Αλ. Μωραϊτάκης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν... κατασκευαστική εταιρεία

Αλ. Μωραϊτάκης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν... κατασκευαστική εταιρεία

Η ελληνική οικονομία σε καμιά περίπτωση δεν αντέχει την υλοποίηση μεγαλόστομων εξαγγελιών 

Αλ. Μωραϊτάκης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν... κατασκευαστική εταιρεία
Η ελληνική οικονομία σε καμιά περίπτωση δεν αντέχει την υλοποίηση μεγαλόστομων εξαγγελιών που θα τα δίνουν όλα σε όλους, που θα υπόσχονται νέες προσλήψεις στο δημόσιο, που θα δίνουν συντάξεις από τα πενήντα και που θα τάζουν «όλα τα λεφτά για όλα τα κιλά», υποστηρίζει σε άρθρο του ο υποψήφιος βουλευτής Αλ. Μωραϊτάκης.

Του Αλέξανδρου Γ. Μωραϊτάκη, υποψήφιου βουλευτή ΝΔ στην Α΄Αθήνας:


Γνωστή σε όλους είναι η κριτική που ασκείται προς το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαθέτει «Plan B», δηλαδή εναλλακτικό σχέδιο δράσης σε περίπτωση (βεβαιότητα θα έλεγα εγώ) που δεν αποδεχτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας την άρνηση πληρωμής των υποχρεώσεων μας του 2015 σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τα περί σκισιμάτων του μνημονίου και άλλων σχετικών συνθημάτων.

Κλείσιμο
Κανείς άλλωστε μέχρι σήμερα στην Ευρώπη, δεν έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένος να συζητήσει κάτι τέτοιο με την ελληνική κυβέρνηση, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή.

Εγώ πάντως θα έλεγα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει «Plan… A».

Με άλλα λόγια, ενώ ο κ. Τσίπρας μας λέει τι θα κάνει αν κερδίσει τον… πρώτο αριθμό του λαχείου, αντίθετα μας αποκρύπτει το πώς θα χρηματοδοτήσει τις τόσες υποσχέσεις του προς τον ελληνικό λαό στην αντίθετη -και σαφώς ρεαλιστικότερη- περίπτωση.

Ένα άλλο παράδειγμα από το χώρο της αγοράς θα σας πείσει πως το έλλειμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τίθεται σε επίπεδο «Plan B», αλλά σε επίπεδο «Plan A».

Στις κατασκευαστικές εταιρείες που επιχειρούσαν να μπουν στο χρηματιστήριο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς -για λόγους ασφαλείας του επενδυτικού κοινού- τις υποχρέωνε να προχωρήσουν σε προβλέψεις μελλοντικών κερδών με βάση έργα που είχαν ήδη αναλάβει μέσω υπογεγραμμένων συμβάσεων και όχι με βάση αυτά που υποστήριζαν ή προσδοκούσαν ότι θα αναλάβουν στο μέλλον.

Έτσι και κάθε εχέφρων πολίτης -για λόγους προστασίας του λαού και της χώρας- απαιτεί από τον κ. Τσίπρα να παρουσιάσει το πρόγραμμά του με βάση τα τρέχοντα δεδομένα και όχι με βάση διάφορα θεωρητικά σενάρια εκτός πραγματικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης