέες στο πρόγραμμα του και πρέπει να του δοθεί ένα βήμα. Θα έχει όλη την άνεση να τις αναπτύξει στο ειδικό δικαστήριο απολογούμενος για τα 200 δις. Εκεί θα καταλάβουμε κι εμείς αν είναι απλά ηλίθιος ή έμμισθος πράκτορας των Αμερικανών και του Σόρος

Λ

Ε όχι και ηλίθιος!! Αυτός που υπέγραψε να υποθηκευτεί ολόκληρη η χώρα στον ESM για το δικό τους χρέος;; Μόνο ηλίθιος δεν μου μοιάζει...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D42lrcqXoAAaGSM

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον Αμερικανό γερουσιαστή και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στο κρατικό ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μενέντεζ έλαβε λεπτομερές κείμενο για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

man

Ο  αμερικανός γερουσιαστής (των Δημοκρατικών), Μπομπ Μενέντεζ σε συνέντευξή του με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα διατυπώνει φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο , ενώ για πρώτη φόρα αναφέρεται λεπτομερώς, στις κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία

17
polakis_vouli

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο «την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία»

15
mitsweb0

Ο Κυριάκος ύψωσε ένα μέγαλο «όχι» στον λαϊκισμό, είπε ο Βέμπερ - «Ο Τσίπρας λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Ζάππειο Μέγαρο

40
tsip-pol_main01

Οργή στην Κουμουνδούρου για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που άλλαξε την πολιτική ατζέντα - Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον «αψύ Σφακιανό», όπως τον χαρακτήρισε, μετά την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και αμέσως μετά μετέτρεψε την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης, για να σταματήσει την γκρίνια από βουλευτές του

106