Φλαμπουράρης: Μέσα του 2017 και όλο το 2018 έρχεται μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας...

Φλαμπουράρης: Μέσα του 2017 και όλο το 2018 έρχεται μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας...

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μείωση μισθών-συντάξεων διότι το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο απ' αυτό που υπολογίζεται» η νέα γραμμή του υπουργού Επικρατείας

Φλαμπουράρης: Μέσα του 2017 και όλο το 2018 έρχεται μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας...
“Μην περιμένετε εκλογές. Δεν θα πάμε σε εκλογές. Ο λαός είναι σίγουρος ότι το 2018 θα βγούμε από την κρίση” υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Φλαμπουράρης έσπευσε επίσης να αμφισβητήσει και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. “Δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις. Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε τις μισές μονάδες από τη ΝΔ. Ο κόσμος συνεχίζει να μας στηρίζει. Μας βλέπει στο δρόμο και μας λέει κρατάτε γερά” ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η κυβέρνηση να νομοθετήσει μέτρα για μετά το 2018. Άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομίας να αποστείλει και νέα επιστολή στους θεσμούς στην οποία όπως είπε θα... περιγράφει τα μέτρα αν υπάρξει μείωση των εσόδων!

Κλείσιμο
Ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι ενδεχομένως ο κ. Τσακαλώτος να περιγράψει που θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης αλλά θα σημειώνει ότι “τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκαν σημαντικά πλεονάσματα. Δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης και αυτό θα συμβεί και τα επόμενα χρόνια”. Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του είπε ότι “Ο κόσμος να είναι ήσυχος. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κόψιμο μισθών και συντάξεων. Από τα μέσα του 2017 και όλο το 2018 θα βλέπουμε μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας (!) είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.

«Στα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια στα οποία θα υπάρχει λίγο περισσότερο η άνοιξη και γι' αυτό διαβεβαιώνω τους Έλληνες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μείωση μισθών-συντάξεων διότι το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι υπολογίζεται» είπε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η δήλωση αυτή του κ. Φλαμπουράρη εκτιμάται ότι είναι η νέα κυβερνητική γραμμή που δείχνει προς την κατεύθυνση της συμφωνίας με τους δανειστές. Εάν υλοποιηθεί η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, τότε ανοίγει ο δρόμος για να δεχτεί η κυβέρνηση όλες τις απαιτήσεις των δανειστών για τον κόφτη σε μισθούς, συντάξεις, δαπάνες και περιορισμό του αφορολόγητου, αφού δημοσίως η κυβέρνηση θα διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι ο κόφτης απλώς δεν θα ενεργοποιηθεί επειδή και τα επόμενα χρόνια -όπως και φέτος- το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι υπολογίζεται. Βεβαίως, το επιχείρημα αυτό προϋποθέτει ότι τα έσοδα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του Αλέκου Φλαμπουράρη ότι η οικονομία έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά και ότι πλέον δεν βλέπετε πια άνθρωπο, άντρα, γυναίκα ή παιδί να ψάχνει στα σκουπίδια για το φαγητό του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης