Σάλος με τη Γεροβασίλη: Την παραίτησή της ζητεί η αντιπολίτευση

Σάλος με τη Γεροβασίλη: Την παραίτησή της ζητεί η αντιπολίτευση

ΝΔ: Η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα - ΠΑΣΟΚ: Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα - Ποτάμι: Αντί να απαντήσουν, βρίζουν - Χάρης Θεοχάρης: Η κ. Γεροβασίλη παραβίασε συνταγματικές διατάξεις

Σάλος με τη Γεροβασίλη: Την παραίτησή της ζητεί η αντιπολίτευση
Αντιμέτωπη με τον πολιτικό σάλο που έχει δημιουργηθεί μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγα Γεροβασίλη
, βρίσκεται ήδη η κυβέρνηση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν ήδη την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα και την ενεργοποίηση του θεσμικού ελέγχου που προβλέπει το Σύνταγμα.

Παρά το υβρεολόγιο που εξαπέλυσε το πρωθυπουργικό γραφείο κατά της εφημερίδας αλλά κατά των κομμάτων που ασκούν κριτική, η βουλευτής Άρτας παραμένει βαθιά εκτεθειμένη, επειδή, όπως αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που κατέθεσε στην Βουλή, παρέμεινε μέτοχος της εταιρείας «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.» που παρείχε υπηρεσίες προς το δημόσιο επί τρία χρόνια μετά την εκλογή της, παρά την ρητή απαγόρευση του άρθρου 57 του Συντάγματος.

Κλείσιμο
Ενώ εξελέγη βουλευτής Άρτας τον Μάιο του 2012, παραιτήθηκε από μέτοχος της εταιρείας τον Ιούλιο του 2015, δώδεκα μέρες μετά την υπουργοποίησή της, ενώ το Σύνταγμα ορίζει σαφώς, ότι θα έπρεπε να απωλέσει την βουλευτική της έδρα, εφόσον δεν παραιτήθηκε εντός των πρώτων οκτώ ημερών.

Στην μακροσκελή απάντηση που εξέδωσε η κυρία
Γεροβασίλη, υποστηρίζει ότι δεν όφειλε να παραιτηθεί, καθώς παρείχε τις υπηρεσίες της ως γιατρός, ιδιότητα για την οποία δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Όμως σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», η κυρία Γεροβασίλη δεν εργαζόταν ως απλή γιατρός στην εταιρεία της, αλλά ως μέτοχος που κατείχε το 50% των μετοχών μιας επιχείρησης, η οποία είχε συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ παρέχοντας ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Άρτας.

Πέραν όμως της ουσίας του ζητήματος, αίσθηση προκάλεσε η φρασεολογία που επέλεξε να χρησιμοποιήσει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού για να υπερασπιστεί την υπουργό, εξαπολύοντας χυδαίες επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση αποφεύγοντας ταυτόχρονα να τοποθετηθεί επί της ουσίας του ζητήματος.

Στο κρεσέντο του νέου υβρεολογίου της κυβέρνησης, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» απάντησε με στοιχεία και επιχειρήματα, « στους νέους «Γεωργαλάδες» που λασπολογούν, λειτουργώντας ως γραφείο τύπου του κομιστή των μνημονίων και των φόρων Τρόικας και Μέρκελ, Αλέξη Τσίπρα» όπως χαρακτηριστικά υπογράμμιζε.

Στην πρωτοφανή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε:

«Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως, πλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το Πρώτο Θέμα, εφημερίδα του κομιστή, κ. Θ. Αναστασιάδη, που θέτει υπό τη σκέπη του "δημοσιογραφικά ορφανά" του κ. Στ. Ψυχάρη, έχοντας περιμαζέψει και τον αποδεδειγμένα κοινό συκοφάντη, κ. Β. Χιώτη -με τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το "λάθος" για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτει το "σκάνδαλο του αιώνα" στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη.

Η Νέα Δημοκρατία, και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε το franchise της διαπλοκής και του βούρκου στον εκδότη που συνεχίζει τη "δημοσιογραφία", όπως την ξεκίνησε: με φόντο το μαύρο. Από τη "Μαύρη τρύπα" και το ξέπλυμα νεοναζί, στις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από "μαύρα" (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά...

Η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις υπηρεσίες του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο: από τα ψεύδη για τον Γ. Κατρούγκαλο μέχρι την υιοθέτηση των ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων για την Όλγα Γεροβασίλη. Τον ενημέρωσε, άραγε, κανείς ότι αν ευσταθούν στο παραμικρό τα όσα γράφονται θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα γιατί την ίδια περίοδο ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο;!

Καλή χρονιά!

ΥΓ. Το Ποτάμι, απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση. Είναι μάταιο, καλύτερα να κάνει... τάμα στον Άγιο Βασίλη!
 

Η απάντηση του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

Α. Σε ό,τι αφορά τις ύβρεις και τις απειλές κατά των δημοσιογράφων και των εκδοτών του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.   Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε και πάρτε το επιτέλους χαμπάρι!

2.   Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Τουρκία, ούτε Βενεζουέλα, που οι δημοσιογράφοι διώκονται και η δημοσιογραφία ελέγχεται ασφυκτικά.

3.   Οι δημοσιογράφοι του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ  επιλέγονται με δημοσιογραφικά κριτήρια. Δεν τους μαζεύουμε ούτε από μπαράκια με ουσίες, ούτε από συνεργάτες του Σόρος, ούτε από τα κρεβάτια πρακτόρων της τουρκικής πρεσβείας.

4.   Καλό θα είναι να μην μιλάει το γραφείο του πρωθυπουργού για τον Σταύρο Ψυχάρη, όταν ο προϊστάμενός τους έκανε μαζί του κρυφά ραντεβού με γάτες και τώρα κάνει μυστικές συσκέψεις για το πώς θα ελέγξει τις εφημερίδες του.

5.   Καλό θα είναι να μην μιλάει για μαύρα ταμεία και «μαύρα» γενικώς, όποιος μοσχαναθρεύτηκε με τα λεφτά των «μαύρων» χουντικών εργολάβων της πιο μαύρης περιόδου της 21Ης Απριλίου (Αρχεία ΤΕΕ και ΜΟΜΑ).

Υ.Γ:. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εύχεται στον πρωθυπουργό και στους συνεργάτες του, καλή χρονιά και… σε καλή μεριά…

Β. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Θα είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος» δήλωνε ο πρωθυπουργός στις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη δέσμευσή του που αθετεί, και πιθανότατα, ούτε η τελευταία.

Στην περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη, το άρθρο 57 του Συντάγματος είναι σαφέστατο κι επιτάσσει πως κάθε βουλευτής που συμμετέχει σε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο δημόσιο, θα πρέπει να παραιτηθεί εντός οκτώ ημερών.

Η κυρία Γεροβασίλη δεν το έπραξε γιατί απλώς δεν την βόλευε. Αλλά παραιτήθηκε μόλις ανέλαβε υπουργός, επειδή όπως τονίζει τότε υπήρχε ασυμβίβαστο. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να αναγνωρίζει ότι  η εταιρεία της  είναι πάροχος του δημοσίου, όταν είναι υπουργός, αλλά να μην το δέχεται για τα τρία χρόνια που ήταν απλώς βουλευτής;

Η κυρία Γεροβασίλη υποστηρίζει πως κάθε γιατρός μπορεί με μια απλή αίτηση να παρέχει υπηρεσίες στον ΕΟΠΠΥ, αποσιωπώντας το γεγονός, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει τέσσερα χρόνια να συνάψει συμβάσεις με νέους γιατρούς, ανανεώνοντας μόνο τις παλαιές, όπως αυτή που έχει υπογράψει η εταιρεία «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.Ο.Ε.» στην Άρτα και η οποία δημοσιεύεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη δεν θα κριθεί από την αρμόδια επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, στην οποία κατέχει την πλειοψηφία, έχοντας την δυνατότητα να «κουκουλώσει» σκάνδαλα στελεχών της, όπως έκανε στο παρελθόν με τις περιπτώσεις Σταθάκη και Φλαμπουράρη.

Η περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη θα κριθεί –όπως προβλέπει το άρθρο 58 του Συντάγματος- από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, δηλαδή από την Δικαιοσύνη που έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν υπακούει στις κυβερνητικές επιθυμίες και στα κομματικά κελεύσματα.    

Η κυβερνητική ανακοίνωση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, στις οποίες υπογράμμισαν ότι η κυρία Γεροβασίλη και η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις συνέπειες που προβλέπει το Σύνταγμα.

 «Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταληφθεί από πανικό.
 
Όσο κι αν ενοχλούνται, η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα.
 
Αυτό ισχύει και για την περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη» υπογράμμισε το γραφείο τύπου της Ν.Δ, ενώ σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημείωσε:.

«Η απάντηση της Κυβέρνησης στις σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την κυρία Γεροβασιλη, αποτελεί έναν ακόμη κακό αντιπερισπασμό.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει ανοχή στην κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος. Χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να καλύπτει παρανομίες και στο πόθεν έσχες Υπουργών και Βουλευτών του.

Οι επιθέσεις λάσπης κατά Μέσων Ενημέρωσης και όλου του πολιτικού κόσμου επιβεβαιώνουν τον  καθεστωτικό τους κατήφορο.

Η υπόθεση δεν κλείνει γιατί πρώτα απ΄ όλα δημιουργείται μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα , θα υπάρξει συνέχεια…».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι ανέφερε:

 «Οι γνωστοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί να απαντήσουν βρίζουν. Τσιμουδιά για την ουσία της υπόθεσης της κυρίας Γεροβασίλη» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.

Και συνεχίζει «το Ποτάμι» αναπαντώντας στο πρωθυπουργικό γραφείο: «Το ίδιο που κάνουν πάντα: από τα ταξίδια του κ. Παππά στο Καράκας ως τις offshore της Αυγής. Τους καλούμε ή να διαψεύσουν το δημοσίευμα ή να παραιτηθεί η κυρία Γεροβασίλη. Απάντηση δεν είναι ούτε οι ύβρεις τους ούτε οι "τρολιές" τους».

 «Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Γεροβασίλη παραβίασε συνταγματικές διατάξεις. Αποτελεί πλέον μονόδρομο για την ίδια να παραιτηθεί. Αν δεν το πράξει, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να την αποπέμψει.Το περίφημο "ηθικό της Αριστεράς" δεν αποδεικνύεται με λόγια άλλες με πράξεις. Πεδίο δόξης λαμπρόν λοιπόν για την κ. Γεροβασίλη» σχολίασε μέσω Twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης