«Σφυροκόπημα» κατά Φίλη στη Βουλή για τη γενοκτονία των Ποντίων

«Σφυροκόπημα» κατά Φίλη στη Βουλή για τη γενοκτονία των Ποντίων

Ουρσουζίδης, Μεϊκόπουλος και Σηφάκη τον αποδοκίμασαν στην Ολομέλεια - Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα πυρά και από την αξιωματική αντιπολίτευση

«Σφυροκόπημα» κατά Φίλη στη Βουλή για τη γενοκτονία των Ποντίων
Ατάραχος, σχεδόν υπνωτισμένος, παρακολουθεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα διακομματικά πυρά που δέχεται στη Βουλή για τις δηλώσεις άρνησης της Ποντιακή Γενοκτονίας. 

Ο υπουργός βρίσκεται από το πρωί στην αίθουσα της Ολομέλειας και παρά τον σάλο που έχει προκαλέσει αλλά και τις σαφείς αιχμές που αφήνουν ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπό του, ενώπιον του, ο ίδιος παραμένει σιωπηλός.

Ενδεικτικές είναι οι αναφορές τριών βουλευτών -για την ώρα- του κυβερνητικού κόμματος: Γιώργος Ουρσουζίδης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Γιάννης Σηφάκης, που με αιχμηρό ή ήπιο τόνο αποδοκίμασαν τον κ. Φίλη.  

Κλείσιμο
«Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην έκφραση της άποψή του. Εγώ όμως ως βουλευτής σέβομαι τις αποφάσεις του κοινοβουλίου που το 1994 έλαβε την απόφαση για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Την σφαγή που έγινε στον Πόντο», είπε ο κ. Ουρσουζίδης για να συνεχίσει: «Αυτά τα θέματα είναι λυμένα και ότι περνά από δω υπόκειται σε επιστημονική διαδικασία. Όποιος τα ανατρέπει οφείλει να τα θέτει στην επιστημονική κοινότητα και όχι ευκαιριακά σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Το δικαίωμα στην μνήμη για τους νεκρούς έπρεπε να οριστεί από την Βουλή και να γίνει σεβαστό. Ότι έχει σχέση με υπερφίαλες εκφράσεις δεν υποκαθιστά την μνήμη των αυτών ανθρώπων».

Ο κ. Μεϊκόπουλος αναγνώρισε ότι απαιτούνται «ξεκάθαρες τοποθετήσεις» και επανέλαβε τον σεβασμό στην απόφαση της Βουλής για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας όπως έκανε και ο κ. Σηφάκης.  

Παράλληλα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα πυρά και από την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά ευθέως από τον κ. Φίλη να τοποθετηθεί επίσημα στην Βουλή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης