Κάλυψε τον Καμμένο ο Τσίπρας: Η στάση της ΝΔ μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση

Κάλυψε τον Καμμένο ο Τσίπρας: Η στάση της ΝΔ μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση

«Η υπόθεση γυρνάει μπούμερανγκ για τη ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός - «Καλό μας κάνετε» υπογράμμισε, απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κάλυψε τον Καμμένο ο Τσίπρας: Η στάση της ΝΔ μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση
«Η σπουδή της ηγεσίας της ΝΔ να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα των ερευνών, μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση ενδεχόμενης εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1».

«Η υπόθεση γυρνάει μπούμερανγκ για τη ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «με το να λειτουργείτε ως παρακράτος και με ψεύδη κάτω από το τραπέζι κάνετε καλό σε εμάς».

«Εμείς δεν ελέγχουμε τον Τύπο. Η ΝΔ φοβάται να χάσει τη στήριξη» υποστήριξε, ενώ τόνισε ότι «τα fake news για τον κ. Κουρουμπλή και η χυδαία προπαγάνδα, ήταν τελικά ένα μεγάλο δώρο για τον υπουργό Ναυτιλίας».

Κλείσιμο
Αναλυτικότερα, τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος αρχικά στους βουλευτές της ΝΔ: 

«Ομολογώ, παρακολουθώντας όχι μόνο την σημερινή συνεδρίαση, δεν είχα το χρόνο να την παρακολουθήσω, αλλά, παρακολουθώντας τον τρόπο που ασκείτε αντιπολίτευση, την σπουδή σας -που βεβαίως επικεντρώνεται στο αφήγημα παρένθεσης, επίσπευσης εκλογών, παραιτήσεις υπουργών (έχω μετρήσει πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεων)- έχω την αίσθηση ότι, αν έκρινα με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα ομολογούσα ότι η αντιπολίτευση Μητσοτάκη μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας. Με ακραίο πολιτικό λόγο, που κινείται στα όρια παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με γραμμή που υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα, με θέσεις που χαρακτηρίζονται από  αντικοινωνικό μένος και ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρων που αφαιρούν από την αξιοπιστία και σοβαρότητα μιας παράταξης που επί δεκαετίες λειτουργούσε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Σήμερα, σαν να θέλετε να αποδείξετε ότι αυτό δεν σας ενδιαφέρει καν».

Και συνέχισε: «Δεν σας ενδιαφέρει ακόμα και αν ο μέσος πολίτης συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση συμφερόντων επιχειρηματικών. Είναι αμέτρητες οι φορές που ο Μητσοτάκης ως αρχηγός αντιπολίτευσης έχει πέσει σε πρωτοφανή ηθικά και πολιτικά ατοπήματα. Δείχνει ότι πάσχει από στερητικό σύνδρομο. Σύνδρομο στέρησης εξουσίας. Από εκεί πηγάζει το θράσος, με κάθε κόστος για την κοινωνία, να επανέλθει στην εξουσία».

»Η υπόθεση που συζητάμε δεν είναι παρά ένα ακόμα επεισόδιο-σύμπτωμα αυτής της καταστροφικής και αυτοκαταστροφικής πολιτικής. Στην προσπάθειά σας να σπιλώσετε συνειδήσεις και να αποκαλύψετε δήθεν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, ταυτίζεστε με επιχειρηματικά συμφέροντα, με τρόπο που δεν ταιριάζει στην ιστορία της παράταξής σας. Κατηγορείτε έναν υπουργό, γιατί; Ότι συνομίλησε με κατάδικο που έσπευσε να τον βρει, για να αναδείξει θέμα κοινού ποινικού. Τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη για τα δέοντα. Ποιο είναι το πρόβλημά σας με αυτό; Είναι πρόβλημα που τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη; Θέλετε να μείνει κρυφό από την Δικαιοσύνη;».

»Σκεπτόμενος την σημερινή ομιλία, διάβασα την πρόταση που καταθέσατε. Εσείς γράφετε ότι ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση στοχοποιεί έναν επιχειρηματία, προκειμένου να εξοντώσει τον κ. Μητσοτάκη. Είναι περίεργη η ομολογία αυτή. Για ποιο λόγο να ομολογεί η ΝΔ με τόσο κραυγαλέο τρόπο ότι, ακόμα και αν υποθέσουμε και δεχόμαστε το επιχείρημά σας, ότι θέλουμε να στοχοποιήσουμε έναν επιχειρηματία, πώς αυτό οδηγεί σε πλήγμα του αρχηγού της ΝΔ; Ποιος είναι ο άρρηκτος δεσμός επιχειρηματία με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πρέπει να απαντήσετε. Απαντήστε και σε κάτι ακόμα. Αναφέρεστε στον επιχειρηματία, λες και είναι ανώνυμος. Τι φοβάστε;».

»Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης. Τον κ. Μαρινάκη, όπως και κάθε επιχειρηματία με εκκρεμείς υποθέσεις με την Δικαιοσύνη, δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν αποφάσεις Δικαιοσύνης. Προς τι ο ζήλος και η πρεμούρα από την πλευρά σας, προκειμένου να αναδείξετε ότι τάχα η κυβέρνηση στοχοποιεί τον εν λόγω επιχειρηματία; Η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε τον Μαρινάκη. Στωικά περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εσείς γιατί βιάζεστε;».

»Εμείς ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις. Άλλοι κατασκευάζουν καθημερινά κατηγορίες και fake news. Ας αναρωτηθούν όσοι μας παρακολουθούν, γιατί το κάνουν. Εγώ δεν θα κάνω κρίσεις για υποθέσεις που αφορούν συγκεκριμένο ή άλλους επιχειρηματίες και ερευνώνται από την Δικαιοσύνη. Μακάρι ο άνθρωπος να είναι αθώος. Όμως, η δική σας σπουδή να προκαθορίσετε τα ευρήματα ερευνών είναι περίεργη και μοιάζει με απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Είναι επικίνδυνα αυτά τα πράγματα για την Δημοκρατία, κύριε Μητσοτάκη».

»Όποιος συνδέεται αξεχώριστα με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και ομολογεί ότι όποιος επιχειρεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία, επιχειρεί να πλήξει και τον αρχηγό της ΝΔ, τότε είναι επικίνδυνο. Στο τέλος μπορεί να είστε εσείς υπόλογοι».

»Είχατε την ατυχία στην προηγούμενη προγραμματισμένη συζήτηση να συμβεί ο σεισμός και να αναβληθεί. Μας λέτε ότι προσπαθούμε να ελέγξουμε τον Τύπο. Όμως, βρισκόμαστε εδώ, παρά τις καθημερινές επιθέσεις του Τύπου. Δεν μας καίγεται καρφί. Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις κερδίσαμε, με τα ΜΜΕ απέναντί μας. Ποια η πρεμούρα μας να ελέγξουμε τα ΜΜΕ και γιατί; Εσείς φοβάστε μήπως χάσετε την στήριξή τους».

»Ο κάθε επιχειρηματίας, σε μια εποχή κρίσης του Τύπου, που μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα χρεοκοπούν και οι προηγούμενοι που σας λιβάνιζαν δεν δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους -ενδεχομένως να το κάνουν και οι νέοι- και νέους να παίρνουν τρεις και τέσσερις εφημερίδες. Το πρόβλημα είναι δικό τους. Εμείς δεν δίνουμε δεκάρα».

»Αν θεωρείτε ότι σας τιμά να επικαλείστε παράνομα αποκτηθείσες συνομιλίες, παρακολουθήσεις και φωτογραφίες προσωπικής ζωής και ότι με μεθόδους παρακράτους τιμάτε την πολιτική ζωή, τότε δεν έχω κάτι να σας πω. Εμάς καλό μας κάνετε. Δεν κερδίζετε με αυτά. Με τα ψέματα και τα χτυπήματα κάτω από την μέση κάνετε καλό σε όσους επιτίθεστε».

»Καλό κάνετε στον Κουρουμπλή σήμερα. Στο site Παραπολιτικά fake news ότι γλεντοκοπούσε στο πάρτι ονομαστικής εορτής του πλοιοκτήτη της Αγίας Ζώνης. Εάν κάποιος όλες αυτές τις ημέρες είχε αρχίσει να γίνετε καχύποπτος στον Κουρουμπλή, με αυτά που κάνετε, του κάνατε δώρο. Και ο τελευταίος θα τον συμπαθήσει με όσα γράφετε».

»Για την αποκατάσταση της αλήθειας, πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του συνδέσμου πλοιοκτητών και υπάρχει και η εκδήλωση έγγραφη διαμαρτυρίας του συλλόγου εργαζομένων για την χυδαιότητα ΜΜΕ που, στον βωμό της προπαγάνδας, δεν διστάζουν πουθενά. Σπεύσατε να φέρετε ενώπιον της Βουλής, κατηγορώντας τον ΥΠΕΘΑ ως ηθικό αυτουργό, χωρίς να περιμένετε απόφαση Δικαιοσύνης».

»Για τους υποτιθέμενους ηθικούς αυτουργούς, οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Πού πήγε το αδίκημα; Μπήκε στο αρχείο και επομένως δεν υπάρχει αδίκημα. Επομένως, τι συζητάμε εδώ; Γιατί σήμερα μας ζητάτε σύσταση Εξεταστικής;».

»Συζητάμε, διότι δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε, διότι κάνετε αντιπολίτευση, που είναι της πυρκαγιάς και της συμφοράς, γιατί όλοι κατανοούν ότι είστε σε αδιέξοδο. Αντί να καταρρεύσει η οικονομία και η χώρα, κατέρρευσε το αφήγημά σας. Γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Γιατί κατέρρευσε το αφήγημά σας».

»Η ελληνική οικονομία βαδίζει με σταθερότητα εκτός κρίσης. Ανακάμπτουν οι επενδύσεις, η παραγωγή, το εμπόριο και το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών και μειώνεται η ανεργία. Όλα δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια. Το χρέος είναι σε πορεία ρύθμισης. Η χώρα κατάφερε να έχει επιτυχημένη έξοδο στις αγορές. Οι οίκοι μας αναβαθμίζουν. Σήμερα βγήκαμε από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, που είμαστε από το 2009. Πριν λίγες ώρες ο πρόεδρος του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πολύ γερά δήλωσε ότι η Ελλάδα οδεύει στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε».

»Σας έμεινε να τροφοδοτείτε ή να σας τροφοδοτούν πικρόχολα δημοσιεύματα και να δυσφημείτε την χώρα στο εξωτερικό. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στην χώρα, κάνετε ζημιά. Ευτυχώς, όμως, η ζημιά σας είναι μικρή. Κατανοείτε αυτό που μάλλον κάποιοι σύμβουλοί σας, σας λένε, ότι το πολιτικό σας πρόγραμμα, του σοκ και δέους, που προτείνετε για την κοινωνία, δεν μπορεί να γίνει πλειοψηφικό. Κάθε φορά που μιλάτε με ειλικρίνεια και ομολογείτε τους πολιτικούς σχεδιασμούς, κύματα ρίγους χτυπούν την ελληνική κοινωνία. Από πού να το πιάσει κανείς; Από την κοινωνία ανισοτήτων, που είναι -όπως είπατε- φυσικό; Από την πρόθεσή σας να πουλήσουμε έως και το Λογιστήριο του Κράτους, από τις απόψεις σας για το δημόσιο σχολείο; Ένα θέλω να σας παρακαλέσω: συνεχίστε έτσι. Μην κρύβετε την ιδεολογία σας. Η ιδεολογία που σήμερα πρεσβεύει η ΝΔ Μητσοτάκη και Γεωργιάδη είναι ένα μείγμα πολιτικής που έκανε να ανατριχιάσει η Ευρώπη. Μακάρι να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο, γιατί γίνονται ευδιάκριτα και τα κοινωνικά αιτήματα που εκπροσωπείτε. Εμείς αναγκαστήκαμε και πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά κάναμε ό,τι είναι δυνατόν, για να προστατέψουμε την κοινωνία και να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης