Αποσύρθηκε ξανά η τροπολογία για την απέλαση μεταναστών

Αποσύρθηκε ξανά η τροπολογία για την απέλαση μεταναστών

Μπρος-πίσω από το υπουργείο Εσωτερικών - Τρεις φορές απέσυραν και επανακατέθεσαν την τροπολογία μέσα σε 24 ώρες 

Αποσύρθηκε ξανά η τροπολογία για την απέλαση μεταναστών
«Κοινοβουλευτικό αλαλούμ» προκάλεσε η διάταξη που προβλέπει απέλαση μεταναστών, όταν αυτοί καταγγέλλουν ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας, καθώς το πρωί της Πέμπτης η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναγκάστηκε να την αποσύρει εκ εκ νέου! 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, έπειτα από συνεννόηση -όπως λένε οι πληροφορίες- με τον προϊστάμενό του υπουργό Γιάννη Μιχελάκη. 

Η συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου για τον κώδικα μετανάστευσης είχε αποσυρθεί χθες από τον υφυπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όμως λίγες ώρες μετά ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης την επανέφερε, προκειμένου όπως είπε να προστατευθούν οι ένστολοι από ψεύτικες καταγγελίες.

Κλείσιμο
Αντιδρώντας στο ενδεχόμενο κατάθεσης της τροπολογίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποσυρσή της κάνοντας λόγο για τροπολογία-ντροπή. Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου σημείωσε ότι «οι μετανάστες-θύματα ρατσιστικής βίας, αντί να προστατεύονται, απειλούνται με αυτόφωρη διαδικασία και απέλαση, αν καταγγείλουν όργανο του κράτους για άσκηση ρατσστικής βίας εφόσον η καταγγελία τους τεθεί στο αρχείο ως ψευδής». Κατά τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «η αστυνομική βία σε βάρος μεταναστών, όσο και η ατιμωρησία της, έχουν επανειλημμένα καταγραφεί σε εκθέσεις αδιαμφισβήτητου κύρους οργανισμών στην Ελλάδα και την Ερώπη και παρατήρησε ότι «η ανοχή και η ατιμωρησία επιχειρείται τώρα να θεσμοποιηθούν και μάλιστα με μεθόδευση που ουσιαστικά "καπελώνει" τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη τροπολογία αναφέρει ότι «αν το όργανο του Κράτους καταγγελθεί ψευδώς και η ψευδής καταγγελία τεκμηριωθεί μετά τη σχετική προκαταρκτική εξέταση με τη θέση της δικογραφίας στο αρχείο», τότε ο καταγγέλων δικάζεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου για τα αδικήματα του 11ου κεφαλαίου του Ποινικού Κώδικα (ψευδορκία, ψευδής καταμήνυση και άλλα).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης