Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ζητά από τον πρωθυπουργό ο Καμμένος

Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ζητά από τον πρωθυπουργό ο Καμμένος

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθεσε ερώτηση προς τον Αντώνη Σαμαρά μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση

Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ζητά από τον πρωθυπουργό ο Καμμένος
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της αλλοίωσης στατιστικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ζητά με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στην ερώτηση που φέρει μόνο τη δική του υπογραφή, ο Πάνος Καμμένος επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση που εκδόθηκε προ ημερών. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρα ότι «η κυβέρνησή σας εντελώς παράνομα, παρελκυστικά και προκλητικά :

- Συνεχίζει να καλύπτει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον πρώην υπουργό οικονομικών και ήδη υπόδικο Γ. Παπακωνσταντίνου, τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και επίσης υπόδικο κ. Γεωργίου για πράξεις και παραλείψεις τους, που οδήγησαν στην είσοδο της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης.
- Συνεχίζει να διατηρεί στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ τον προαναφερθέντα κύριο Γεωργίου ο οποίος φέρεται ότι αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία εξυπηρετώντας τους δανειστές και τους κερδοσκόπους σε βάρος του Ελληνικού λαού».

Κλείσιμο
Και η ερώτηση του κ. Καμμένου καταλήγει με τα ακόλουθα τρια ερωτήματα: 

«1. Εάν και πότε θα συσταθεί η εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων και την είσοδο της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης για την οποία έχετε δεσμευτεί δημόσια στον Ελληνικό λαό πριν τις εθνικές εκλογές του 2012;

2. Εάν η κυβέρνησή σας επιμένει να αποδέχεται τις θέσεις του πρώην υπουργού οικονομικών Ι. Στουρνάρα που καλύπτουν την πολιτική που ακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Δικαιοσύνης και τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή στην οποία συμμετείχατε ως υπουργός.

3. Εάν στο όνομα της κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο θα συνεχίσετε να παρέχετε ασυλία στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με δημόσιες δηλώσεις Βουλευτών σας όπως για παράδειγμα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης