Σταύρος Θεοδωράκης από τη ΔΕΘ: Θα είμαι χρήσιμος ως ηγέτης της Kεντροαριστεράς

Σταύρος Θεοδωράκης από τη ΔΕΘ: Θα είμαι χρήσιμος ως ηγέτης της Kεντροαριστεράς

Δεν θα γίνουμε τσόντα στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς - Κάλεσε τον Σταθάκη να πάρει βάρος της απόφασης για τις Σκουριές

Σταύρος Θεοδωράκης από τη ΔΕΘ: Θα είμαι χρήσιμος ως ηγέτης της Kεντροαριστεράς
Με τη φράση «θα είμαι πολύ χρήσιμος ως ηγέτης της παράταξης της Κεντροαριστεράς» ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου σχήματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει αν θέλει τις επενδύσεις στις Σκουριές κι αν δεν υπάρχει περιβαλλοντικό πρόβλημα να αποσύρει τους γραφειοκράτες. «Να λάβει το βάρος της απόφασης ο κ. Σταθάκης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης κράτησε ίσες αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ στην ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους για το πού θα τοποθετείται πολιτικά ο νέος πολιτικός σχηματισμός και με ποιο από τα δύο κόμματα θα συνεργαζόταν.

Είπε χαρακτηριστικά πως υπάρχει χρόνος για να ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις και πως ρόλο θα παίξει πόσο μεγάλο θα είναι το Κίνημα που θα δημιουργηθεί.

Κλείσιμο

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι τσόντα ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε στους λαϊκιστές, ούτε στους συντηρητικούς, ανέφερε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είπε πως «δεν είναι στον ορίζοντά μας μια συνεργασία», συμπληρώνοντας πως το κυβερνητικό αυτό σχήμα είναι «επικίνδυνο για τη χώρα». «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο» για συνεργασία, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως και προς τα δεξιά υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο, πρόσθεσε, θα πρέπει να δοθεί μια λύση. Επανερχόμενος, έπειτα από δεύτερη ερώτηση, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η απόσταση από τη συντηρητική πολιτική είναι απόλυτη, αλλά δεν θα ταυτιστούμε και με ένα λαϊκιστικό μέλλον».

Ερωτηθείς εάν το νέο κόμμα που θα σχηματιστεί θα βρίσκεται πιο κοντά στο Κέντρο ή την Κεντροαριστερά, απάντησε πως υπάρχει χώρος για όλους και συμπλήρωσε πως θα πρόκειται για ένα εντελώς νεό κόμμα με νέο καταστατικό, νέα ηγετική ομάδα και νέες θέσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε τον πήχη της συμμετοχής στις εκλογές για την Κεντροαριστερά στους 200.000 ψηφοφόρους προσθέτοντας ότι «αυτή η υπόθεση θα αποκτήσει ενδιαφέρον αν αποκτήσει ευρύ κοινό και δεν ψηφίσουν μόνο οι μηχανισμοί».

«Ήμουν ο στρατιώτης του 'ναι'»

Εγώ ήμουν ο στρατιώτης του «ναι», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας με τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ότι υπήρξε ηγέτης του ναι στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

«Εγώ και οι βουλευτές μου ήμασταν στρατιώτες του Ναι, στρατιώτες στη μάχη για να μείνει η χώρα στην ΕΕ και να μην γυρίσει σε ένα βαλκανικό παρελθόν. Και την κερδίσαμε αυτή τη μάχη» δήλωσε.

Για τις Σκουριές

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να αναλάβει το βάρος της απόφασης για τις Σκουριές, ενώ επιτέθηκε σφοδρά στον Νίκο Καρανίκα, για τον οποίο είπε ότι «χρησιμοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες για έναν ισχυρισμό και παρόλα αυτά ακόμη παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού».

Εμείς ακούμε τους ειδικούς, δεν είμαστε στο πλευρό κανενός επιχειρηματία, ανέφερε, και συμπλήρωσε πως οι δραστηριότητες εξόρυξης μπορούν να συνεχιστούν, να παρακολουθούνται τόσο από επιστήμονες όσο και από το υπουργείο. 

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η δραστηριότητα, που υπάρχει από πάντα στην περιοχή, μπορεί να συνδυαστεί τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και με την τουριστική ανάπτυξη, κάτι που θα συμβεί και στο Ιόνιο, όπως είπε, όπου η κυβέρνηση έδωσε την άδεια για τις εργασίες εξόρυξης υδρογονανθράκων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης