Διαφωνία Αθήνας - Κομισιόν για το ρόλο των τεχνικών κλιμακίων

Διαφωνία Αθήνας - Κομισιόν για το ρόλο των τεχνικών κλιμακίων

Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται να είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στην επαφή με τους θεσμούς - Από την άλλη, η κυβέρνηση πιστεύει πως τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν δυνατότητα άλλων συγκλίσεων και πως η συζήτηση πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτική


Διαφωνία Αθήνας - Κομισιόν για το ρόλο των τεχνικών κλιμακίων
Παρά την προσπάθεια της ελληνικής κυβερνησης να ξεφύγει οριστικά η διαπραγμάτευση απο το επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων και να αναλαβουν οι πολιτικοί παραγοντες την ολοκλήρωση της υπόθεσης, οι δανειστές επιμένουν στο ρόλο των τεχνοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γιούνκερ φέρεται να είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στην επαφή με τους θεσμούς, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα τεχνικά κλιμάκια παραμένουν στη διαδικασία.
Κλείσιμο

Η κυβέρνηση σχολίαζε, μέσω κύκλων της, ότι φυσικά και η συζήτηση θα γίνεται με τους θεσμούς, «αλλά θελουμε στο πιο υψηλό επίπεδο, ο ρόλος του Brussels Group τελείωσε», χωρίς να διαγράφει εντελώς το συμπληρωματικό ρόλο των τεχνοκρατών.

Το θέμα της διαφωνίας είναι ότι η Αθήνα πιστεύει πως τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν δυνατότητα άλλων συγκλίσεων και πως η συζήτηση πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτική.

Γι' αυτό και θεωρούσαν ότι η συζήτηση έχει περάσει πλέον στο επίπεδο των υπουργών και επιτρόπων -εξ ου και η έντονη δραστηριότητα των Νίκου Παππά και Ευκλείδη Τσακαλωτου το προηγούμενο τριήμερο στις Βρυξέλλες.

Από την άλλη, η Κομισιόν τουλάχιστον θέλει να βρεθεί ένα αποτελεσματικό μεν σχήμα για τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων, αλλα δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα, ούτε καν αυτό.

Προφανώς, όμως, δεν ειναι ξεκάθαρο ούτε σε αυτό το πεδίο τι ακριβώς θα γίνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης