Σαμαράς προς Κινέζο πρόεδρο: Η συνεργασία μας θα διευρύνεται συνεχώς

Σαμαράς προς Κινέζο πρόεδρο: Η συνεργασία μας θα διευρύνεται συνεχώς

Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή με υψηλό δείκτη αστάθειας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι η πιο φιλόξενη χώρα για την Κίνα στην Ευρώπη 

Σαμαράς προς Κινέζο πρόεδρο: Η συνεργασία μας θα διευρύνεται συνεχώς
Εάν επικρατούσαν ακόμα οι αξίες των πολιτισμών μας (σσ. του ελληνικού και του κινεζικού), δηλαδή η δικαιοσύνη, το μέτρο, η αρμονία και ο αλτρουισμός, ίσως τα προβλήματα της σημερινής παγκόσμιας συγκυρίας να μην υπήρχαν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλωσορίζοντας τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ στο Καστέλο της Ρόδου, πριν προχωρήση στην ξενάγηση σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας μας. 

Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή με υψηλό δείκτη αστάθειας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι η πιο φιλόξενη χώρα για την Κίνα στην Ευρώπη. 

Η συνεργασία μας θα διευρύνεται συνεχώς, κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός που σημείωσε ακόμα πως η περαιτέρω ώθηση στις διμερείς σχέσεις (όπως για παράδειγμα με τον ανεφοδιασμό και την συντήρηση πολεμικών πλοίων της Κίνας που πλέουν στην περιοχή) θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις συνεργασίες των δύο χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης