Απέλαση για όσους μετανάστες καταγγέλλουν ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας

Απέλαση για όσους μετανάστες καταγγέλλουν ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας

Η επίμαχη διάταξη αρχικά αποσύρθηκε λόγω των έντονων αντιδράσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Απέλαση για όσους μετανάστες καταγγέλλουν ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας
«Είναι βασική ανάγκη της πολιτείας να προστατέψει τους ανθρώπους που εφαρμόζουν τον νόμο» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για να υποστηρίξει την επανακατάθεση διάταξης στον μεταναστευτικό κώδικα σύμφωνα με την οποία θα απελαύνεται όποιος μετανάστης καταγγείλει ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας.

Να σημειωθεί ότι την ρύθμιση που αναφέρει πως «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα» είχε αποσύρει νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος λόγω σφοδρών αντιδράσεων από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι «είναι βασική ανάγκη της πολιτείας να προστατέψει τους ανθρώπους που εφαρμόζουν το νόμο». Με αφορμή δε περιστατικά κατά τα οποία μετανάστες καθ υπόδειξη των δουλεμπόρων– όπως υποστήριξε – μεταφέρουν αβάσιμες καταγγελίες περι κακοποίησής τους από τις εκάστοτε αρχές χωρών υποδοχής αναρωτήθηκε: «Ποιος θα ήθελε οι άνθρωποι του λιμενικού σώματος να γίνονται έρμαια σε αβάσιμες καταγγελίες;».

Για την ώρα πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επι του συγκεκριμένου άρθρου αν και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως τοποθετείται με επιφύλαξη για το περιεχόμενό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης