Κουβέλης: Σκέφτεται να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κόμματος

Κουβέλης: Σκέφτεται να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κόμματος

Στην περίπτωση που η ΚΕ δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση του – κάτι που είναι και το πιθανότερο – τότε στα σχέδια της ηγετικής ομάδας είναι να ξεκινήσουν συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Κουβέλης: Σκέφτεται να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κόμματος
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σάββατο, αφήνει ο Φώτης Κουβέλης, σηκώνοντας έτσι το γάντι  που του πέταξε ο Γρηγόρης Ψαριανός σε συνέντευξή του την Τρίτη. «Όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί, θέτοντας την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ψαριανός.

Εχθές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε σειρά συναντήσεων με βουλευτές και στελέχη του κόμματός του στο γραφείο του στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ο Νίκος Τσούκαλης, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γιάννης Πανούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους συνομιλητές του εκμυστηρεύτηκε πως είναι έτοιμος να συζητήσει την παραίτησή του στα Όργανα του κόμματος, ούτως ώστε να ξεπεραστεί γρήγορα η εσωστρέφεια, σε ότι αφορά τις δικές του ευθύνες. Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή, τότε άμεσα θα προγραμματιστεί νέο συνέδριο για το καλοκαίρι. Όμως, στην περίπτωση που η Κεντρική Επιτροπή δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουβέλη – κάτι που είναι και το πιθανότερο – τότε στα σχέδια της ηγετικής ομάδας είναι να ξεκινήσουν οι νέες συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κουβέλη, αν η Κεντρική Επιτροπή δεν κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, τότε θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο έκτακτου συνεδρίου και, κατά πάσα πιθανότητα, θα προταθεί η διοργάνωση πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος.  Εναλλακτικά, στο τραπέζι της συζήτησης είναι και  η διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν εκτενώς τα αίτια της κρίσης και η πορεία του κόμματος μετά τις ευρωεκλογές, ενώ δεν θα εκλεγούν νέα κομματικά Όργανα.

Κλείσιμο
Ο κ. Κουβέλης πρόκειται να συνεχίσει τις επαφές του και με άλλα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι την Παρασκευή, οπότε είναι προγραμματισμένη η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Εν τω μεταξύ εχθές πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς υπέγραψαν κείμενο ένα ενότητας του κόμματος. Οι Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας δήλωσαν μεταξύ των άλλων:

 "Είμαστε εδώ, παρόντες και αποφασισμένοι, για το μεγάλο εγχείρημα της υπέρβασης των δευτερογενών διαφορών, της απαλλαγής από τα ιδεολογήματα και τους εκφραστές του χθες και εντέλει τη δικαίωση των ονείρων τόσων και τόσων γενεών".

Επίσης σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης σημείωσε: “Πρόκειται για πολύ μεγάλη και οδυνηρή ήττα της ΔΗΜΑΡ. Απέναντι στους 70000 ψηφοφόρους μας και στην ιστορική διαδρομή μας, οφείλουμε όλοι, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο, μια βαθιά αυτοκριτική. Τώρα είναι ανάγκη να προχωρήσουμε, ταχύτατα και με τον πλέον συντεταγμένο και δημοκρατικό τρόπο, στην αναζήτηση των αιτιών της ήττας και στην ανασυγκρότηση μιας πρότασης συμβολής μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και προ πάντων ενός αξιόμαχου κόμματος ικανού να την υπηρετήσει.” 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης