LIVE

Κορωνοϊός

Πρωτοφανής σύγκρουση Μιχελάκη - Γρηγοράκου για την απέλαση μεταναστών

Πρωτοφανής σύγκρουση Μιχελάκη - Γρηγοράκου για την απέλαση μεταναστών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απέσυρε για τρίτη φορά τροπολογία που προβλέπει απέλαση των μεταναστών που καταγγέλουν ψευδώς ότι έπεσαν θύματα αστυνομικής βία, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών είχε επαναφέρει δύο φορές – Την επόμενη βδομάδα θα επανακατατεθεί το επίμαχο άρθρο 19 - Για φαρσοκωμωδία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημόσια ενδοϋπουργική σύγκρουση στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή του Λεωνίδα Γρηγοράκου προκαλεί η διάταξη του Κώδικα Μετανάστευσης που προβλέπει την απέλαση μεταναστών όταν αυτοί καταγγέλλουν ψευδώς όργανα του Κράτους για ρατσιστική βία.

Σε ένα πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά πινγκ  – πονγκ ο κ. Γρηγοράκος έχει ήδη αποσύρει δύο φορές την ρύθμιση για να τον επαναφέρει στην τάξη ο προϊστάμενός του υπουργός Γιάννης Μιχελάκης που την επανέφερε ισάριθμες φορές.

Τελικώς, όπως έγινε γνωστό περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης το επίμαχο άρθρο 19 αποσύρεται και θα επανέλθει επαναδιατυπωμένο την επόμενη βδομάδα. Αυτή την εκδοχή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Στις συνομιλίες για την υπέρβαση της εμπλοκής που δημιούργησε δημόσια εικόνα πλήρους ασυνεννοησίας μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή του κυρίων Μιχελάκη και Γρηγοράκου, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Μπαλτάκος: Η επίμαχη ρύθμιση προστέθηκε για να μην καταψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ

Ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος συνομιλώντας με δημοσιογράφους παραδέχθηκε ότι το ενδοϋπουργικό αλαλούμ στην Βουλή «αποτελεί μια κακή εικόνα». Εξήγησε ότι η αρχική μορφή του άρθρου 19 περιελάμβανε «ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους λαθρομετανάστες» και πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θεώρησε πως πρέπει να προστεθεί ρύθμιση που να προστατεύει και τους ένστολους από ψευδείς καταγγελίες για ρατσιστική βία. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι εάν δεν γινόταν η συγκεκριμένη προσθήκη τότε το κόμμα του θα καταψήφιζε συνολικά το άρθρο.

Ο κ. Μπαλτάκος επέκρινε τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο λέγοντας ότι απέσυρε την ρύθμιση χωρίς πρώτα να έχει πάρει την υπογραφή του όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης σημείωσε ότι τελικά μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε να αποσυρθεί συνολικά το αρθρο 19 και να επανακατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει εάν αυτό θα περιλαμβάνει και την επίμαχη ρύθμιση για την απέλαση των παράνομων μεταναστών όταν αυτοί θα καταγγέλλουν ψευδώς άνδρες του Λιμενικού σώματος ή της ΕΛΑΣ.

Πάντως, είπε ότι θα εξετάσει την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία τυ Συνηγόρου του Λιμενικού.

Πέραν αυτού αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες υποστήριζαν ότι η εικόνα με το αλαλούμ των δύο υπουργών στέλνει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας που ταλαιπωρείται για χρόνια στα δικαστήρια σε «άλλα κόμματα».


Το ράβε-ξήλωνε μεταξύ Γρηγοράκου και Μιχελάκη

Το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αποσύρει την ρύθμιση καθώς έχει δημιουργήσει «λάθος εντυπώσεις». Λϊγες ώρες μετά όμως ο εμφανίστηκε ο κ. Μιχελάκης για να την επαναφέρει λέγοντας ότι «Δεν την αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να επιμείνουμε. Δεν θα διαλύσουμε το κράτος  όταν γίνεται μάχη στα σύνορα και στα κέντρα πόλεων. Δεν θα αφαιρέσουμε την δυνατότητα να μπορούν  να λειτουργήσουν τα όργανα για την νομιμότητα να μην τολμούν να πλησιάσουν λαθρομετανάστες τους οποίους οι δουλέμποροι τους έχουν δασκαλέψει να καταγγέλλουν ότι τους έπνιξαν ή ξυλοκόπησαν . Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι όταν βλέπουν στολή έχουν πρόβλημα. Πρέπει να βάλουμε τάξη».Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο σκηνικό εξελίχθηκε και κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Πάντως, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιβάλλει την ακροδεξιά ατζέντα  για εύκολο λαϊκισμό και πολιτική κερδοσκοπία». «Θέλετε να τρομοκρατήσετε κάθε ένα μετανάστη που καταγγέλλει έκνομες πράξεις που ακούστηκε αυτό» σημείωσε και πρόσθεσε «Το παρακράτος προστατεύετε και τις ακροδεξιές αποφύσεις, την ατζέντα που θέλει να βάλει στην ημερήσια διάταξη η Χρυσή Αυγή. Να αποσύρετε την τροπολογία η οποία δεν είναι άξια της χώρας».

Ο κ. Μιχελάκης ανταπάντησε λέγοντας «θα ξεπεράσω τα περι ακροδεξιού βραχίονα γιατί αν θέλουμε ταμπέλες μπορούμε να μιλήσουμε για συνηγόρους κουκουλοφόρων» και πρόσθεσε «Τα όργανα της πολιτείας θα μπορούν να λειτουργούν είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Η πολιτεία θα λειτουργήσει γιατί δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτούς που έχουν βάλει πολιτικό στόχο να την διαλύσουν». Εξήγησε ότι «Αυτοί που δεν δικαιώνονται είναι άνθρωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνθρωπος που παίρνει 700 ευρώ και πρέπει  να πληρώσει 3πλάσια για ψεύτικες καταγγελίες». Τέλος άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Γρηγοράκος απέσυρε την ρύθμιση χωρίς να ενημερώσει τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.
Ο κ. Μάκης Βορίδης (ΝΔ) υποστήριξε ότι η τροπολογία δεν επηρεάζει την υφιστάμενη νομολογία. Επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών της ΕΛΑΣ και σημείωσε «Τα περιστατικά απέδειξαν ότι η πολιτεία δεν κατάφερε να προστατέψει τα εντεταλμένα όργανά του». Τέλος υποστήριξε «Καποιοι όταν κάνουμε τα στοιχειώδη για τις δικές τους ιδεοληψίες θέλουν να παραστήσουν τους προστάτες όχι μόνο των παρανόμων μεταναστών αλλά των δουλεμπόρων τους. Εμείς δεν θα είμαστε σε αυτή την γραμμή και θέση».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε για ψευδεπίγραφη πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «για την ΝΔ το μεταναστευτικό είναι ότι το Μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ». Υπενθύμισε τα « βασανιστήρια στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας που ποτέ δεν έφτασαν στην Δικαιοσύνη. Το κράτος με τα όργανά του έχει το πάνω χέρι και αυτό είναι κοινή λογική. Ο μετανάστης είναι εξ ορισμού αδύναμος». Αναρωτήθηκε μάλιστα για το πώς είναι δυνατόν ο υπουργός να παρακάμπτει τον αναπληρωτή του για θεματα αρμοδιότητας του δεύτερου. Τέλος σημείωσε ότι αντί της ρύθμισης «η οποία κινείται στα όρια του ιδιώνυμου» η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αποδεκτή την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τον Συνήγορο του Λιμενικού . Υπερ της απόσυρσης της τροπολογίας τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (41)

Ο - Έλληνας,

Σε προτρέπω να αλλάξει αμέσως το όνομά σου, Το, Λεωνίδας, δε σε ταιριάζει, το ατίμασες αρκετές φορές, αυτή υπήρξε η πιο άσχημη, η πιο κραυγαλέα περίπτωση. Επίσης και την καταγωγή σου, εσύ δεν μπορεί να λες άλλο ότι είσαι Λάκων ή Σπαρτιάτης. Κρίμα σου, ανήρ φαινόσουνα να γίνεις κι όχι αρωγός των ισλαμολάθρων ...

τροπολογια για δυο μηνες

Θα γινει μια προσθηκη στην τροπολογια: Αν ο λαθρομεταναστης καταγγελει ψευδως χρυσαυγιτικη βια, θα του διδεται ανωνυμια, καρτα διαμονης και ασυλια.

ΟΥΣΤ

ΚΑΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

.....

δυο μηνες ακομη μεχρι τις εκλογες...υπομονη ελληνα βασανισμενε...

LYKOS

ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ. ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ 1500000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΦΡΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΒΑΛΕ 1500000 Χ 2Μ.Ο.ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΥΝΑΝΙΖΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ

ΠΕΡΕΡΓΟΣ

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑ Η ΚΑΡΑΝΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΤΕ.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Ότι και να κάνετε λαμόγια πολιτικοί οι μέρες σας είναι λίγες. θα τα πούμε στις κάλπες

Διγαμμα

Σας ευχαριστω θερμα για το +3% στα ποσοστα μας μετα το σημερινο.Απο τα κελια της τιμης, Νικος Μιχαλολιακος.

MICHAELVENET

ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ. ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ 5% ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ. ΥΓ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΠΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.

ginseg

.......ένα μικρό δώρο του ΠΑΣΟΚ .......στη Χ.Α.

Το παράλογο

Δηλ πρέπει να απολογηθουμε γιατί πρέπει να προστατευσωμε τους Έλληνες από τα ψέυδη των λαθροεισβολέων, που δασκαλεμένοι ψεύδονται και σε αντάλλαγμα του ψεύδους παιρνουν άδεια παραμονής. Να αλλάξει άμεσα ο νομος που νομιμοποιεί την παραμονή στη χώρα του κάθε ψευδόμενου. Τι ανεγκεφαλία δέρνει αυτό το κράτος. Θέλουν να φύγωμε όλοι που μπορούμε και να γίνει παρανάλωμα των λαθρομεταναστών η πάλαι ποτέ Ελλάδα. Είναι τρομερό.

Ξεφτιλισμενα κουμουνοπασοκα

Άντε ρε Σαμαρά που το ανέχεσε το παλιόπασοκι ακόμη.

cia

Ξαναγύρισες φασιστοχρυσαύγουλο στην αγκαλιά της μητρικής... εταιρείας? της Νουδούλας? δίνεις και παροτρύνσεις στον ακροδεξιό πατερούλη σου Πινόκιο? τσίμπησες βρε ναυάγιο κάτι απ´ το πλεόνασμα κι έχεις πιάσει στασίδι? όλα τα προβατάκια τώρα πίσω στο μαντρί που ξεφτιλίστηκε ο παντοφλάτος? σας έκανε μάγκες ο δεξιός Βαγγέλης και τώρα τον βρίζετε? αχάριστοι ρατσιστές είσασταν πάντα...χα,χα,χα,χα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης