Δημοσκοπήσεις: Τώρα δίνουν μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ - «Μάχη» για την τρίτη θέση

Δημοσκοπήσεις: Τώρα δίνουν μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ - «Μάχη» για την τρίτη θέση

Προηγείται η ΝΔ σε όσους δηλώνουν αποφασισμένοι να ψηφίσουν, σύμφωνα με την MRB- Από 0,5 έως 2,5% δίνουν πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ τα έξι τελευταία γκάλοπ - Στην τρίτη θέση η ΧΑ με οριακή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Σε μικρή απόσταση ΚΚΕ και Ποτάμι - Εντός Βουλής δείχνουν τα στοιχεία Λαφαζάνη και Λεβέντη, «θρίλερ» για τον Καμμένο

Η συμμετοχή τους στις εκλογές και, εκ των πραγμάτων, η τελική απόφαση όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι, είναι οι παράγοντες που θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, που δίνουν τη μεγάλη μάχη για την πρωτιά στις εκλογές της Κυριακής.

Έξι νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής, οι τέσσερις εκ των οποίων διενεργήθηκαν για λογαριασμό ισάριθμων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Κοινό σημείο, σε όλες τους, ήταν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ξεκινούσε από 0,5%, για να φτάσει να ανοίγει η ψαλίδα μέχρι και σε διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Την ίδια ώρα, μεγάλη μάχη φαίνεται πώς γίνεται τόσο για το τρίτο κόμμα, όσο και για την είσοδο στη Βουλή. Στην πρώτη περίπτωση, η ΧΑ καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε πέντε εκ των έξι δημοσκοπήσεων, ωστόσο από πολύ κοντά ακολουθούν τόσο η ενισχυμένη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), όσο και το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Αγωνιώδης φαίνεται πώς θα είναι η νύχτα της προσεχούς Κυριακής για τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι, με οριακές αποκλίσεις από το πολυπόθητο 3%, που εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική παρουσία, καταγράφονται τα εξής:

- Η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη μπαίνει στη Βουλή σε πέντε από τις έξι δημοσκοπήσεις.
- Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη περνά το κατώφλι της Βουλής σε τέσσερις από τις έξι δημοσκοπήσεις.
- Οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, αντίθετα, μένουν εκτός Βουλής σε τέσσερις από τις έξι δημοσκοπήσεις.

Ανατροπή υπέρ της ΝΔ στους «αποφασιμένους» να ψηφίσουν


Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στα κοινά εκείνα που είναι αποφασισμένα να πάνε να ψηφίσουν δείχνει δημοσκόπηση της MRB αναστρέφοντας την τάση του οριακού προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ παρουσιάζεται να λαμβάνει 31,9% έναντι 31,8% του ΣΥΡΙΖΑ σε μια δημοσκόπηση με ποιοτική διαφορά από τις άλλες καθώς μετράει όσους δεδομένα θα πάνε να ψηφίσουν και δεν ενσωματώνει και εκτίμηση ψήφου από πολίτες που ενδεχομένως θα στραφούν στην αποχή.

Ενδεικτικό επίσης της ρώσικης ρουλέτας που δημιουργείται είναι το γεγονός πως η ΝΔ σχεδόν στα περισσότερα δείγματα και των άλλων δημοσκοπήσεων παρουσιάζεται μπροστά κι ενισχυμένη στα «αποφασισμένα» να πάνε στις κάλπες κοινά, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει πρωτιές σε δημοσκοπικά δείγματα όμως που δεν είναι βέβαιο πως θα εκφραστούν στις κάλπες.

Στη δημοσκόπηση της MRB η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με 7% και ακολουθεί το Ποτάμι με 6%. ΑΝΕΛ, ΛΑΕ και Ενωση Κεντρώων δείχνουν να δίνουν μάχη ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων:

Metron Analysis: Προβάδισμα μισής μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ
Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής, δίνει νίκη με «βραχεία κεφαλή» του ΣΥΡΙΖΑ, σε «απόσταση αναπνοής» από τον οποίο βρίσκεται η ΝΔ.Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,7% (7,2% αναποφάσιστοι και 2,5% «δεν απαντώ»).Στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από τη Metron Analysis, συγκεντρώνουν ο  ΣΥΡΙΖΑ το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%.

Έπονται: Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6%, ίδιο ποσοστό 6% έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Το Ποτάμι με 5,8%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, Ένωση Κεντρώων με 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ακριβώς δηλαδή το όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή.

Στην «παράσταση νίκης», δηλαδή την εκτίμηση των ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως της δικής τους επιλογής, για το ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής, το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 28% η Νέα Δημοκρατία.Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε μπροστά με 45% θετικές γνώμες, ακολουθούμενος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχει 43%, και έπονται κατά σειρά οι κ.κ. Θεοδωράκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Καμμένος, Λαφαζάνης και Μιχαλολιάκος.

GPO: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 μονάδες
Σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την ψαλίδα με τη ΝΔ, καθώς προηγείται με 28,5%, έναντι 26%.

Ακολουθούν η ΧΑ με 6,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%, οι ΑΝΕΛ με 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η Ένωση Κεντρώων με 2,8%.
MRB: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%
Σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 0,5% στην πρόθεση ψήφου. Αναλυτικότερα:

ΣΥΡΙΖΑ: 27,4%
ΝΔ: 26,9%
ΧΑ: 5,9%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ: 5%
Το Ποτάμι: 4,9%
ΚΚΕ: 4,9%
Ένωση Κεντρώων 3,2%
ΛΑΕ: 3,1%
ΑΝΕΛ.: 2,6%Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7% στην εκτίμηση ψήφου και ακολουθεί η με ΝΔ 30,6%.

Στη συνέχεια τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Χ.Α: 6,6%
Το Ποτάμι: 6%
ΚΚΕ: 5,7%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ: 5,7%
Ένωση Κεντρώων 4%
ΛΑΕ: 3,9%
ΑΝ.ΕΛ: 3,2%

Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 52,4%, ενώ η ΝΔ έχει ποσοστό 29,4%.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%
Σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Σκάι, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 31% έναντι 28,5%.

Ακολουθούν:

ΧΑ 6,5%
ΚΚΕ 5%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%
Ποτάμι 4,5%
ΛΑΕ 3%
Ένωση Κεντρώων 3%
ΑΝΕΛ 2%

Rass: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 0,7%
Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό του iefimerida.gr δίνει οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 0,7%, έναντι της ΝΔ και μια Βουλή που μπορεί να είναι από εξακομματική έως οκτακομματική, καθώς το 3% αγγίζουν η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,2% έναντι 27,5% της ΝΔ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,45%, Το Ποτάμι 4,1%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Στο 9,3% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.Public Issue: Μπροστά με 3% ο ΣΥΡΙΖΑ
Εν τω μεταξύ, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με τρεις μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Αυγή», η οποία διενεργήθηκε από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.009 ατόμων, για το site της «Αυγής».

Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 30%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, που συγκεντρώνουν από 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος, σημειωτέον, ανέρχεται στο πολύ υψηλό ποσοστό 24%.


Πώς είδαν στη ΝΔ τις νέες δημοσκοπήσεις
Πηγές της Συγγρού, σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, εξέφραζαν την απορία, πώς, ενώ ήταν ντέρμπι ψήφο-ψήφο, την τελευταία στιγμή o ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε προβάδισμα και ενώ την επικαιρότητα απασχολούσαν θέματα, όπως η υπόθεση Φλαμπουράρη. 
ΣΧΟΛΙΑ (293)

20-9-2015 20:08

20-9-2015 20:08 ημερομηνια και ωρα που γράφω...εχω πει και παρακατω σε αλλα σχόλια 5 μοναδες πανω ο Τσιπρας.....θα το αναρτήσετε το σχόλιο μου ή θα γίνει αβαβα???

ΠΛΥΜΕΝΟΣ

εκει στη γωνια στη κουμουνδουρου ειναι καποια κομματια απο χαρτι,μηπως ειναι το μνημονιο....εεεε σαλαγατα .

V for Viennetta

Ευτυχώς μετοικησαμε και εμεις και ας ψηφίσει ο σοφός λαος οποιο καραγκιόζη θελει. Απαλλάχτηκαμε απο Ενφιαδες, οθωμανικά χαρατσια, αλληλεγγύη και τέτοια. Λουστήτε Ελληναραδες μου τις ψήφους σας. Ανεξάρτητα αν κερδισει Τσιπρας ή Βαγγελας, απο Δευτερα τα μπιλιετακια φεύγουν αυριο πρωι πρωι απο τις εφορίες. Καλη ψηφο Προβατέλληνες , διαλέξτε ποιο γιδοβοσκό θέλετε να σας σφάξει την επομενη εβδομαδα.

ΑΠΛΥΤΟΣ προς ΠΛΥΜΕΝΟΥΣ

Προσκαλούμε ειδκά το φίλο ΠΛΥΜΕΝΟ στο αυριανο γλέντι στην Καυθμώνος και την Κουμουνδούρου. Θα βγάλουμε γλυκό και καφέ της παρηγοριάς με κονιακάκι ειδικά για τους δεξιούληδες ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΕΣ και μετά θα κάνουμε ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τα αίτια της ήττας της δεξιάς. Επειδή μπορεί να ιδρώσετε από την ένταση της ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ, ειδικά ντούς θα σας περιμένουν από πίσω για να πλενεστε κάθε τρεις και λίγο όπως το συνηθίζετε. (Με σαπούνι) όπως επίσης και σιδερώστρες για να σιδερώνετε κάθε τόσο τα πουκάμισά σας και την τσάκιση στα παντελόνια σας διότι μπορεί να αισθάνεσθε πολύ τσαλακωμένοι.

ΠΛΥΜΕΝΟΣ

Μη ξεχασεις να παρεις και το νταουλι μαζι σου τσιριζαιε.ΟΛΟΙ ΒΑΓΓΕΛΑ

θα κανουμε οτι μας λενε?

παιδια..πρεπει να αντισταθουμε, ψηφιζοντας αντιμνημονιακα κομματα..δεν πρεπει να παραδωσουμε τη χωρα στις διαθεσεις των δανειστων..μην σκεφτεστε λογικα..αυτο θελουν οι εχθροι μας..βαλτε το ενστικτο σας να σκεφτει για σας...πως θα αντεξουμε μια κυβερνηση γιγαντα των 200 βουλευτων και βαλε, που δεν θα μας αφησει να παρουμε ανασα? μηπως ολα ειναι σχεδιασμενα για την καταστροφη του ελληνισμου? μηπως τυχαια αρχισε η τεραστια εισοδος προσφυγομεταναστων μαζι με το νεο μνημονιο? εγω αυτα σκεφτομαι...δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη σε ανθρωπους που δεν ειπαν ακομα συγγνωμη για αυτοκτονιες 6000 ελληνων, ουτε σε ανθρωπους που θα εσκιζαν τα μνημονια και τα εκαναν χειροτερα(αν και καταλαβαινω τον τσιπρα, απλα δεν ειχε αναστημα ηγετη).

κάποιος

Όλες οι χώρες που εφάρμοσαν τα μέτρα, πήγαν καλά. Οι άνθρωποι ζουν σε ασφάλεια. Δεν τρέμουν αν θα μπει ο μισθός η οι συντάξεις και δεν ακούγεται κάθε φορά που ανοίγουν τις τηλεοράσεις την φράση "οικονομική κρίση". Ούτε οι οικονομίες τους δεν κινδυνεύουν στις τράπεζες. Ιδανική κατάσταση δεν υπάρχει. Αν εσείς ονειρεύεστε ότι μπορούμε να γίνουμε Αγγλία, διαβάστε λίγο οικονομικά. Εμείς δεν πήγαμε καλά γιατί καμία κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τα μέτρα που έπρεπε. Αν τα είχαν εφαρμόσει εξ αρχής, έως τώρα θα είχαμε βγει από το τέλμα. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης. Εσείς ξέρετε ;;; Η μάλλον ξεχνώ. Τα θέλετε τα χρήματα της Ευρώπης, αλλά χωρίς δεσμεύσεις. Και αυτό είναι σαν να πάω αύριο στην τράπεζα για να ζητήσω δάνειο. Να απαιτήσω να μου τα δώσουν. Να μην δέχομαι να μου ζητήσουν εγγυήσεις. Και να τους πω ότι θα τα δώσω όποτε μπορέσω. Αντιμνημονιακά κόμματα ; Ούτε μια λύση δεν έχω ακούσει να έχουν. Κούφια λόγια στον αέρα! Αυτό που φοβάμαι είναι ότι κανένα κόμμα δεν θα τολμήσει να εφαρμόσει τα μέτρα. Πάλι μισά πράγματα θα κάνουν. Και θα βάλουν και άλλους φόρους. Γιατί είναι η εύκολη λύση. Και βλέπετε παντού εχθρούς !!!! Αμάν πια ! Τα οικονομικά δεν έχουν συναίσθημα. Υπάρχει μόνο το συμφέρον και η λογική. Σου δίνω για να μου δώσεις. Έχω βαρεθεί από αυτή τη έλλειψη λογικής ! Κακοί δανειστές . Ψάξτε να μάθετε με πόσο τόκο μας δανείζουν ! Δεν ξέρω και γιατί γράφω τώρα. Δεν πρόκειται να καταλάβετε γκρι. Αλλά τουλάχιστον ξεθυμαίνω.

ΑΠΛΥΤΟΣ προς ΠΛΥΜΕΝΟΥΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας περιμένει όλες και όλους στο γλέντι της ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ την Κυριακή το βράδυ στο εκλογικό μας κέντρο στην πλατεία Καυθμώνος και στα γραφεία μας στην Κουμουνδούρου.

ivan

θα σερβιρεται άφθονο σανό και θα δώσουμε και δωρεάν σαπούνι σε όσους σύντροφους θάλουν να πλυθούν.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

Το σίγουρο είναι ότι το ποσοστό της αποχής θα είναι πρώτο κόμμα.

ΜΟΥΦΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ

Οι δημοσκοπήσεις δεν λένε την αλήθεια, δυστυχώς αυτό ισχύει. Αρκετοί λένε παραμύθια όταν τους πέρνουν τηλέφωνο ή αλλάζουν γνώμη μέχρι την κάλπη, πρόσφατα δημοσκόπιση μυστική που έκανε κόμμα απ' ευθείας σε δείγμα 1.300 ατόμων διαπιστώθηκε ότι αρκετοί δεν λένε αλήθεια διότι ταυτόχρονα υπήρχε ερώτηση τη ψήφισε στο δημοψήφισμα και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό του ΝΑΙ ήταν πάνω από 60 %.

Καλόγερος

Ψηφίζομεν Α. Τσίπραν όπου ως λέων εμάχετο διά τα δίκαιαν του λαού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nd-panoutsos_main01

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν από την Πειραιώς άλλα 20 πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, διεκδικώντας για πρώτη φορά την είσοδό τους στη Βουλή, όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο «Θέμα»

olomeleia-vouli1

Τα κομματικά επιτελεία προετοιμάζονται για πόλεμο που θα περιλαμβάνει τα ζητήματα της οικονομίας, της ανομίας, της διαφθοράς και λιγότερο των αναγκαίων αλλαγών στο Σύνταγμα

stated

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να διεξάγει έρευνες εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), διαμηνύει το αμερικανικό ΥΠΕΞ στον Ερντογάν

depa

Σε βάρος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Κιτσάκου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για φερόμενη ζημία στη ΔΕΠΑ άνω των 115 εκατ. ευρώ - Κατήγγειλε ότι για τις ενέργειές του ήταν ενήμεροι κορυφαίοι υπουργοί

1
Καταγραφη66666

«Η ηγεσία της Αλβανίας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αυτό το τραγικό συμβάν για να ενισχύσει εσωτερικά την εικόνα της - Αυτή η προσέγγιση δεν είναι εποικοδομητική» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση της Σερβίας

2
beni0

Σφοδρή επίθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό - Τώρα βιώνει το σύνδρομο της Στοκχόλμης και κάνει πάντα ότι του λένε οι σύμμαχοι και εταίροι είπε χαρακτηριστικά

22