Άρχισαν ξανά τα όργανα για τον αιγιαλό

Άρχισαν ξανά τα όργανα για τον αιγιαλό

Λίγο πριν το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης κόμματα και οικολογικές οργανώσεις ζητούν να μην κατατεθεί ο νόμος στη Βουλή



Άρχισαν ξανά τα όργανα για τον αιγιαλό
Ξανά στο προσκήνιο επανέρχεται το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που αποτέλεσε σημείο τριβών και οξύτατων πολιτικών αντιπαραθέσεων προεκλογικά. Η διαβούλευση τυπικά συνεχίζεται στο πνεύμα του Πρωθυπουργού να εξαντληθεί ο διάλογος, πριν το σχέδιο πάρει την τελική του μορφή.

Για αυτό και από το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθούν να παρελαύνουν φορείς όπως ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Χρίστος Σπίρτζης που συναντήθηκε προχθές με τον Γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρη, ο ΣΕΒ και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το αρνητικό όμως κλίμα έχει αρχίσει να πυροδοτεί, η πεποίθηση ότι ο νόμος δεν θα υποστεί σοβαρές παρεμβάσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο αλλά και το κλείσιμο της Βουλής.

Οι φόβοι που διατυπώνονται είναι ότι σοβαρά και με μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις νομοσχέδια όπως αυτό του αιγιαλού και των δασών που αναμένεται να φέρει στην επικαιρότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα ψηφιστούν με συνοπτικές διαδικασίες από τα θερινά τμήματα.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι το νομοσχέδιο για το αιγιαλό ήταν έτοιμο από το Μάιο του 2013(!) αλλά κρατούνταν στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών για να πάρει ...σειρά και αποφασίστηκε να δοθεί σε διαβούλευση πριν τις ημέρες του Πάσχα με τις γνωστές προεκτάσεις και αντιδράσεις.

Χθες, η κριτική για το σχέδιο νόμου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα “χτενίζεται” από ένα επιτελείο μηχανικών και νομικών του υπουργείου, επανήλθε τόσο από την οικολογική οργάνωση WWF Hellas όσο και από τους οικολόγους πράσινους. Η WWF, η οποία αντιδρά με σφοδρό τρόπο στις επικείμενες ρυθμίσεις ζητά να μην κατατεθεί στην βουλή, και απέστειλε χθες επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Μανιάτη.
Κλείσιμο

Με την επιστολή της, η περιβαλλοντική οργάνωση δημοσιοποιεί το πλαίσιο των βασικών αρχών και κατευθύνσεων για ένα αποτελεσματικό και σαφές πλαίσιο για την παράκτια ζώνη και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση ενός καταστροφικού όπως λέει χαρακτηριστικά νομοσχεδίου στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης