Η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής ζητά όλα τα στοιχεία από το ΥΠΟΙΚ

Η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής ζητά όλα τα στοιχεία από το ΥΠΟΙΚ

Ο κ. Καλαντζής ενημερώθηκε για το ζήτημα από την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος»

Η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής ζητά όλα τα στοιχεία από το ΥΠΟΙΚ
Επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών Γιώργος Καλαντζής, προκειμένου να του στείλουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στους βουλευτές, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ο κ. Καλαντζής σε επικοινωνία που είχε με το protothema.gr είπε ότι «αν και είμαι στο εξωτερικό έδωσα εντολή να σταλεί επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μας στείλουν όλες τις πληροφορίες που τυχόν αφορούν στην επιτροπή μας» και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ενημερώθηκε για το ζήτημα από την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος εξηγεί ότι δεν πρόκειται να συγκαλέσει συνεδρίαση εάν δεν έχει στη διάθεσή του όλες τις σχετικές πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, συμπλήρωσε δε ότι «εάν τα εμβάσματα των εν λόγω βουλευτών μπορούν να δικαιολογηθούν τότε θα υπάρχει μεν ηθικό θέμα αλλά η επιτροπή μας δεν θα έχει αντικείμενο ελέγχου».

Να σημειωθεί πάντως ότι η επιτροπή έχει στη διάθεσή της τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για το οικονομικό έτος 2011. Οι 3 βουλευτές που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ εξελέγησαν για πρώτη φορά βουλευτές το 2012 με αποτέλεσμα να έχουν καταθέσει μόνο μια φορά «πόθεν έσχες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης