Ο Φλαμπουράρης έχει και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ»

Ο Φλαμπουράρης έχει και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ»

Ο πρώην υπουργός κατέχει 650.130 μετοχές της εταιρείας - Για να τον καλύψουν, δικηγόροι και λογιστές του έτρεχαν το πρωί στο Γενικό Μητρώο Εταιρειών - Όμως, απ'την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που κατέθεσαν προκύπτει ότι μέχρι σήμερα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών - Όταν παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο τοποθέτησε μέλος της οικογένειάς του (!) στο ΔΣ

Την ώρα που ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης γύριζε όλο το πρωί από κανάλι σε κανάλι δηλώνοντας πως δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία ΔΙATMHΣΗ ΑΤΕ αποδεικνύεται ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατέχει μέχρι και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ».

Σήμερα το πρωί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων που αφήνουν βαριά εκτεθειμένο τον κ. Φλαμπουράρη, συνεργάτες του πρώην υπουργού πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕ.ΜΗ) για να καταθέσουν τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ», με σκοπό να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός.

Τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν ωστόσο εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.130 μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» όντας ο βασικός της μέτοχος.

Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές αλλά και όπως μας επιβεβαίωσαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Φλαμπουράρη η μεταβολή αυτή που επιχειρήθηκε, ως στόχο έχει να ενισχύσει το νέο αφήγημα περί μεταβίβασης των μετοχών του πολιτικού.
 
Από την κίνησή του αυτή να καταθέσει σήμερα το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» προσπαθώντας να εμφανιστεί κατόπιν εορτής ότι δεν έχει σχέση με την εταιρεία, ο κ. Φλαμπουράρης ουσιαστικά ομολόγησε ότι εξακολουθεί να είναι μέτοχος της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» με ποσοστό 50,01% και 650.130 μετοχές. Άλλωστε μόλις προχθές στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 10672 η εταιρεία καταχώρησε στο ΓΕ.ΜΗ (Γενικό Μητρώο Εταιρειών) την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τροποποιώντας το αρθρο 6 του καταστατικού της ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιό της σε 1.300.000 μετοχές προς ένα ένα ευρώ τη μετοχή.

Αυτό το δεδομένο εξάλλου προκύπτει και από το μετοχολόγιο που κατατέθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου όταν υπέγραψε την ανάληψη της επίμαχης εργολαβίας ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Μπορεί λοιπόν ο τέως υπουργός να ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από την διοίκηση της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, όμως κανονικά ο κ. Φλαμπουράρης παρέμενε βασικός μέτοχος μέχρι και σήμερα το πρωί οπότε και επιχειρήθηκε παρέμβαση που εκθέτει εκ νέου τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση αυτή πολιτικό μέντορα του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ταυτόχρονα κι όπως προαναφέραμε, τη Δευτέρα το πρωί κι ενώ ήταν γνωστό πως η έρευνα μας βρισκόταν σε εξέλιξη (ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή) η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ κοινοποίησε στο ΓΕΜΗ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013! Γιατί ξαφνικά τέτοια βιασύνη; Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον κ. Φλαμπουράρη ενώ η έρευνα μας βρισκόταν σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα της βγήκαν μάλιστα στο φως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου να σπεύσει να καλύψει τα ίχνη των μετοχικών κι επαγγελματικών του δραστηριοτήτων; Με τέτοιες μεθόδους ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι το «νέο» και πως έχει το «ηθικό πλεονέκτημα»;
 
Τα ερωτήματα

 
Σε κάθε περίπτωση και βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα πρέπει να πούμε πως όταν γίνεται μεταβίβαση μετοχών σε μια τεχνική εταιρεία με ιδιωτικό συμφωνητικό ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο, ο πωλητής (άρα ο κ. Φλαμπουράρης) υποχρεούται εντός 3 μηνών και 20 ημερών να καταθέσει τις αλλαγές στην εφορία. Επομένως ο κ. Φλαμπουράρης εάν έχει όντως κάνει τη μεταβίβαση στις 27 Ιανουαρίου 2015 και δεν ψεύδεται θα πρέπει να εμφανίσει το αποδεικτικό της ενημέρωσης προς την εφορία καθώς και τα ανάλογα τραπεζικά παραστατικά. Για να είναι αξιόπιστο λοιπόν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό θα πρέπει να έχει υπάρξει κατάθεση με τραπεζικό τρόπο ή επιταγή. Το συμφωνητικό παράλληλα πώλησης των μετοχών του κ. Φλαμπουράρη οφείλει να αναφέρει ξεκάθαρα τον τρόπο πληρωμής. Εάν δηλαδή αυτός έγινε (κι επιμένουμε στο ΑΝ καθώς ακόμα ουδείς έχει πειστεί για την ακρίβεια των λόγων του κ. Φλαμπουράρη) θα πρέπει να τονίζεται ότι υπήρξαν δόσεις ή αν έχει εξοφληθεί το ποσό εις όλον.
 
Στην περίπτωση που υπάρχουν όμως δόσεις – όπως ο γηραιός πολιτικός ισχυρίζεται – στην καταβολή του τιμήματος, ο πωλητής ακόμα έχει έννομο κι εύλογο συμφέρον. Άρα ο κ. Φλαμπουράρης ακόμα και σήμερα έχει ρόλο στα πράγματα της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ. Για παράδειγμα την παραίτηση του από το δ.σ. της εταιρείας στην τελευταία γενική συνέλευση ποιο διοικητικό συμβούλιο την έκανε αποδεκτή; Συμμετέχει σε αυτό το νέο δ.σ και ο νέος αγοραστής; Ποιος επίσης είναι αυτός ο αγοραστής των μετοχών,καθώς πληροφορίες μιλάνε για τον γιο της συντρόφου του Μιχάλη, ο οποίος φέρεται να έχει ρόλο στα πράγματα.

Ένα κρίσιμο επίσης ζήτημα είναι τι ισχύει με το πιστοποιητικό διαφάνειας του ΕΣΡ που χορηγείται στις κατασκευαστικές εταιρείες. Πως το πήρε η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ; Με ποιο μετοχολόγιο; Ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται εκεί; Πρόκειται για ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις.
 
Τέλος ένα ακόμα ερώτημα για το οποίο οφείλει να μας απαντήσει η αρμόδια ΦΑΕ Αθηνών είναι το ποιος φαίνεται να εκπροσωπεί την ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στο μητρώο της ΔΟΥ και για το αν ο τυχόν αγοραστής των μετοχών Φλαμπουράρη καλύπτεται από το πόθεν έσχες του για μια τόσο μεγάλη αγορά μετοχών. 

Αυτό είναι το μετοχολόγιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ 

Το μετοχολόγιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και την πληρη διάρθρωση των μετοχών παρουσιάζει το protothema.gr αποδεικνύοντας πως ο κ. Φλαμπουράρης μέχρι και σήμερα παραμένει μέτοχος με ποσοστό πλειοψηφίας 50,01%. Η εταιρεία με τα παρόντα έγγραφα συμμετείχε σε διαγωνισμούς και λάμβανε δημόσια έργα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κ. Φλαμπουράρης πλέον να αρνείται τη συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία.
ΣΧΟΛΙΑ (205)

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ

Πάει η Ελλάδα!!!! Βαράτε γρήγορα τρομπέτα!!! Προκάνουμε δεν προκάνουμε???? Μην περιμένετε χαϊρι με τις εκλογές!!!! Οι μπαρμπάδες της πολιτικής άκουσον- άκουσον, έβαλαν 26% φόρο στον αγρότη και 55% προκαταβολή φόρου και 23% ΦΠΑ στον σπόρο, τα λιπάσματα, τα γεωργικά φάρμακα κ.λ.π. εξοπλισμό και 180 ευρώ τον μήνα κατάτομο για ασφάλιση στον ΟΓΑ.......... και περιμένουν οι ανεγκέφαλοι να καλλιεργήσει ο κόσμος για να εισπράξουν και να σώσουν αυτοί τις μετοχές τους και τις καταθέσεις τους στην Ελβετία!!!!......Και θέλουν και η ψήφος να πάει σε μνημονιακά κόμματα τάχα μου ευρωπαϊκής προοπτικής !!!! ..........Υπομονή μέχρι την Κυριακή.......καιρός να πιάσουμε όλοι το νόημα........το σχόλιο μου εγώ το έγραψα και ξεθύμανα τώρα εσείς οι διαχειριστές της λογοκρισίας κόψτε το..... αν δεν βολεύει!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!!

ΓΙΟΣΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΚΕΥΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΤΌΧΩΝ. - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΤΌΧΩΝ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΏΝ. - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΤΟΧΏΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕΤΑΒΊΒΑΣΗΣ ΜΕΤΟΧΏΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΊ Η ΑΞΊΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΏΝ, ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΊ ΦΌΡΟΣ ΜΕΤΑΒΊΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΌ ΠΏΛΗΣΗΣ. - ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΏΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. - ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ή ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ. - ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ : ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ, ΗΜΕΡΑ, ΜΗΝΑΣ, ΧΡΟΝΟΣ, ΩΡΑ, ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ. - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΤΙ , Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ ΨΕΥΔΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΥΠΕΡ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Tourbillon

Ωραίο ρολογακι φοράει στην φωτογραφια,γι αυτούς που ξέρουν 25000 και βάλε

Αριστερος - Ταξικος

Σιγα μην εχει και κανα εκ....Όσο και να σκουζετε από Δευτέρα πάλι Τσίπρας θα σας κυβερναει

Sor

Ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει αριστερα

Αριστερα του Κεφαλαιου

Ολοι οι Εθνικοι Νταβατζηδες ειναι αριστεροί και ο Ελληνας ψηφιζει ακομη αριστερα. Καλα να πάθει. Εμεις προλάβαμε και φυγαμε απο το Φρενοκομείο πριν την Εθνικη τραγωδία που ερχεται με τα χίλια.

Pm

Γεια σου ρε μπαρμπα λαμογιο

gataki21.

Τελικά, αυτή η αριστερά είναι μόνο για να την εξυπηρετούν ,οποιοσδήποτε σε οτιδήποτε!!!

ΧΑ να ξεβρωμισει ο τοπος

Κουμμουνια Βιομήχανοι, Κουμμουνια σε κότερα, Κουμμουνια με Βιλλες σε κλειςτες παραλιες, παιδιά κουμμουνιων σε ιδιωτικα, κουμμουνια με Φερραρι, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, το τερματίσαμε

αριστερος

Ντροπή σας, ασχολείστε με ένα γέρο άνθρωπο που δίνει δουλειές και κάνει αβάντες στην εταιρεία του!!! Τόσα χρόνια,, δεν μιλούσατε για τον Μπόμπολα και τους άλλους!! Ο Φλαμπουράρης σας μάρανε!! Είναι αριστερός άρα ΗΘΙΚΟΣ!!! Δεν υπάρχει αμφισβήτηση!!! Και όσα λεφτά και να βγάλει, αφού πάνε σε αριστερό, δεν πειράζει!!!!

βασιλης ιωακειμιδης

το μονο εγγραφο βεβαιης ημερομηνιας ειναι 61161το παραστατικο του φορου μεταβιβασης

@@@

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28% έναντι 24% της ΝΔ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΧΑ με 7,5% και στην τέταρτη ισοψηφούν Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 5%Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loverdos_5

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω» διαμηνύει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που προχώρησε στην κατάθεση νέων μηνύσεων για την υπόθεση Novartis - «Εκείνη που την εμπνεύστηκαν μαζί με τους εκτελεστές της θα πληρώσουν όπως τους αρμόζει»

3