Τσίπρας: Το ΔΝΤ «βλέπει» ανάπτυξη 2,65% το 2018 - Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω

Τσίπρας: Το ΔΝΤ «βλέπει» ανάπτυξη 2,65% το 2018 - Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω

Χαρακτήρισε «άσπονδο φίλο» το Ταμείο - «Για μας η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει» τόνισε

Είναι φανερό ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις είναι, έπειτα από πολλά χρόνια, αισιόδοξες.

Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης, τόνισε ότι «το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 στο ποσοστό του ρυθμού ανάπτυξης».

«Ακόμη και οι "άσπονδοι φίλοι" μας, το ΔΝΤ,  που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 2015 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2,65%. Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Για μας η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη, ή δεν θα υπάρξει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και εξήγησε: «Θέλουμε η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίας, και όχι μόνο κέρδη για λίγους, να διαχέεται στην κοινωνία, και όχι να καταλήγει σε λίγες τσέπες».

«Θέλουμε η ανάπτυξη να συμβαδίζει με το περιβάλλον και να σέβεται τους φυσικούς πόρους και να βασίζεται στην διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα είμαστε μία από τις χώρες της ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να συνεννοηθούμε για ένα πράγμα: ποια ανάπτυξη θέλουμε» σημείωσε.

Έκανε επίσης λόγο για «έκρηξη» επενδύσεων και ιδιωτικής κατανάλωσης, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι να σχεδιαστεί το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

«Θέλουμε η ανάπτυξη να συμβαδίζει με το περιβάλλον και να σέβεται τους φυσικούς πόρους και να βασίζεται στην διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τον Αχελώο

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης του νερού, σημείωσε ότι αφορά τόσο τη βιωσιμότητα, όσο και την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής.

Τόνισε ότι τα σενάρια της ανάπτυξης είχαν συνδεθεί με το έργο της εκτροπής του Αχελώου, ωστόσο, όπως είπε, το συγκεκριμένο έργο «έγινε η δικαιολογία για την υποχρηματοδότηση της Θεσσαλίας».

«Μια επιλογή που καθυστέρησε άλλα έργα υποδομής. Επέτρεψε την υπερκατανάλωση νερού, εξαιτίας και του μηδενικού περιβαλλοντικού ελέγχου» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι για τον Αχελώο πρέπει να υπάρξει λύση ρεαλιστική, περιβαλλοντικά βιώσιμη και πραγματικά βοηθητική για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

Μέτρα για τον πρωτογενή τομέα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αδυναμίες του πρωτογενούς τομέα, τις οποίες απέδωσε σε «μια συγκεκριμένη πολιτική του παρελθόντος, παρά τους σημαντικούς πόρους που κατευθύνθηκαν στον αγροτικό τομέα από τα ευρωπαϊκά ταμεία».

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προωθήσει συγκεκριμένα μέτρα στις εξής κατευθύνσεις:

- την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, μέσα από την υποστήριξη των νέων αγροτών.

- την επανεκκίνηση για τα συλλογικά συνεργατικά σχήματα των αγροτών. «Οργανώσεις παραγωγών, ομάδες και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν, χωρίς, όμως τις παθογένειες του παρελθόντος» είπε χαρακτηριστικά.

- την ανάδειξη της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων και την εθνική και τοπική πιστοποίηση της ποιότητας αυτής.

- τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό λειτουργίας της αγοράς αγροτικών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή.

- μέτρα και δράσεις ενάντια στην παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, τις παράνομες ελληνοποιήσεις, τις παράνομες εισαγωγές και τις εναρμονισμένες πρακτικές σε κάθε κλάδο και τομέα.

- τη βελτίωση της εμπορίας γεωργικών προϊόντων, με στόχο τη μεγιστοποίηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τη διαχείριση των εξαγωγικών δικτύων διανομής.

- την ανάπτυξη στοχευμένων κλαδικών σχεδίων και επενδύσεων σε ειδικούς κλάδους της αγροτικής παραγωγής.

- την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στον χώρο και την υποστήριξη της από νέο επιστημονικό δυναμικό.

- την επέκταση και αναβάθμιση των αγροτικών υποδομών για αγροτικούς δρόμους και αρδευτικά κανάλια.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει να πριμοδοτεί "δήθεν παραγωγούς", όπως έπραξαν με πολιτικές τους επιλογές κυβερνήσεις του παρελθόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Πάνος

Περισσότερο ψεύτης πεθαίνεις, του είπε τον καφέ η γύφτισσα όπου και είδε τον ρυθμό ανάπτυξης ΥΓ η επαφή και ο καφές οφείλονται στον σύμβουλο Καρανικα.

458

Λοιπόν, άκουσε Αλέξη, να στείλεις σπίτι, ένα κιλό μακαρόνια, εκείνα τα ωραία, θυμάσαι, που είχαμε πάρει τα Χριστούγεννα, που τα είχα κάνει με κιμά, ναι, πάλι με κιμά θα τα κάνω! Ναι, κυρ - Αλέξη, λοιπόν, ένα κιλό μακαρόνια, δύο κιλά ζάχαρη, δύο κιλά αλεύρι, μισό κιλό καφέ, από τον καλό ε; κυρ-Αλέξη, από τον καλό, ένα κουτί μαρμελάδα δύο κουτιά μαρμελάδα και μπόλικο ζαμπόν, βάλε 150 γραμμάρια, 200, άκου κυρ - Αλέξη, βάλε και τρεις σοκολατίτσες για τα παιδιά από εκείνες τις φθηνές απ' τα Lidl, ξέρεις, ναι. Βάλε έξι σοκολάτες, από δύο για το καθένα, ναι, από εκείνες του γάλακτος και έξι κουτιά γάλα και βάλε και τρία μπουκάλια κρασί και 6 μπουκάλια μπύρα Ναι, κυρ - Αλέξη, και βάλε μπόλικο κρασί και 8 μπουκάλια μπύρα, θα το κάψουμε απόψε κυρ - Αλέξη, ναι θα το κάψουμε!

Yannos

Μαλλον δε θα υπαρξει-ηταν αδικη θα μας πει........

Και όπως πάντα

πέφτει μέσα στις προβέψεις του ο ΘΑλέξης.

ΒΑΣΙΛΗΣ

Δίκαιη ανάπτυξη όταν το κράτος σου παίρνει από τα 10 τα 7 μόνο δίκαιη δεν είναι

μακιςςς

μετά το πέρας της συνέντευξης ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον καρανικα και του έδωσε εντολή να στείλει στα τσακίδια μια επένδυση έτσι για να σφίγγουν οι κ0λοι

ΩΩΩΩΧΧΧΧ

Άλλη υπφεση μας περιμένει! Ότι βγαίνει από το στόμα του...Ε, τα αντίθετα εννοεί !

Βλαξ

Αλέξη σε πιστεύουμε, λες πάντα την αλήθεια και έχεις προβλέψει τα πάντα (από την ανάποδη)

Φευγάτος

Ότι πει το αγοράκι. Η ανάπτυξη θα φθάσει στο 35%. Πόσους μπαφους ήπιες; Ρε που μπλέξαμε με τα γίδια του ελληναράδες.

τσιπρομαδουρος

Τετοιος ΨΕΥΤΗΣ,ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΞ πρωθυπουργος δεν εχει ξαναπερασει..... τι ειπε ? Για μας η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει Ας του πει καποιος οτι οταν υπαρχει αναπτυξη σε μια χωρα ωφελουνται οι παντες ΑΝΤΙΘΕΤΑ οταν ΔΕΝ υπαρχει , δυστυχουν και υποφερουν ολοι , οπως γινεται σημερα....αλλα απο κομπλεξικο νεοκομμουνιστη τι αλλο να περιμεναμε να ακουσουμε ?ΕΔΙΩΞΑΝ η εκλεισαν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και ταζουν μειωση της ανεργειας και αναπτυξη ...ΠΩΣ ? με πο...ες ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

psarianos_main01

Όσον αφορά στη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο κ. Ψαριανός είπε ότι δεν είναι καλή, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα, στην όποια συζήτηση, δεν είχε τεθεί ποτέ το θέμα μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, ενώ είπε ότι το θέμα είναι αν θα δεχθούμε στο όνομα των γειτόνων «σκέτο Μακεδονία» ή σύνθετη ονομασία

5
kotzias_zaev708

Οι διπλωματικές αρχές τις χώρας μας μέχρι και την υπογραφή της συμφωνίας, με την οποία αποδόθηκε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στους πολίτες της ΠΓΔΜ, περιέγραφαν ως «Σλαβομακεδόνες», εντός εισαγωγικών μάλιστα, την πλειοψηφούσα πληθυσμιακή ομάδα της ΠΓΔΜ

3
Papaspyrou

Υποστήριξαν πως η κυρία Παπασπύρου επιδόθηκε στο «σπορ» των συνεντεύξεων προαναγγέλλοντας διώξεις για ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis συνηγορώντας στο ήδη αποδομημενο αφήγημα της κυβερνησης για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων - Απο την πλευρά της η κυρία Παπασπύρου υποστήριξε πως δέχεται απειλές προκειμένου να σταματήσει η έρευνα

5