Πετράκος: Υπήρξε παραβίαση του ασύλου στην επιχείρηση στην Πρυτανεία

Πετράκος: Υπήρξε παραβίαση του ασύλου στην επιχείρηση στην Πρυτανεία

Σημαντικό είναι και ότι η κατάσταση αυτή έληξε χωρίς να υπάρξουν προβλήματα βίαιων ενεργειών, πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Πετράκος: Υπήρξε παραβίαση του ασύλου στην επιχείρηση στην Πρυτανεία
Ως παραβίαση του ασύλου χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής για την απομάκρυνση των καταληψιών του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

«Από τη μία μεριά, υπάρχει ένα θέμα. Ότι υπήρξε είσοδος (της Αστυνομίας), παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι ένα θέμα σημαντικό. Όπως σημαντικό είναι ότι η κατάσταση αυτή έληξε χωρίς να υπάρξουν προβλήματα βίαιων ενεργειών και αυτό έχει μια ουσία. Είναι κάτι θετικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Πετράκο, όπως συμπλήρωσε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑFM «το ισοζύγιο βρίσκεται σε δύο αντιφατικά θέματα. Υπάρχουν δύο αντιφάσεις σ’ αυτή την ενέργεια: από τη μία πλευρά, η παραβίαση του ασύλου και από την άλλη η αναίμακτη επίλυση του θέματος. Για εμάς, το πανεπιστημιακό άσυλο είναι αδιαπραγμάτευτο και γι’ αυτό θα το επαναφέρουμε με το νέο νομοσχέδιο. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, εφαρμόστηκε ένας νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης