Βουλή: Οι ψήφοι που... έπρεπε να μειώνονται, η γέννα, ο καβγάς και οι «δέκα πληγές του Φαραώ»

Βουλή: Οι ψήφοι που... έπρεπε να μειώνονται, η γέννα, ο καβγάς και οι «δέκα πληγές του Φαραώ»

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο... Αϊνστάιν, πρωταγωνιστές της χθεσινής συζήτησης

Βουλή: Οι ψήφοι που... έπρεπε να μειώνονται, η γέννα, ο καβγάς και οι «δέκα πληγές του Φαραώ»
Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε στην Βουλή η ψηφοφορία
με την αναμενόμενη έγκριση του
Προϋπολογισμού του 2018 από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που συγκυβερνούν. Η διαδικασία δεν περιείχε «έκπληξη» ως προς το αποτέλεσμα, είχε όμως αρκετά «παραπολιτικά» στιγμιότυπα που την χαρακτήρισαν. 

Κλείσιμο
Όπως για παράδειγμα και ξεκινώντας από το τέλος της συνεδρίασης, την ψήφο της ανεξάρτητης βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
, η οποία προέρχεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων και η οποία υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, αφού προηγουμένως σε συνεντεύξεις της
δεν είχε παραλείψει να επιτεθεί στο πρώην κόμμα της, λέγοντας μάλιστα πως παρακαλάει για μια έδρα την Νέα Δημοκρατία

Ακόμα πιο αξιοπερίεργος όμως ήταν ο σχολιασμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα. Ο κύριος Τσίπρας προσερχόμενος στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για την ανταλλαγή ευχών αμέσως μετά την διαδικασία, απάντησε σχετικά με την θετική ψήφο που έλαβε από την ανεξάρτητη βουλευτή πως «το θετικό είναι ότι αντί να μειωνόμαστε, αυξανόμαστε» δημιουργώντας απορία, για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ...






Ψήφισε πρώτος ο Κωστής Χατζηδάκης λόγω... τοκετού!
Από τα ευχάριστα και χαριτωμένα της χθεσινής ψηφοφρίας η... κλήση από το μαιευτήριο που δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατηδάκης προκειμένου να σπεύσει στην αίθουσα τοκετών καθώς γεννούσε η σύζυγός του. 
Για τον λόγο αυτό προηγήθηκε του σχετικού ονομαστικού καταλόγου της Ολομέλειας και ψήφισε πρώτος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισε το νομοσχέδιο αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του φώναξαν «με το καλό».


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι... «Δέκα πληγές του Φαραώ»
Με την παλαιά διαθήκη και τις... δέκα πληγές του Φαραώ παρομοίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την κριτική «καταστροφολογίας» που δέχεται η κυβέρνηση από την Νέα Δημοκρατία, όπως είπε, παρουσιάζοντας ειρωνικά ως πληγές τις επιτυχίες του οικονομικού επιτελείου. 
«Για να εξηγήσω αυτήν την καταστροφολογία της ΝΔ δεν θα πω κάτι από τη βίβλο γιατί ο Κύριος μας είχε μία αμφίσημη σχέση με τους πλούσιους. Οπότε θα διαλέξω την παλαιά διαθήκη που είχε τις δέκα πληγές του Φαραώ» είπε ο υπουργός και κατέγραψε τις πληγές, όπως οι ακρίδες.  Αφού περιέγραψε τις εννιά πληγές - επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης κράτησε για το τέλος τη δέκατη πληγή μαζί με τις ευχές προς την Νέα Δημοκρατία.  «Παρακολουθείτε  τον Χίτσκοκ  γιατί σας αρέσει και εσάς η  αγωνία», είπε λέγοντας ότι η τελευταία πληγή θα έρθει. 

«Αυτές οι εννιά πληγές είναι success story;»,  αναρωτήθηκε και απάντησε “όχι”. «Μακριά  από εμάς τα success story, γιατί εμείς στο μέλλον σχεδιάζουμε διαφορετικά να κάνουμε κάποια πράγματα, όταν βγούμε από το μνημόνιο», πρόσθεσε.  




Διαφωνία Τσίπρα - Μητσοτάκη και για τον... Αϊνστάιν
Εκτός από όλα τα θέματα για τα οποία διαφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις ομιλίες τους στη Βουλή, ξεχωριστή θέση είχε και... ο Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Αφορμή ήταν μία αποστροφή του κυρίου Μητσοτάκη, που απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, είπε: «Εσείς κύριε Τσακαλώτε θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς».

«Να ξεκινήσω με μια παρατήρηση σε ένα απόφθεγμα του Αϊνστάιν ότι είναι παράνοια να κάνεις τα ίδια και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Μόνο που δεν το είπε ποτέ ο Αϊνστάιν. Καλά θα ήταν οι συνεργάτες σας να διαβάζουν τα ελληνικά hoaxes, που αποδίδουν την φράση άλλοτε στον Αϊνστάιν και άλλοτε στον Μπέρναρντ Σω» ξεκίνησε την ομιλία του κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να τον... τρολάρει. 




Καβγάς Καμμένου - Βούλτεψη για «κότερα» και την «Μερσεντές του Αμίν Νταντά»
Η στιγμή της μεγαλύτερης έντασης κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ήταν πάντως μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Βούλτεψη, με ατάκες για «κότερα», την «Μερσεντές του Αμίν Νταντά», «ποιοι τα έφαγαν» κά. 

«Εμείς δεν κάνουμε πολιτική με ζεϊμπέκικα και κουμπάρους» είπε ο κ. Καμμένος και κατηγόρησε την κυρία Βούλτεψη ότι «και εσείς τα παίρνατε, μαζί τα φάγατε», προκαλώντας την έκρηξή της. Η βουλευτής της ΝΔ απάντησε, λέγοντας ότι «ο υπουργός είπε ότι τα έφαγα. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε. Ούτε κότερα έχω ούτε αγόρασα την Μερσεντές του Αμίν Νταντά. Που ήσουν όταν ήταν εδώ ο Ερντογάν; Βγήκες όταν έφυγε ο εχθρός».

«Δεν ήταν του Αμίν Νταντά» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «με το κότερο πήγαινα βόλτα την κυρία Βούλτεψη», κάτι που η ίδια στη συνέχεια διέψευσε.



Σχολιάζοντας το περιστατικό λίγο αργότερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά είπε από το βήμα της Βουλής πως η συζήτηση προηγουμένως θύμιζε ελληνική ταινία και την ατάκα «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;».



Διαβάστε τους διαλόγους από τα πρακτικά της Βουλής:

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων):  Ε, λοιπόν, δεν κράτησε ο Γερούν! Ο ελληνικός λαός κράτησε και αυτή η Κυβέρνηση κράτησε και θα κρατήσει, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση! Αυτό σας πονά, αλλά είναι η αλήθεια!
Το υφεσιακό πρόγραμμα, το οποίο εσείς τρέξατε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, στοίχισε στον ελληνικό λαό 280 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέο χρέος, 58,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε μέτρα, 61,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε απώλεια του ΑΕΠ, 58 δισεκατομμύρια σε νέα «κόκκινα» δάνεια. Σε ποιους; Στους «κολλητούς». Στον κ. Ψυχάρη, σε όλους αυτούς που πλέον παίρνουν τη σειρά για το δικαστήριο, σε όλους αυτούς των οποίων κατάσχονται οι λογαριασμοί, σε όλους αυτούς που ανταλλάξατε πολιτική στήριξη από τα μέσα τους, προκειμένου να τους δώσετε τον δανεισμό.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι είναι αυτά που λέει;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Και εσείς τα παίρνατε, κυρία Βούλτεψη, από τέτοια συγκροτήματα, όταν έπαιρναν δανεισμό. Από τον «Ελεύθερο Τύπο» δεν τα παίρνατε, κυρία Βούλτεψη; Τα μοιράζατε..

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είσαι… Δεν ντρέπεσαι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ πολύ, να μην γραφτεί τίποτα στα Πρακτικά.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Πρόεδρε, κύριε Καμμένο!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Τα άρπαζε από τον «Ελεύθερο Τύπο», όταν έδινε δάνεια, την ώρα που οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις πείναγαν! Αυτή είναι η αλήθεια. Τα μοιράσατε ωραία μεταξύ σας και νομίζατε ότι ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Καμμένο, κυρία Βούλτεψη, παρακαλώ, σταματήστε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): …8,5 δισεκατομμύρια απώλειες ασφαλιστικών εισφορών…

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κυρία Βούλτεψη, έξι φορές βρίσατε. Να διαγραφούν.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Να του πείτε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Μα, είστε καλά; Τι πράγματα είναι αυτά;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν μπορεί να λέει...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Μα, σας παρακαλώ!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Να σε δω αύριο με τον Μαρινάκη τι θα κάνεις! Να σε δω αύριο, μεθαύριο!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ πολύ, ούτε προσωπικές αναφορές ούτε τέτοιες εκφράσεις. Παρακαλώ αυτές οι εκφράσεις…

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Έφυγε ο Ερντογάν και πήρες πάλι τους δρόμους. Τρεις μέρες κρυβόσουν!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κυρία Βούλτεψη, εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε, σας παρακαλώ κάντε ένα ατομικό διάλειμμα.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Να το πείτε στον Υπουργό σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Το διάλειμμα; Αφού μιλάει τώρα.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν μπορεί να λέει…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Μα, το είπα προηγουμένως. Εσείς δεν ακούσατε;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Να το πάρει πίσω.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» πληρωνόσασταν, όταν έπαιρνε δάνεια και κοβόντουσαν τα δάνεια στις επιχειρήσεις, όπως τα έπαιρναν και οι άλλοι από το συγκρότημα «ΛΑΜΠΡΑΚΗ» και τα συγκροτήματα που δανείζονταν…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Να αφαιρεθούν από τα Πρακτικά και το μεν και το δε.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πληρωνόμουν, λέει, από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» που έπαιρνε δάνεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, τι να κάνω;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πού ήσουν με τον Ερντογάν; Τρεις μέρες κρυβόσουν για να φύγει ο Ερντογάν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κυρία Βούλτεψη! Μα, δεν είναι δυνατόν! Θέλετε να σας ανακαλέσω στην τάξη; Γιατί το κάνετε αυτό;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ανακαλέστε τον Υπουργό στην τάξη!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Η κ. Βούλτεψη ήθελε να πάω στον Ερντογάν να πολεμήσω. Θέλατε να βγάλω, δηλαδή, τα όπλα, όταν ήρθε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Θέλετε να σας ανακαλέσω στην τάξη, κυρία Βούλτεψη; Τα έχει πει δέκα φορές, κυρία Βούλτεψη. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Διακόπτετε μια αγόρευση. Σας παρακαλώ!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μα, δεν είναι αγόρευση αυτό.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Όχι, είναι ενδιαφέρον να ακούει ο ελληνικός λαός τις απόψεις…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Όχι προσωπικές αναφορές. Παρακαλώ πολύ!
...

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κύριε Πρόεδρε, ζητώ τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Διαγράφηκαν από τα Πρακτικά τόσο οι αιτιάσεις περί του «…», καθώς και προσωπικές αναφορές, όσο βεβαίως και τα περί «…», τα οποία επανειλημμένα είπατε.

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όχι, με συγχωρείτε. Τα Πρακτικά δεν με ενδιαφέρουν! Δώστε μου τον λόγο! Ακούστηκαν στην τηλεόραση!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Όχι, όχι. Σας παρακαλώ! Να μην εκτραπεί η συζήτηση. Ακούστηκε και διαγράφησαν.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ακούστηκαν στην τηλεόραση!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Και τώρα ακούγομαι που λέω ότι διαγράφονται από τα Πρακτικά.

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Μισό λεπτό!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θέλω τον λόγο, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κυρία Βούλτεψη, πάρτε το μικρόφωνο μπροστά σας. Σας ακούμε.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κύριε Πρόεδρε, αυτά που είπε ο κ. Καμμένος ακούστηκαν από την τηλεόραση. Για μένα, τα Πρακτικά είναι για τον ιστορικό του μέλλοντος και κακώς τα διαγράψατε, γιατί πρέπει να δει ο ιστορικός του μέλλοντος τι δημαγωγοί κυβέρνησαν και ψεύτες στην Ελλάδα.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Θα μου δώσετε τον λόγο επί προσωπικού;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Έχετε τον λόγο.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ακούστε. Ο κ. Καμμένος…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ύστερα θα πάρει τον λόγο και ο κ. Καμμένος, αν το ζητήσει.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι κι εγώ «τα έφαγα» με κάποιον τρόπο, επειδή ως εργαζόμενη δημοσιογράφος στον «Ελεύθερο Τύπο» έπαιρνα τον μισθό μου, όταν ο «Ελεύθερος Τύπος» έπαιρνε κάποια δάνεια. Επομένως, λέει ότι έφαγα κι εγώ από τα κλεμμένα.
Κοιτάξτε, δεν μπορούμε να συγκριθούμε. Η πορεία μου είναι γνωστή. Ούτε κότερα έχω ούτε αγόρασα τη Μερσεντές του Αμίν Ντάντα.


(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Και, βέβαια –γιατί πλέον εδώ πρέπει να γνωριστούμε ξανά με τον κόσμο- είπα ότι είναι πολύ μεγάλο θράσος να εμφανίζεται ο κ. Καμμένος κάθε φορά στη Βουλή, ενώ είχε εξαφανιστεί. Πού ήταν όταν ήταν εδώ ο Ερντογάν; Ξαναβγήκε στον πόλεμο, μόλις έφυγε ο εχθρός.

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Με συγχωρείτε, τώρα πήγε στη Θράκη! Δεν μας είπε αν συμφωνεί να εκλέγονται οι μουφτήδες!

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Αυτά τα τελευταία δεν είναι επί προσωπικού.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Είπατε και κάτι άλλο. Είπατε έξι φορές τη λέξη «…» και πιστεύω να συμφωνείτε ενθέρμως να διαγραφεί.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Διαγράψτε ό,τι θέλετε!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Να διαγραφεί από τα Πρακτικά. Δεν αστεϊζόμαστε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ορίστε, κύριε Πρόεδρε, κάντε ένα σχόλιο και να κλείσουμε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, του Αμίν Νταντά αυτοκίνητο δεν είχα ποτέ. Οι δημοσιογράφοι το γράφουν. Του κ. Μεταξά ήταν το αυτοκίνητο.
Όσον αφορά το κότερο, είχα μεγαλύτερο παλαιότερα και πήγαινα βόλτα την κυρία Βούλτεψη.

(Γέλωτες-Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

 Την πήγαινα βόλτα την κυρία Βούλτεψη στο παρελθόν.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι; Εμένα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Μα, δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεως.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Πήρα μικρότερο. Η περιουσία μου έχει μειωθεί, κύριε Πρόεδρε.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είναι ψεύτης! Ποτέ δεν έχω μπει στο κότερό του!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας λέω πως αυτό δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Προς Θεού!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μα, είναι ψεύτης! Δεν έχω πάει ποτέ!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Εσείς, λοιπόν, το διαψεύδετε.
Κύριε Πρόεδρε, το διαψεύδει η κυρία Βούλτεψη. Παρακαλώ να προχωρήσει η συζήτηση!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θα σας δείξω φωτογραφίες.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μα, δεν έχω πάει ποτέ! Είναι ψεύτης!



Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζε ο κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα, αλλά με επιστολή ξεκαθάρισε ότι θα ψήφιζε θετικά αν ήταν παρών, καθώς επίσης ο κ. Αριστείδης Φωκάς της Ένωσης Κεντρώων και ο ανεξάρτητος Νίκος Μίχος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης