«Δεν λέτε το όνομά μου», μάλωσε τα στελέχη του ο Βενιζέλος!

«Δεν λέτε το όνομά μου», μάλωσε τα στελέχη του ο Βενιζέλος!

«Μόνος μου προσπαθώ, κανένας σας δεν με βοηθάει», τόνισε μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

«Δεν λέτε το όνομά μου», μάλωσε τα στελέχη του ο Βενιζέλος!
Με ένα πρωτοφανές ξέσπασμα «μεγαλείου» από το Ευάγγελο Βενιζέλο, βρέθηκαν αντιμέτωπα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου τη Δευτέρα μετά τις ευρωεκλογές στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Αφού είχαν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των στελεχών ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο για να κλείσει τη συνεδρίαση, παρουσιάζοντας συμπεράσματα και οδηγίες για την περαιτέρω πορεία. Και επιδόθηκε σε ένα απίστευτο παραλήρημα… αυτοδοξασίας, μαλώνοντας ταυτόχρονα τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος.

«Δεν με διαβάζετε, δεν κοιτάτε τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις μου, με τις οποίες άλλαξα το πολιτικό κλίμα» άρχισε να λέει και συνέχισε με ένα ύφος ανάμεσα στην απροκάλυπτη αυταρέσκεια και το επιτηδευμένο παράπονο: «Δεν αναπαράγετε αυτά που λέω. Πάτε και λέτε ό,τι θέλετε στις δηλώσεις σας. Λέτε τα δικά σας. Κανένας δεν λέει το όνομά μου, δεν παραπέμπει στις δικές μου παρεμβάσεις. Μόνος μου προσπαθώ, κανένας σας δεν με βοηθάει. Μόνο ο Δημήτρης (σσ. Καρύδης) και η Αφροδίτη (σσ. Αλ Σάλεχ) επικαλούνται όσα δηλώνω».

Κλείσιμο
Τα μέλη του πολιτικού γραφείου μόνο που δεν έπεσαν από τις καρέκλες τους. 

«Κοιταζόμασταν μεταξύ μας και προσπαθούσαμε να μην γελάσουμε» ομολογεί παλιό κομματικό στέλεχος, που έμεινε ενεός από το ξέσπασμα του κ. Βενιζέλου. «Μπορώ να πω ότι μας θύμισε εκείνο το ‘‘εγώ ο μελλοντικός ηγέτης παράταξης’’ που είπε μετά τον καφέ, αλλά δεν γινόταν να πούμε το παραμικρό, παρά να κάνουμε υπομονή να τελειώσει η συνεδρίαση» έλεγε ένας άλλος.

Αρκετοί πάντως δεν εξεπλάγησαν τόσο, για ένα πολύ απλό λόγο. Ανάλογο, αν και όχι τέτοιας έντασης και διάρκειας ξέσπασμα από τον κ. Βενιζέλο είχαν ξαναζήσει και σε άλλη συνεδρίαση του πρόσφατου παρελθόντος. Απλά δεν περίμεναν να το κάνει ξανά και μάλιστα μετά από ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα, που έφερε το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο ποσοστό.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης