Αιγιαλός: Το νέο μέτωπο κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Αιγιαλός: Το νέο μέτωπο κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα πρόκειται να ανοίξει με ομιλία του, τη συνάντηση διαλόγου, γι' αυτό το θέμα με ενδιαφερόμενους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς

Αιγιαλός: Το νέο μέτωπο κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ
Λίγα εισοσιτετράωρα μετά από την απόφαση του Θερινού Τμήματος της Βουλής να απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων αντιπολιτευτικών δυνάμεων να συγκλιθεί η Ολομέλεια της Βουλής για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με ένα νέο θέμα με στόχο να ασκήσει περεταίρω πίεση στην κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, και αφορά στους νέους όρους δόμησης στον αιγιαλό, έχει ήδη προκαλέσει σειρά αντιδράσεων από τοπικούς παράγοντες σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Έτσι πρόκειται να αποτελέσει το καινούριο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα πρόκειται να ανοίξει με ομιλία του, τη συνάντηση διαλόγου, γι' αυτό το θέμα με ενδιαφερόμενους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. 

«Οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης «αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες».

Στη σημερινή εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί εκπρόσωπος από τη Δημοκρατική Αριστερά, εγκαινιάζοντας έτσι την προσέγγιση των δύο χώρων, η οποία έχει προαναγγελθεί μετά την επιστολή του Φώτη Κουβέλη προς τον Αλέξη Τσίπρα για έναρξη διαλόγου προκειμένου να σχεδιαστεί εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αμέσως μετά από την εκδήλωση αναμένεται να αποσταλεί η απαντητική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Φώτη Κουβέλη για το θέμα αυτό.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης