Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψηφίσμα για τη «μικρή ΔΕΗ»

Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψηφίσμα για τη «μικρή ΔΕΗ»

Αύριο η τελική μάχη για τους «120» του δημοψηφίσματος - Το αν θα συγκεντρωθεί, ο απαιτούμενος αριθμός των 120 υπογραφών, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο των προτάσεων που θα υποβληθούν και αν αυτές θα θεωρηθούν ομοειδείς

Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψηφίσμα για τη «μικρή ΔΕΗ»
Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με το ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο. 

Την πρόταση συνυπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτιζόμενη από 71 βουλευτές.

Κλείσιμο
Ωστόσο, την Πέμπτη, στην τελευταία συνεδρίαση του πρώτου Θερινού Τμήματος της Βουλής, αναμένεται να δοθεί η τελική μάχη για το δημοψήφισμα περί του ψηφισμένου, πλέον, νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» που ζητεί σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά με έξι διαφορετικές προτάσεις που είναι αμφίβολο ακόμη αν θα συναθροιστούν.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης μόνο το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είχαν καταθέσει διαφορετικές προτάσεις, ενώ καθένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, καθώς και η χωριστή κοινοβουλευτική ομάδα που αποτελούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, έχουν ανακοινώσει ότι θα καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις με τις οποίες θα ζητούν να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Το αν θα συγκεντρωθεί, ο απαιτούμενος αριθμός των 120 υπογραφών, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο των προτάσεων που θα υποβληθούν και αν αυτές θα θεωρηθούν ομοειδείς. Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν μπορεί να συναθροιστούν, αλλά όλα δείχνουν πως θα εξαρτηθούν από το «διά ταύτα» κάθε μιας πρότασης, καθώς η πρόβλεψη του Συντάγματος είναι απολύτως περιοριστική και επιτρέπει πρωτοβουλία βουλευτών αποκλειστικά και μόνο για ψηφισθέν νομοσχέδιο που δεν έχει γίνει νόμος του κράτους.

Να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 115 υπογραφές και απομένουν 5 ακόμη για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης