Ολγα Γεροβασίλη: Τρία χρόνια παράνομα βουλευτής

Ολγα Γεροβασίλη: Τρία χρόνια παράνομα βουλευτής

Οταν εξελέγη το 2012 ήταν μέτοχος σε εταιρεία που είχε συναλλαγές με το Δημόσιο - Το Σύνταγμα, (άρθρο 57), προβλέπει ότι έπρεπε να παραιτηθεί μέσα σε 8 ημέρες - Παραιτήθηκε το 2015 μεταβιβάζοντας το ποσοστό στον γιο της

Ενα σημαντικό πρόβλημα νομιμότητας, αλλά και ηθικής τάξεως για την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη ανέδειξε η δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τις χρήσεις 2013-2014, στην οποία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Βουλή.

Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις της υπουργού, αλλά και από έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», η κυρία Γεροβασίλη παρέμεινε ως τον Ιούλιο του 2015 βασική μέτοχος του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου με την επωνυμία ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε., που λειτουργεί στην Αρτα και παρέχει υπηρεσίες προς το Δημόσιο, ενώ, όπως ορίζει ρητά το άρθρο 57 του Συντάγματος, θα έπρεπε να έχει μεταβιβάσει το μερίδιό της από τον Μάιο του 2012 που εξελέγη βουλευτής. 

Για την παράλειψή της αυτή το Σύνταγμα είναι σαφές και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Η κυρία Γεροβασίλη θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί εντός οκτώ ημερών από την εκλογή της, καθώς θεωρείται ασυμβίβαστη η ιδιότητα του βουλευτή με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή μετόχου εταιρείας που συναλλάσσεται με το Δημόσιο.

Και εφόσον δεν υπάρξει μεταβίβαση των μετοχών μέσα στην οριζόμενη προθεσμία των οκτώ ημερών, ο βουλευτής εκπίπτει από το αξίωμά του και οι σχετικές συμβάσεις της εταιρείας με το Δημόσιο ακυρώνονται!

Στην περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη όμως, τίποτε από αυτά δεν συνέβη, ενώ και η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει προχωρήσει σε καμία διαδικασία ελέγχου της από το 2012 μέχρι σήμερα. Μέχρι την εκλογή της ως βουλευτή Αρτας, η Ολγα Γεροβασίλη κατείχε το 50% του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου που φέρει το όνομά της, αλλά και το όνομα του συνεταίρου της Κώστα Αλεξίου, αδελφού του πρώην μητροπολίτη Αρτας Ιγνάτιου. Παρά την εκλογή της, παρέμεινε μέλος της εταιρείας που αποτελεί έναν από τους βασικούς παρόχους ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων του Νοσοκομείου Αρτας και μεταβίβασε το μερίδιό της της στον γιο της Απόστολο Κτενά που απέκτησε από τον πρώτο της γάμο μόλις τον Ιούλιο του 2015, και αφού 12 ημέρες νωρίτερα είχε αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου.  Μάλιστα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή δηλώνει εισοδήματα 168.500 ευρώ για το 2013 και για το 2014 φορολογητέο εισόδημα 24.935 ευρώ και αφορολόγητο 143.323 ευρώ, τμήμα των οποίων προέρχεται προφανώς από τα κέρδη της συγκεκριμένης εταιρείας. Προκαλεί εντύπωση, λοιπόν, πώς οι έλεγχοι που έγιναν στις δηλώσεις των βουλευτών από την αρμόδια επιτροπή «πόθεν έσχες» δεν εντόπισαν τη σοβαρή αυτή παρατυπία που, σύμφωνα με το Σύνταγμα, επισύρει την ποινή της αυτοδίκαιης έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα.

Η παρανομία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσα από τα έγγραφα-ντοκουμέντα. Το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στο οποίο ήταν μέ τοχος μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όπως αποδεικνύεται από το «πόθεν έσχες» και την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών, είχε δουλειές με το Δημόσιο 

Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Διότι το άρθρο 57 του Συντάγματος προβλέπει: 
«Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης η οποία: α) Αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα. β) Απολαμβάνει ειδικών προνομίων. γ) Κατέχει ή διαχειρίζεται ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό ή εκδίδει εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας. δ) Ασκεί κατά παραχώρηση δημόσια υπηρεσία ή δημόσια επιχείρηση ή επιχείρηση κοινής ωφέλειας. ε) Μισθώνει για εμπορικούς λόγους ακίνητα του Δημοσίου.

Βουλευτές που υπάγονται στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου οφείλουν, μέσα σε οκτώ ημέρες αφότου η εκλογή τους γίνει οριστική, να επιλέξουν με δήλωσή τους μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και των παραπάνω έργων ή ιδιοτήτων. Αν παραλειφθεί αυτή η εμπρόθεσμη δήλωση, εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα του βουλευτή. Βουλευτές που αποδέχονται οποιαδήποτε από τις ιδιότητες ή τα έργα που αναφέρονται σε αυτό ή στο προηγούμενο άρθρο και που χαρακτηρίζονται ότι αποτελούν κώλυμα για την υποψηφιότητα βουλευτή ή ότι είναι ασυμβίβαστα με το βουλευτικό αξίωμα, εκπίπτουν από το αξίωμα αυτό, όπως ο νόμος ορίζει». Πέραν όμως του ζητήματος της έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα, για την Ολγα Γεροβασίλη γεννάται κι ένα επιπλέον ζήτημα ηθικής τάξεως, καθώς ενώ η ίδια είναι υπουργός από τον Ιούλιο του 2015, ο γιος της εξακολουθεί να είναι μέλος εταιρείας που συναλλάσσεται με το Δημόσιο, και μάλιστα, όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, με υψηλούς τζίρους. Οι συμβάσεις δε που έχει υπογράψει με το Νοσοκομείο Αρτας όχι μόνο δεν ακυρώθηκαν, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Η απαγόρευση αυτή προκύπτει και από τον Κώδικα Δεοντολογίας των υπουργών που ισχύει σήμερα, αλλά και από το Προεδρικό Διάταγμα 68/2005 που απαγορεύει τη συμμετοχή συγγενών πρώτου βαθμού μελών της κυβέρνησης σε εταιρείες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Τζίνα

Κακός δαίμονας έπεσε στο Νοσοκομείο Άρτας 5 χρόνια χαλασμένος ο τομογράφος. Εκείνοι οι Πασόκο -Δεξιοί αγόρασαν χαλασμένο μηχάνημα. Ευτυχώς όμως που οι ασθενείς εξυπηρετούνται, δόξα τω Θεώ.

Η ΘΕΙΑ ΟΛΓΑ ΞΕΡΕΙ...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΔΩΡΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Shadow

Ολα τα αρθρα με επισημα εγγραφα, μπραβο ΠΘ

w

O Μητσοτάκης πρέπει να υποσχεθεί 2 πράγματα και μόνο: 1. Κλείσιμο και κατεδάφιση κτιρίου της ΕΡΤ 2. Ειδικά δικαστήρια για την συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ

Μια

Κρεμαλα για καθε κολοΣυριζαιο ειναι οτι πρεπει.

Πάρε φόρα κι έλα,Βρωμοδεξιέ λούλη...

Σε περιμένουμε.

Λαμογια

Κολοαριστεροι. Οτι γουσταρουν κανουν. Δεν υπολογιζουν νομους τιποτα!

δούλευε σκλάβε για να τους πληρώνεις

εσύ δουλειά κι αυτοί αρπαχτές, οι και καλά αριστεροί Καρανίκες

Jr

Τα 2 μύρια του Σταθάκη πως εξαφανίστηκαν από τη μια χρονιά στην άλλη?? οεο???

Βαγγέλης

Τέλος η ασυλία σε κάθε μορφής λαμόγιο κόκκινο μπλέ πράσινο Κάθαρση απο τα κόπρανα τώρα

Αριστερός παπατζής

Σαμπάνια, πουρα και χαβιάρι...με βελουχιώτη άρη

.....

Μην πιάνεις τον Άρη στο στόμα σου γερμανοτσολιά.

ήταν κυρία ο Άρης

βασάνιζε με τον ορθό αριστερό τρόπο

Ακριβώς όπως σας αρμόζει.Γι'αυτό τον βλέπετε...

...στον ύπνο σας,Γερμανοτσολιάδες.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Τα παλικαρια του Αρη και ολων των''καπεταναιων'' της Εθνικης Αντιστασης, 50 ως 100 αντρες ο καθε καπετανιος, ποιοι τα ταιζαν με τοσο ογκο τροφιμων, ποιοι τα εκρυβαν και τα περιεθαλταν; Δεν ηταν οι καλογεροι των μοναστηριων και οι παπαδες και η Ε κ κ λ η σ ι α, γενικως ,το στηριγμα και ο τροφοδοτης τους, εναντιον της οποιας στρεφονται σημερα με τετοιο μενος οι αχαριστοι Α ρ ι σ τ ε ρ ο ι ;

ΣΙΓΑ ρε ΦΙΛΕ..

... ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ( και μη μου πεις ΟΤΙ υπηρετούσε το λαό) ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ. ΟΣΟ ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ. ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ( δεξί ή αριστερό) ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΡΙΘΕΙ. ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΖΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥΣ.

Mpampis

Ατυχης συγκριση. Ο Βελουχιωτης εζησε και πεθανε υπηρετωντας καποια πιστευω (Ανεξαρτητα εαν ηταν δικαια η αδικα Ο καθενας τα κρινει αυτα με το δικο του τροπο σκεψης) Αυτα τα κοπροσκυλα αυτοι οι -θεωρητικα- αριστεροι αλητες, ζουν και υπαρχουν σαν παρασιτα μονο για τη καταστροφη και τη μασα Επι ημερων τους ξεπουληθηκαν ιδεες πιστευω και αξιες που κραταγανε αυτη τη χωρα ζωντανη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

agos_009

«Η πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι πρέπει η υπόθεση αυτή - όπως και οι υπόλοιπες - να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός 

2
johannesmesa

Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΠΓΔΜ «έχει ξεπεράσει μια βαθιά πολιτική κρίση και σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για αυταρέσκεια. Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες στον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση»

1
fregata_arthroo2

Ανακοίνωσαν ότι θα τις πάρουν με leasing αλλά οι Γάλλοι δήλωσαν άγνοια - Ο Τζανακόπουλος «άδειασε» τον Κουβέλη που είπε ότι σε σύντομο διάστημα θα πλεύσουν στο Αιγαίο: Αν υπάρξει απόφαση, θα υπάρξει ενημέρωση - Για ερασιτεχνισμούς μιλούν ΝΔ-Λοβέρδος

53