Βιβλίο: «Η Ιδέα του Φωτός», μια εναλλακτική και άκρως προκλητική ιστορία της Ελλάδας

Βιβλίο: «Η Ιδέα του Φωτός», μια εναλλακτική και άκρως προκλητική ιστορία της Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Τζιώτη «Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» από τις εκδόσεις Πατάκη

Βιβλίο: «Η Ιδέα του Φωτός», μια εναλλακτική και άκρως προκλητική ιστορία της Ελλάδας
Στον χώρο της παρουσίασης παρευρέθηκαν πολλοί άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού,και της δημοσιογραφίας. Για το βιβλίο μίλησαν ο Βασίλης Βασιλικός, ο Πέτρος Κόκκαλης , ο Γιάννης Σπανουδάκης και ο Νίκος Τσώνης.

«Τελειώνοντας το συναρπαστικό βιβλίο που κρατάτε στα  χέρια σας, είχα την ίδια αίσθηση με ένα λαμπρό ξημέρωμα. Οι εφιάλτες του ύπνου μου εξανεμίστηκαν ως διά μαγείας. Ήμουν Έλληνας κι όχι Γραικός.Προτείνω στον αναγνώστη να του παραδοθεί, όπως έκανα κι εγώ. Γιατί είναι κάτι περισσότερο από τον Κώδικα Ντα Βίντσι στην Ελλάδα. Είναι η αποκάλυψη μιας μεγάλης απάτης. Έμαθα τόσο πολλά από το βιβλίο του  Δημήτρη –που δεν τα γνώριζα μέχρι τώρα, που τον ευχαριστώ, αληθινά, από καρδιάς», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Βασίλη Βασιλικού.

Η συζήτηση, έκλεισε με την παρέμβαση του συγγραφέα του βιβλίου Δημήτρη Τζιώτη:

Κλείσιμο
«Η Ιδέα του Φωτός είναι μία ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.Μία ιδέα που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Όλες οι αναφορές στους ιερούς τόπους τα έγγραφα και τις τελετές είναι αληθινές.

 Ένα μυστικό τεσσάρων χιλιάδων ετών φτάνει ως τις μέρες μας. Τότε γεννήθηκε η πιο ωραία ιδέα του κόσμου. Η Ιδέα του Φωτός. Ένας ύμνος στην ελευθερία. Ένας ύμνος στην Ελλάδα.

Οι ιδέες, οι φιλοσοφίες, οι ιδεολογίες, οι θρησκείες είναι οι κοσμοθεωρίες που καθορίζουν τη ζωή μας. Οι ιδέες αυτές προσδιορίζουν το είναι μας. Η σύγκρουση των ιδεών διαπερνά ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία. Μια διαμάχη, ανάμεσα στο φως και  το σκοτάδι. Ποιο είναι, όμως, το φως και ποιο το σκοτάδι;

Το είναι του καθενός μας πλάθεται από έννοιες που υπάρχουν ήδη στην κοινωνία. Οι ιδέες στις οποίες πιστεύουμε, έχουμε μάθει να τις θεωρούμε αληθινές και για τον λόγο αυτό τις λαμβάνουμε ως δεδομένες. Πώς επικράτησαν οι ερμηνείες των εννοιών, των αξιών, των συμβόλων και των ιδεών αυτών; Των αρχετύπων που διαμορφώνουν για πάντα τη ζωή μας;



 Στις μέρες μας, οι μεγάλες ιδεολογίες έχουν γκρεμιστεί. Οι βεβαιότητες έχουν καταρρεύσει. Τα πάντα μοιάζουν με ψέματα. Το καλό και το κακό έχουν πάψει να είναι μεταξύ τους ευδιάκριτα. Τίποτα δεν είναι πια αληθινό. Στη σύγκρουση που ξεκίνησε από τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα, φυλακίστηκαν, αφορίστηκαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο ορισμένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της ανθρωπότητας. Η ιστορία αυτή έμοιαζε να έχει για πάντα ξεχαστεί. Μετά την πάροδο τόσων ετών, οι περισσότεροι πραγματικά δεν την γνώριζαν. Ακόμη κι αυτοί οι λίγοι που την γνώριζαν, προσποιούνταν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Μοναδική διέξοδος για την διακρίβωση της αλήθειας ήταν η δικαιοσύνη. Όμως, η συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών μέσων ήταν σχεδόν αδύνατη. Η πρόσβαση στα αρχεία και τις πηγές ξαφνικά απαγορεύτηκε. Για κάποιους έπρεπε, πάση θυσία, τα στοιχεία αυτά να παραμείνουν - με κάθε κόστος - κρυφά. Αυτό που επικράτησε ήταν μία συνωμοσία σιωπής.

Γι’ αυτή τη συνωμοσία, κατηγορώ αυτό το κράτος. Αυτό το κράτος δημιουργήθηκε μόνο για να προστατεύει την ελευθερία μας. Για κανέναν άλλον λόγο. Πλέον, έχει πάψει να το κάνει. Κατηγορώ αυτό το κράτος γιατί κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτό το κράτος μάς περιορίζει. Δεν αξίζει να πετάμε τα λεφτά μας σε αυτό το κράτος. Πληρώνουμε χρυσάφι τα ρουσφέτια των πολιτικών. Αυτό το κράτος είναι ένα πηγάδι δίχως πάτο. Αν το πιο πολύτιμο αγαθό είναι ο χρόνος, κατηγορώ αυτό το κράτος γιατί μας κλέβει τη ζωή.

Δεν μας αξίζει εδώ που βρισκόμαστε. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και πάλι με τα μεγάλα και τα σημαντικά. Για να πάμε μπροστά, πρέπει να δούμε στα μάτια την αλήθεια.

Η ιστορία της χώρας μας, δυστυχώς, είναι ένας πόλεμος. Μία διαρκής μάχη, στην οποία συνήθως, επικρατεί η συνωμοσία των μετρίων. Σας καλώ, για πρώτη φορά, να συνωμοτήσουμε εμείς εναντίον τους. Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης