Τσίπρας: «Τρεις κάλπες – μια επιλογή: Να νικήσουμε»

Τσίπρας: «Τρεις κάλπες – μια επιλογή: Να νικήσουμε»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στις εκλογές χαρακτήρα κοινωνικοπολιτικής αντιπαράθεσης - Εξετάζεται έντονα λύση τύπου Σακελλαρίδη και για τη Δυτική Μακεδονία

Τσίπρας: «Τρεις κάλπες – μια επιλογή: Να νικήσουμε»
Σε άτυπο δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως φάνηκε από την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο θέατρο Ακροπόλ. Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι οι πρώτες που θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έτσι ο πήχης επιτυχίας έχει ανέβει σημαντικά. Ωστόσο η οργανωτική δομή στους νομούς της χώρας βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα ποσοστά του, είτε δημοσκοπικά, είτε εκλογικά. Έτσι, όπως έγινε φανερό το προηγούμενο διάστημα, βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης συνεργασιών με πρόσωπα που δεν ανήκαν παραδοσιακά στον συγκεκριμένο κομματικό χώρο, χωρίς όμως να εγκαταλείπεται και η προσπάθεια ανάδειξης νέων στελεχών από τη «δεξαμενή» του κόμματος.

Το σύνθημα «τρεις κάλπες – μια επιλογή: να νικήσουμε» δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο την επιλογή του επικοινωνιακού επιτελείου της Κουμουνδούρου να «πακετοποιήσει» τις εκλογές και να τις δώσει εθνικό – πολιτικό χαρακτήρα.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα αναφορικά με τις τοπικές εκλογές ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στο Ακροπόλ τόνισε πως «στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους πρωτίστως, θα δοθεί μια μάχη που περικλείει όλα τα μεγάλα ζητήματα και συνεπώς παίρνει, ήδη πήρε, το χαρακτήρα μετωπικής κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης».

Αναλύοντας τη θέση του υπογράμμισε: «Προχθές άκουσα ένα δήμαρχο της κυβερνητικής λογικής να αναρωτιέται δημοσίως: τι σχέση έχουν τα μνημόνια με τα σκουπίδια;». «Ε, λοιπόν, έχουν σχέση με τα μνημόνια και οι βρώμικες πόλεις, και οι ρημαγμένοι παιδικοί σταθμοί, και οι αποστραγγισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, και τα πάντα στην τοπική αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναφορές του στις ευρωεκλογές ήταν στο ίδιο κλίμα. Είπε πως ενώ παλαιότερα θεωρούνταν ένα είδος εθνικής δημοσκόπησης, μια αναμέτρηση με περιορισμένο ενδιαφέρον για τη ζωή του πολίτη, σήμερα δεν είναι καθόλου έτσι. Χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές αυτές ως τις «πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη» και πρόσθεσε: «θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας».

Συνέδεσε επίσης το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τα περιθώρια ελιγμών και κινήσεων που θα έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα κρίνει με ποιους συσχετισμούς, σε ποια Ευρώπη, θα κληθεί να δώσει τη μάχη η Ελλάδα με την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».


Λύση «τύπου Γαβριήλ» στη Δυτική Μακεδονία;

Άλυτος γρίφος παραμένει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να πάρει πίσω το χρίσμα από τον κ. Καρυπίδη. Τόσο στις τοπικές οργανώσεις της Περιφέρειας, όσο και στην Αθήνα ονόματα σβήνονται και γράφονται, χωρίς, όμως, να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η επικρατέστερη επιλογή είναι ο 30χρονος κ. Κωνσταντίνος Ζαγάρας από την Κοζάνη. Μέχρι τώρα είναι ο μόνος που  συγκεντρώνει την αποδοχή σχεδόν του συνόλου των τοπικών οργανώσεων και παράλληλα μπορεί να σηματοδοτήσει το διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Το πρώτο βήμα έγινε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας με τον κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη και αρκετοί στην Κουμουνδούρου σκέφτονται να γίνει ένα δεύτερο σε μια μεγάλη περιφέρεια.     
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης