Βαρουφάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη χειρότερη απειλή μετά τον εμφύλιο

varoyfakis-new-sim

Καθώς υπέστη τετραπλή χρεοκοπία, σε κράτος, τράπεζες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι που μένουν στο Μοναστήριο έχουν κάθε δικαίωμα να είναι Μακεδόνες»

Τους άξονες τις πολιτικής του κόμματος ΜέΡΑ25 παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γιάνης Βαρουφάκης
, στο πλαίσιο των εργασιών της ιδρυτικής συνδιάσκεψης. Πρόκειται για 7 σημεία που σηματοδοτούν την αλλαγή προσανατολισμού Ευρώπης -Ελλάδας, όπως είπε.

«Σήμερα ιδρύουμε ένα κόμμα το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του DiEM25» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο συνιδρυτής του ΜεΡΑ25 σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη απειλή μετά τον εμφύλιο, καθώς υπέστη τετραπλή χρεοκοπία, σε κράτος, τράπεζες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως είπε τα προγράμματα αντί να σώσουν τη χώρα, την οδηγούν σε καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας και σε ερήμωση καθώς χιλιάδες νέοι άνθρωποι είτε φυτοζωούν με πενιχρούς μισθούς είτε σχεδιάζουν την «απόδρασή» τους από την Ελλάδα.

Τα 7 σημεία του πολιτικού προγράμματος που παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι :

Η αναδιάρθρωση του χρέους, η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η δημιουργία δημόσιας εταιρείας αναδιάρθρωσης ιδιωτικών χρεών, η γενναία μείωση φορολογικών συντελεστών, η δημιουργία δημοσίου εξωτραπεζικού συστήματος πληρωμών, η μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ και του υπέρταμείου σε αναπτυξιακή τράπεζα και ο σεβασμός στην μισθωτή εργασία (κατάργηση απασχόλησης μισθωτών με μπλοκάκια) και τη δημιουργική επιχειρηματικότητα.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως ο τρόπος που διεξάγονται παραβιάζει βασικές αρχές της δικαιοσύνης ενώ δεν εξυπηρετούν και τις τράπεζες αφού δεν βοηθούν στην απομείωση των « κόκκινων» χαρτοφυλακίων.

Σε ερώτηση του ΑΠΕΜΠΕ με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσε να συνεργαστεί την επομένη των εθνικών εκλογών είπε πως το ΜέΡΑ 25 είναι ανοιχτό να συζητήσει με όλους όσοι συμφωνούν στους επτά τομείς του προγράμματός του ως βαση μιας κυβερνητικής πορείας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε έτοιμος για συγκρούσεις, υπογραμμίζοντας πως οι 7 τομές που προτείνει το προγραμμα του ΜέΡΑ25 είναι αναγκαίες για να ξεφύγει η χώρα από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

«Αυτές (οι τομές) πρέπει να γίνουν είτε είμαστε στο ευρώ είτε δεν είμαστε στο ευρώ» πρόσθεσε μάλιστα την ετοιμότητα να νομοθετήσει χωρίς προηγούμενη συμφωνία με θεσμούς και Eurogroup ακόμα και αν αποφασίσουν να αποπέμψουν την Ελλάδα, κάτι όμως, που όπως είπε, δεν θα συμβεί καθώς συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος για την Ευρώπη.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την τουρκική προκλητικότητα σημείωσε: «από τότε που θυμάμαι η Τουρκία ήταν πάντα πηγή προκλητικότητας και θερμών ή λιγότερο θερμών επεισοδίων». Πρόσθεσε πως η τουρκική πολιτική οικονομία είναι ασταθής τα τελευταία πολλά χρόνια και επιπλέον η διακυβέρνηση Ερντογαν έχει οδηγήσει πράγματα στα άκρα τον αυταρχισμό. Συνέστησε ψυχραιμία και εγρήγορση από την ελληνική πλευρά και υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο «να διαχωριστεί ο Ερντογαν από τους Τούρκους συντρόφους μας στους οποίους οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη».

Ο συνιδρυτής του DiEM 25 και του ελληνικού ΜέΡΑ25 κάλεσε την Δύση να απαντήσει για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη Αφρίν, σημειώνοντας πως οι Κούρδοι μαχητές έδωσαν τη ζωή του στην καταπολέμηση του ISIS και τώρα έμειναν μόνοι.

Αναφορικά με την προκλητικότητα της γείτονος στην Κυπριακή ΑΟΖ, είπε πως η συμφωνία για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισράηλ είναι δώρο στον Ερντογάν για να μπορεί να ισχυρίζεται όσα ισχυρίζεται στο εσωτερικό της χώρας του.

Για το ονοματολογικό

Υπέρ της συνθέτης ονομασίας για την ΠΓΔΜ, τάχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας πως συμφέρει την Ελλάδα και ενισχύει τα εθνικά μας συμφέροντα, Όπως διευκρίνισε απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η αρχαία Μακεδονία ήταν απολύτως ελληνική, η γεωγραφική Μακεδονία όμως μοιράζεται σε τρεις χώρες, οι άνθρωποι που μένουν στο Μοναστήριο έχουν κάθε δικαίωμα να είναι Μακεδόνες, όχι όμως να ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Δημοκρατία της Μακεδονίας» ενώ υποστήριξε πως θα πρέπει να αποσυνδεθεί το όνομα από το ζήτημα του αλυτρωτισμού.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι χρειάζεται «να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τη γειτονική χώρα δεν είναι οι διαδηλώσεις για τον Μ. Αλέξανδρο αλλά η διάσπαση» εξηγώντας τη θέση του είπε πως στο Τέτοβο βρίσκονται οπλισμένοι Αλβανοί έτοιμοι να διασπάσουν την ΠΓΔΜ στη λογική της Μεγάλης Αλβανίας, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «αυτό θα είναι απειλή για τα εθνικά μας συμφέροντα». Καταλήγοντας στην τοποθέτηση του, είπε πως εκείνο που κρατά ενωμένη την ΠΓΔΜ είναι ο μύθος ότι είναι Μακεδόνες σημειώνοντας πως «είναι προς το εθνικό μας συμφέρον να μην έχουμε άλλη μια ασταθή χώρα στα σύνορα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (26)

ελλην

αλλο ενα απατριδο μπολσεβικικο τσιρακι του σορος χτυπιεται για την εξουσια, κι εχει ενα ματσο φιλελεδες και κομμουνιστες που θα ψωνισουν σανο μπαρουφακη, μαλιστα και εις ανωτερα, next!

γαρουφαλάκης

Βλέπω πολλά υπάκουα γιουσουφάκια να επαναλαμβάνουν ότι ο Βαρουφάκης μας κόστισε 200 δις. Τρώνε την προπαγάνδα κανονικά. Τουλάχιστον αυτός δεν πληρώνεται από το δημόσιο κορβανά, σηκώθηκε και έφυγε και ήταν ο μοναδικός που τους έκανε να ιδρώσουν λίγο εκεί στας Βρυξέλλας. Όλοι οι άλλοι προσκύνησαν έξω και εδώ μας το παίζουν μάγκες.

Ποιοι ιδρωσαν;

Εχεις κι εσυ βεβαια το χορατο σου, μ αυτο που λες, δεν μα ςκοστισε τιποτε και ειναι ολα μουσια! Δηλ. τα λεφτα απο τις τραπεζες ΠΟΙΟΣ τα εβγαλε, ο Γιοχαν απο τις Βρυξελλες, ή η Μαριγω απο το Κουκάκι; Επισης πως δεν μας κοστισε, εσυ εχεις τωρα ανεση τραπεζικη; Μπορεις να πας να παρεις τα λεφτα σου; Μπορεις να πας να παρεις ΄δάνειο να στήσεις μια επιχείρηση; Επισης οχι 200 δις, αλλα απηντησε μου: κοβονται συνταξεις, κοβονται μισθοι; Διορισμοι με 350 ευρω; Φευγουν οι νεοι εξω; Αν δεν μπορεις να καταλαβεις πως εξαιτιας του...παιχνιδιου του ο μιστερ Γιαννης με ενα Νι μας εφερε ενα νεο σκληροτερο Μνημονιο (που δεν υπεγραψε αυτος, αλλα ηταν η αφορμη, καθως η αξιολογηση αν εκλεινε νορμαλ, θα ειχαμε παρει και λεφτα και θα ειχαμε και την ΕΚΤ!)και αυτος απλα την εκανε με πηδηματακια! Σου θυμιζω την φραση του "δεν θα μα ςπουνε Οχι, γιατι θα τους προτεινουμε κατι καλυτερο!" και το γνωστο "παντα θα πληρωνουν οι γερμανοι!". Οποτε αστε, δεν εχουμε βερτιγκο!

Πάνος

Μπαρούφα εσύ είσαι? Τα 200 δις ειπώθηκαν απο Ευρωπαίο αξιωματούχο. Εμένα μου έμεινε η κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Eurogroup. Χρησιμοποιώ στιγμιότυπα για να δείξω σε εκπαιδευόμενους τι σημαίνει ηλίθια επικοινωνιακή πολιτική. Ειναι καθηγητής αυτός ο βλαμενος ....?

Μ.

Καημένη πατρίδα! Καημένοι Έλληνες! Μαζεύονται τα κοράκια να φάνε ό,τι απέμεινε.... Πότε θα τους διώξουμε;;;

Πάνος

Ο εγκληματίας μιλά για το έγκλημα που συνετέλεσε μαζι με τον επίσης άφρονα Αλέξη Τσίπρα. Οι δυό τους χρέωσαν την Ελλάδα με 200 δις και εκποίησαν την κρατική περιουσία αντί πινακίου φακής. Η ελεύθερη Ελλάς θα τους δικάσει.

ευρωπέας

"Η ελεύθερη ελλάς ...".Τι πίνετε και δεν μας δίνετε και εμας βε παιδιά.

Τζωρτζ

Μολις αποκτήσαμε κόμμα του Σόρος στην Ελλάδα. Και εις ανώτερα!

¨Ετσι κι αλλιώς...

Κατώτερα δεν έχει από αυτό που έχουμε καταντήσει. Ανώτερα έχει σίγουρα, αρκεί να έχεις άντερα...

Δεν βγάζω άκρη με τον Μπαρουφάκη

Από τη μία λέει:Οι άνθρωποι που μένουν στο Μοναστήριο έχουν κάθε δικαίωμα να είναι Μακεδόνες, Και από την άλλη: όχι όμως να ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Δημοκρατία της Μακεδονίας Από τη μία λέει η αρχαία Μακεδονία είναι απολύτως Ελληνική η γεωγραφικη ανήκει σε τρεις χώρες. Για ποια γεωγραφιή μιλάει αυτή που έγινε τώρα εδώ και 40χρόνια με τσαμπουκά; Αντε βγάλε άκρη και τον αξιολογούν για σοβαρό άνθρωπο. Κάτι τέτοιοι ξεγελάνε την Ελλάδα και την καίνε. «είναι προς το εθνικό μας συμφέρον να μην έχουμε άλλη μια ασταθή χώρα στα σύνορα μας»

Νο γκέγκε

Για να καταλάβεις ότι δεν καταλαβαίνεις πρέπει να μπορείς να καταλάβεις. Οπότε, άφστο ρε αγόρι μ΄!

Ελένη Λ.

Οταν ο λαος ψηφιζει Βαρουφακη, Σώρρα, δεν εβαλε πλατη σε καμια μεταρρυθμιση, ο εχθρος ειμαστε εμεις, που νοιαζομαστε μονο για το ατομικο μας συμφερον και επιβραβευουμε λαικιστες, ψευτες. Ενας υπευθυνος λαος τον Βαρουφακη θα τον ειχε στειλει σε ειδικο δικαστηριο.

Γ

O μεγαλύτερος οικονομικός εγκληματίας που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, άσχετος, οικονομολόγος της πλάκας, μεγαλοαστός με πάρα πολύ χρήμα που το παίζει αριστερός, ναρκισσιστής με αμφισβητούμενο σεξουαλικό προσανατολισμό, τώρα αυτό το νούμερο έχει άποψη και για τα εθνικά μας θέματα και μας λέει τις κοινότοπες π.παριές του για την Μακεδονία. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα έχει πολλούς ευκολοεπηρέαστους βλάκες να τον ψηφίσουν κι έτσι να πετύχει το στόχο του που είναι να μην δικαστεί στο ειδικό δικαστήριο όπως επιβάλλει η δικαιοσύνη για τα κακουργήματα που διέπραξε κατά της πατρίδας μας.

Εσύ...

...είσαι ρε Στιγκλιτς?

Λίστα

Προηγούνται ΟΟΟΟΟΛΟΙ οι προηγούμενοι. Αν και εφόσον αποφανθεί η δικαιοσύνη, βλέπουμε αν πρέπει να δικαστεί κι αυτός. Ειδικοδικαστηριάκηδες ...

Κούλης

...εεε τότε να ψηφίσουμε Κούλη με αντιπρόεδρα τον nanobionica ή τη Φωφάρα με το γιωργάκη....χαχα...επιλογές φουλ.

ΜΜπαρουφάκης προδότης

Αποδείχτηκε τελικά ότι ο Βαρουφάκης είναι Μπαρουφάκης. Φαφλατάς και προδότης.

καθαρματα πολιτικοι μας καταστρεψατε

τωρα ο μπαρουφας θυμηθηκε την μεγαλη αλβανια και τους οπλισμενους αλβανους που κανουν ονειρα....ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ τοτε που ήσουν ρε λαμογιο;;;;

VAGANEMOS

Ναι και είπες ας έρθω και εγώ να τους αποτελειώσω, από θεωρίες βρε Βαρουφάκη όλοι λέμε από πράξεις όμως Όταν παίρνουμε τα ηνία στα χέρια μας σκοτωμός όποιον πάρει ο χάρος!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w21-16284620998198

«Η φιλία και η καλή γειτονία έχουν μία βασική προϋπόθεση: τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους»  είπε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

16