ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει το 180, πάμε σε εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει το 180, πάμε σε εκλογές

«Απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα», λέει η αξιωματική αντιπολίτευση - Τσίπρας: Αναμενόμενη η επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας - Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου απόψε - Κλίμα αισιοδοξίας μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει το 180, πάμε σε εκλογές
Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα την κυβερνητική απόφαση να επισπευστεί η διαδικασία της προεδρικής εκλογής. 

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν άντεξε την πίεση και ανοίγει το δρόμο για να πει ο λαός τη γνώμη του. Το 180 δεν υπάρχει, πάμε σε εκλογές. Είναι μια θαυμάσια εξέλιξη», σημειώνει στο
protothema.gr στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει ότι γίνεται αυτό που είπε ο κ. Τσιπρας χθες βράδυ στη Βουλή, ότι δηλαδή εάν η κυβέρνηση λάβει θετικές ψήφους για τον προϋπολογισμό μακριά από το 180 που απαιτείται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, σε επίσημη ανακοίνωσή της για την Προεδρική εκλογή η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για μια «απέλπιδα» προσπάθεια «να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν θα τα καταφέρουν», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, «καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες καλούνται ήδη τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου απόψε, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και να καθοριστεί η γραμμή του κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε την είδηση ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Μπανιά, από την οποία αποχώρησε αμέσως, δηλώνοντας προς τους δημοσιογράφους ότι η επίσπευση της προεδρικής εκλογής ήταν αναμενόμενη γιατί «έχει μεγάλη διαφορά για να βρει τους 180 για αυτό ξεκινά από τώρα τη διαδικασία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης