«Υπόγεια» αντιπαράθεση Θεοδωράκη με Πιτέλα για τη στήριξη της κυβέρνησης

«Υπόγεια» αντιπαράθεση Θεοδωράκη με Πιτέλα για τη στήριξη της κυβέρνησης

«Είναι υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τους Έλληνες κυβερνώντες», είπε ο Ιταλός επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών που δείχνει να «φλερτάρει» με την ένταξη των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα του -Λάβρος κατά των «λαϊκιστών» ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Υπόγεια» αντιπαράθεση Θεοδωράκη με Πιτέλα για τη στήριξη της κυβέρνησης
Στο πρόσωπο του Ιταλού επικεφαλής της Ομάδας  Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος φαίνεται να ονειρεύεται την ένταξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
στους ευρωσοσιαλιστές, έχει βρει τον θερμότερο σύμμαχό του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Κλείσιμο

Ο κ. Πιτέλα, που ήταν ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που έλαβε τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο Σάββατο που ο κ. Τσίπρας… χαλούσε τον κόσμο για τον διάλογο των WikiLeaks ανάμεσα στα στελέχη του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου, μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση με παρόντα τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ζήτησε τη στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.  
 
«Είναι υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τους Έλληνες κυβερνώντες», είπε στην ομιλία του ο Ιταλός κινούμενος στην ακριβώς στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έστρεψε επανειλημμένα τα πυρά τους «λαϊκιστές», έκφραση με την οποία χαρακτήριζε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στη χώρα μας.

«Οι λαϊκισμοί δεν λύνουν το πρόβλημα στο προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του προς τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες του Ευρωκοινοβουλίου που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα» η οποία οργανώθηκε με πρόταση των ευρωβουλευτών Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου προς τον Τζιάνι Πιτέλα που είχε βρεθεί πρόσφατα στην Αθήνα για το συνέδριο του Ποταμιού.

«Ακόμα και στο θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς μάχονται δύο λαϊκισμοί: Ο ξενοφοβικός λαϊκισμός -η λογική ότι ο "άλλος", ο "ξένος", ο "διαφορετικός" είναι επικίνδυνος- και ο λαϊκισμός της ελεημοσύνης, ο αριστερός λαϊκισμός που λέει ότι: "Όλοι οι καλοί χωράνε, και από τη στιγμή μάλιστα που είναι φτωχοί είναι και ταξικοί σύμμαχοι του λαού"», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», πρόσθεσε, «δεν είχε επεξεργαστεί καμία λύση και πέρασε σε μια πολιτική που τσαλαβουτούσε και ακόμα τσαλαβουτά στην μεγάλη δεξαμενή που συναντιούνται όλοι οι λαϊκισμοί ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνετε μέρα με την ημέρα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις ευθύνες της Ευρώπης, λέγοντας: «Πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να αναλάβουν αναλογικά τις ευθύνες που έχουν αναλάβει οι Έλληνες. Γιατί είναι αλήθεια ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο και η πρώτη ενστικτώδης κίνηση ήταν να περιχαρακωθεί απέναντι στις μάζες των απελπισμένων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης