ΝΔ: Έργο της προηγούμενης κυβέρνησης η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

ΝΔ: Έργο της προηγούμενης κυβέρνησης η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

«Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο και προσπαθούν να οικειοποιηθούν έργα προηγούμενων κυβερνήσεων» σημειώνει η Πειραιώς  

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργός της ηλεκτρική διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα, η κυβέρνηση εγκαινίασε μόνον την πρώτη από τις τέσσερις φάσεις του έργου και μάλιστα με 1,5 χρόνο καθυστέρηση και επιπλέον κόστος για τους καταναλωτές πάνω από 100 εκ ευρώ. «Δεν έχουμε φυσικά την ψευδαίσθηση ότι θα ζητήσει συγγνώμη για αυτό», σημειώνει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έργο είναι «αποτέλεσμα των τεράστιων προσπαθειών που κατέβαλλαν προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως η κυβέρνηση Σαμαρά».

Η ΝΔ σημειώνει επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να οικειοποιηθεί έργα προηγούμενων κυβερνήσεων» και ότι ο ίδιος και η  κυβέρνησή του δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο

Αναλυτικά η ΝΔ αναφέρει:

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα αν και η κυβέρνηση εγκαινίασε μόνον την πρώτη από τις τέσσερις φάσεις του έργου με 1,5 χρόνο καθυστέρηση και επιπλέον κόστος για τους καταναλωτές πάνω από 100 εκ ευρώ. Δεν έχουμε φυσικά την ψευδαίσθηση ότι θα ζητήσει συγγνώμη για αυτό. Θα περιμέναμε, ωστόσο, από τον πρωθυπουργό, αν μη τι άλλο, να αναγνωρίσει ότι το έργο που εγκαινίασε σήμερα είναι αποτέλεσμα των τεράστιων προσπαθειών που κατέβαλλαν προηγούμενες Κυβερνήσεις και κυρίως η Κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά ούτε αυτό έκανε. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να οικειοποιηθεί έργα προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις των εγκαινίων του TAP,  τις κυρώσεις των συμβάσεων έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τα ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο και ό,τι ολοκληρώνεται, χάρη στη δουλειά της προηγούμενης Κυβέρνησης, το παρουσιάζουν ως δικό τους.
 
Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δηλώνει την ικανοποίηση της διότι στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης η παράταξή μας ξεμπλόκαρε και προχώρησε αυτό το σημαντικό έργο που σήμερα παραδίδεται στον Ελληνικό λαό. Ο οποίος καταλαβαίνει ποιοι αρέσκονται να κόβουν μόνο τις κορδέλες.
 
Το έργο ενεργειακής  διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα ολοκληρώνεται σε τέσσερις φάσεις, και εξασφαλίζει στην πρώτη φάση την επαρκή τροφοδότηση των νησιών Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου και Νάξου με ηλεκτρική ενέργεια για τα προσεχή 30 με 40 χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, το οποίο θα συνεισφέρει σε ορίζοντα πολλών δεκαετιών στην ανάπτυξη του ενεργειακού συστήματος της χώρας καθώς και την οικιστική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, με πολλαπλά οφέλη για τον Έλληνα καταναλωτή και την εθνική οικονομία.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της διασύνδεσης των Κυκλάδων, ξεκίνησε το 1993 και επί της ουσίας μπήκε σε τροχιά υλοποίησης από την Κυβέρνηση Σαμαρά η οποία αφού υπέγραψε τις συμβάσεις προχώρησε γρήγορα την κατασκευή του, η οποία θα είχε ολοκληρωθεί ήδη από το 2016, αν δεν μεσολαβούσαν οι γνωστές παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ναι, ξέρουμε

όλα τα καλά είναι έργο ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, και όλα τα κακά ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν η καλύτερη που γνώρισε ο τόπος και αν είχαν μείνει έξι μήνες παραπάνω στην εξουσία , θα είχαμε βγεί από τα μνημόνια το 2015

ναι, ξέρουμε

άλλωστε είχαν πέσει μέσα σε όλες τους τις προβλέψεις μέχρι τότε, οπότε θα έβγαινε και αυτή. Η αλήθεια είναι ότι 1ον, μπορούσαν να θυσιάσουν τον εαυτό τους πολιτικά και να τελειώσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις, και 2ον, βρήκαν ευκαιρία και αυτοί και οι Ευρωπαίοι να ξεπλύνουν το παρελθόν τους και τα λάθη που ήδη παραδέχθηκαν. Όλα γι'αυτό γίνονται, θυσίασαν μια ολόκληρη χώρα οι μεν για την πολιτική τους καριέρα, και οι δε για την ιδεολογία τους και φυσικά ξεκάθαρα συμφέρον τους, προς παραδειγματισμό και τρομοκρατία των υπόλοιπων.

Τηνιακός

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα και μην είμαστε αγνώμονες. Πρόκειται προφανώς για έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, χρηματοδοτημένο απο την ΕΕ, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε και την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στην διετή καθυστέρηση του έργου.

Κώστας

Ακριβώς έτσι όπως τα λένε είναι. Για το έργο ευθύνονται οι κακοί Σαμαροβενιζέλοι που μουτζώνατε στο Σύνταγμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gia_tzakri_statement

Δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον»

12