«Εμφύλιος» στην κεντροαριστερά: Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τον χρόνο των εκλογών

«Εμφύλιος» στην κεντροαριστερά: Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τον χρόνο των εκλογών

«Θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο» κατηγορεί η Σεβαστουπόλεως τη Χαριλάου Τρικούπη - «Τέλεια και παύλα με τα διαδικαστικά και με αυτού του είδους τον διάλογο» απαντά το ΠΑΣΟΚ - Καμίνης: Το συντομότερο δυνατόν η εισήγηση Αλιβιζάτου

Στην αρχή ήταν μια διαφωνία στην επιτροπή Αλιβιζάτου. Μετά έγινε αντικείμενο διαρροών. Σήμερα το πότε θα στηθούν οι κάλπες αναβαθμίστηκε στο πεδίο των επίσημων κομματικών ανακοινώσεων.

Η επιλογή του Ποταμιού να αμφισβητήσει τον χρόνο των εκλογών, με ανακοίνωσή του χθες το βράδυ στις 9μμ (
μετά τη διαφωνία του για το θέμα της ψήφου εξ αποστάσεως),  θεωρήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ως χτύπημα κάτω από τη μέση στο κύρος της διαδικασίας.

Ειδικά για ο τίτλος «Ναι, άρον άρον ήθελαν!» με την... κατηγορία πως η κυρία Γεννηματά ήθελε εκλογές- εξπρές τον Οκτώβριο, εξόργισε τους επιτελείς της, καθώς η επιτροπή Αλιβιζάτου, στην οποία συμμετέχει το Ποτάμι, ήταν αυτή που αποφάσισε για τις Κυριακές 5 και 12 Νοεμβρίου. 

Επιπλέον επισημάνθηκε πως «η ανακοίνωση εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ και προχωρά σε δίκη προθέσεων χωρίς το Ποτάμι να κάνει έστω και τώρα μια συγκεκριμένη αντιπρόταση». «Αναξιοπρεπές» χαρακτηρίζεται το ύφος, ειδικά στην παράγραφο στην οποία οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρονται στο θέμα του μαραθωνίου. 

Ο εκνευρισμός έγινε υποψία μεθόδευσης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χθες θα έπρεπε να έχει ενημερώσει ο Νίκος Αλιβιζάτος τους εκπροσώπους των κομμάτων και των υποψήφιων αρχηγών στην επιτροπή του για το αν Wind και OTS θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. 

Όμως, αυτή η ενημέρωση δεν έγινε ποτέ, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία της Χαριλάου Τρικούπη, που επιθυμεί να μπει ένα τέλος στη συζήτηση των διαδικαστικών και στην περίοδο της αβεβαιότητας.

Ακολούθησε η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως. «Την ώρα που κλείνουν τα Κυριακάτικα» επισημαίνουν οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά, καθώς πιστεύουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ήθελε να επηρεάσει το κλίμα των ρεπορτάζ. 

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Για τον μεγάλο μαραθώνιο της Αθήνας το επιτελείο της κυρίας Γεννηματά λέει: «θα κοπεί για 3 ώρες η κυκλοφορία σε ένα κομμάτι του Κέντρου». Mα καλά δεν έχον ούτε ένα νέο που να έχει πάρει μέρος στο μαραθώνιο; Ούτε έναν! Έλεος! Ως προς την ουσία τώρα: όντως η κυρία Γεννηματά επέμενε να γίνουν οι εκλογές άρον άρον στις 15 και 22 Οκτωβρίου και με επιμονή του Ποταμιού συμφωνήθηκε να γίνουν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, όταν δηλαδή θα έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες για μια εκλογή μαζική και τεχνικά άρτια. Και από τον Νοέμβρη εξαιρέσαμε την 12η του μηνός καθότι όπως έγραψε και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στου Facebook (από τις 9 Σεπτεμβρίου) "τότε όλοι τρέχουμε ή χειροκροτάμε αυτούς που τρέχουν". 

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αργά ξύπνησαν στο Ποτάμι. Οι ημερομηνίες των εκλογών έχουν συμφωνηθεί και  ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο, εν γνώσει του Μαραθωνίου. Τέλεια και παύλα με τα διαδικαστικά και με αυτού του είδους τον διάλογο. Είναι η ώρα της πολιτικής.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση από το Ποτάμι:

Tο επιτελείο της κυρίας Γεννηματά επιμένει να θεωρεί την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές ως δευτερεύον διαδικαστικό θέμα. Αρνούνται την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζητούν κάλπες την ημέρα του Μαραθωνίου. Εν ολίγοις θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο. Εμείς, αντιθέτως, αγωνιζόμαστε για ένα Κίνημα ανοιχτό και μεγάλο.

Υ.Γ: Όσον αφορά το Μαραθώνιο ο Σταύρος Θεοδωράκης το έχει θέσει στον Νίκο Κ. Αλιβιζάτο από τις αρχές Σεπτέμβρη. Και δημοσίως το έθεσε με συνεντεύξεις του και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από τις 9 Σεπτεμβρίου. 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Γιώργος Καμίνης:


Η διαδικασία εκλογής επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα δημιούργησε, μετά από καιρό, σημαντικές προσδοκίες στον προοδευτικό κόσμο της χώρας: νοιώσαμε όλοι πως κάτι αλλάζει και αξίζει να συμμετέχουμε. Έκτοτε δυστυχώς, οι αναβολές, οι τακτικισμοί, η ασάφεια και οι κοκορομαχίες κινδυνεύουν να στερήσουν από τον κόσμο αυτήν ακριβώς την ελπίδα. Οφείλουμε να τελειώσουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν την τελική εισήγηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την οριστική ημερομηνία που διασφαλίζει την αδιάβλητη και επιτυχημένη διεξαγωγή των εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ (59)

@

Να εκλέξετε το παιδί του καταστροφέα παπανδρέου τον αλιιιέκσι.

Όλη η Δημοκρατική Παράταξη είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΔΗΠΑΡ και φίλοι είναι τα απολειφάδια ενός πολιτικού αποκόμματος.

μονο ΠΑΣΟΚ.

τωρα μονο ΠΑΣΟΚ , ολα τα αλλα ειναι ατμος, που ελεγε και ο βεγγος. και εδω που τα λεμε, οι ελληνες εποχες ΠΑΣΟΚ δεν προκειτε να ξαναζησουν.αεροδρομια, λιμανια, αττικη-ολυμπιαεεγνατια οδοι και η κουτση μαρια στη μυκονο. και τωρα συσσιτια και κατασχεσεις.

Νικος

Έχεις δίκιο! Τέτοια αρπαχτή δεν πρόκειται να ξαναγίνει, ειδικά τώρα που ξυπνήσατε τους κουτοφραγκους μέσω του αγαθού παιδιού και πρώην αρχηγού σας! Το απίθανο είναι ότι αυτή η εγκληματική οργάνωση που ανέφερες, επονομαζόμενη και Πασοκ, έχει τα σκήπτρα στην κλοπή αυτή (και με την μικρά διαλείμματα η ΝΔ) και η ίδια αυτή εγκληματική οργάνωση "κάρφωσε" αυτό το μεγάλο ριφιφί στους κουτοφραγκους!!! Οι εκφράσεις ηγετικών στελεχών σας όπως "Τσοβολα δωστα όλα" και τέλος "Μαζί τα φάγαμε" τα λέει όλα, πιστεύω ότι αυτές οι δυο εκφράσεις και οι σχεδόν 2 εκατομμύρια ΜΟΝΙΜΟΙ δημοσιοκοπρίτες που φορτωθήκαμε εξηγούν τις έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία 45 χρόνια! Δηλαδή για να στο κάνω λιανά να καταλάβεις, εμείς η γενιά των 50αρηδων, τα παιδιά μας που είναι τώρα γύρω στα 25, και τα παιδιά τους θα ζήσουν και θα πεθάνουν υπό καθεστώς Μνημονίων και όλα αυτά για τις "εποχές Πασοκ" που πεθύμησες! Φτάσαμε αισίως τα 380 δις ευρώ χρέη, η αρπαχτή πλέον συνεχίζεται από τους παλαιοπασοκους με την νέα ονομασία "Συριζα" και όπως λένε όλοι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών χρειαζόμαστε τουλάχιστον 100 χρόνια επαιτείας και Μνημονίων για να ξεχρεώσουμε (αν ξεχρεώσουμε) τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις Αττικη-Ολυμπια-Εγνατια οδούς και τα έξοδα της κουτσής Μαρίας που ήθελε και Μύκονο! Άι-σιχτίρ τώρα Πασοκο που έχεις τα μούτρα και το θράσος να μιλάς ακόμα λες και έχομε μυαλό αχιβάδας όπως όλοι σας εκεί στην εγκληματική οργάνωση που συχναζεις!

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΒΔΕΛΕΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ !!!!

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ '' ΚΑΙ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ '' ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΤΑ Α......... !!!!!

Ζαμπλουτοι ολοι τους

Οι ζαμπλουτοι συμμοριτες του ΠΑΣΟΚ, ειναι τωρα εκτος μασας. Ζηλευουν τους πρωην συναδελφους τους συμμοριτες που προλαβαν και μετεβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τωρα εχουν και υπουργικους θωκους (πχ Κουρουμπλης τρομαρα του). Θα πανε σπιτι τους ολοι αυτοι, οπως και του ΣΥΡΙΖΑ, καθως δεν χρειαζεται να φανε αλλο. Εχουν εξασφαλισει και τα τετρασεγγονα τους και τις συνταξουλες τους μεχρι να αποδημησουν εις κυριον... Α, και να μην ξεχασω, δεν εχουν δουλεψει και ποτε στην ζωη τους, οποτε δεν ειναι και ιδιαιτερα 'κουρασμενοι', στα μπουζουκια με τον Γιαννοπουλο και τον Τσοχατζο πηγαινανε... Τα φαγανε ΟΛΑ, μα ΟΛΑ, δεν αφησανε τιποτα...

ολοι θυγατρικες των ΚΜ-ΑΓ

Για να μη παιρνουν θαρρος καποιοι 1) η Κλιντον (Σταυρος Θ) το 2008 επετρεψε στον Ομπαμα να γινει προεδρος υπο κηδεμονεια. Το 2016 ο Ομπαμα υποχρεωθηκε να υποστηριξει Κλιντον για να μη παρει το χρισμα και πιθανον και την προεδρια ΗΠΑ ο σοσιαλδημοκρατης Σοντερς(Φωφη που ενδεχομενως ρεπει στο να ριξει γεφυρες προς συριζα στο μελλον) 2. Ιδιες αλληλεξαρτησεις υπαρχουν υπηρχαν και στο γαλλικο σοσιαλδημοκρ.κομμα. Ας δουμε πως ο καθε αριστεροτερος υπεκυπτε στον εκ δεξιων ανταγωνιστη του: ο Στρως Καν ακρωτηριαζε τον αριστεροτερο Zoσπεν, ο Ολαντ την Σεγκολεν, κι αυτος προμοταρε τον φιλελευθερο Μακρον (Σταυρος Θεοδ) για να ξεφτιλιστει ο σοσιαλιστης Αμον κι ο Ριζοσπαστης Μελανσον.

Το λαγουδίζειν εστί ...ΝΤΡΟΠΗ

Λαγός του Ανδρουλάκη κατάντησες Σταύρο?? Πρόσεχέ τον τον μικρό, είναι χειρότερος απ' τον τσιπρα... Δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ μπέσα!

παριανος

Ε, ειστε και για πολλες κλοτσιες εκει μεσα.παρακαλω βαλτε και τον ραγκουση αρχηγο να μην μπειτε ουτε καν στη βουλη....θα γελασει και το παρδαλο κατσικι..ε ρε χαλια που τα εχετε ολοι...

Τελικα φιλαρακο μου

αυτος ο Ραγκουσης παει ξεφυγε, δεν καταλαβαινει τι γινεται γυρω του; Μαλλον τα χει εντελως χαμενα. Τον θυμαμαι απο την εποχη του ΓΑΠ με το νομο για τις υπηκοοτητες των λαθροπαιδων. Και τοτε δεν ειχε αρχισει ακομα το προσφυγικο. Σκεψου !

Νεοδημοκρατης

Θεοδωρακη αστους και ελα μαζι μας ..... μπορει να σε ανεδειξε ο Σημιτης αλλα παντα δεξιος σαν και εμας ησουνα !

fotis

Χαχαχαχα

Οχι ότι σας νοιάζει δηλαδή αλλά ..

Ψήφιζα Πασοκ από το 76 εως το 2010. Αν δεν δω φρέσκα πρόσωπα δεν ξαναψηφίζω. Βαρέθηκα με τους γιούς , τις κόρες και τους ανηψιούς. Αντε καλά μυαλά

Hlias

Ακριβώς έτσι! Συνυπογράφω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anasta

«Επιζητούμε συνέχεια των διαπραγματεύσεων, μέσα από την καθιερωμένη και συμφωνημένη διαδικασία, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες», τόνισε ο Κύπρος πρόεδρος

18701808

Δεν απαντά αν είχε ζητήσει ο ίδιος την ασφαλιστική ενημερότητα του 2010, που βρέθηκε στα χέρια του Δημήτρη Τρίπρα, ούτε για το αν γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το πιστοποιητικό ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα το 2012

73
tsipras-gravata_main01

Υστατη επικοινωνιακή μάχη της κυβέρνησης - Προγραμματίζουν πανηγυρικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ - Απερρίφθη πρόταση για πανυγηρική τελετή στην Πνύκα  και σκέφτονται τώρα το Καστελόριζο - Ψάχνουν δωράκια με παροχές, «ψίχουλα» μπροστά στον επερχόμενο φορολογικό Γολγοθά

155