Τετ α τετ Αβραμόπουλου με την πρέσβειρα της Σουηδίας

Τετ α τετ Αβραμόπουλου με την πρέσβειρα της Σουηδίας

Εθιμοτυπική συνάντηση - Διαβάστε ποιο ήταν το προηγούμενο πόστο της κυρίας Wrangberg και γιατί αποτέλεσε το διαβατήριό της για να τοποθετηθεί στην Αθήνα

Τετ α τετ Αβραμόπουλου με την πρέσβειρα της Σουηδίας
Μπορεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να μην είναι πλέον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και να έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όμως το ενδιαφέρον του για τα θέματα του υπουργείου Εξωτερικών παραμένει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα «σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη νέα Πρέσβυ της Σουηδίας στην Αθήνα, Charlotte Wrangberg», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Η νέα πρέσβειρα της Σουηδίας επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 14 Οκτωβρίου και στο μεσοδιάστημα έχει συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Η κυρία Wrangberg δεν έχει συναντηθεί επισήμως με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, πρόλαβε όμως να συζητήσει εθιμοτυπικά με τον κ. Αβραμόπουλο, ένα πολιτικό που ως παλαιός διπλωμάτης παρακολουθεί πάντοτε με ενδιαφέρον τα θέματα των διεθνών σχέσεων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι προτού τοποθετηθεί στην πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, η κυρία Wrangberg υπηρετούσε στην Αργεντινή, όπου παρέμεινε από το 2010 μέχρι το 2013. Μπορεί να είναι απλώς συμπτωματικό το γεγονός ότι το προηγούμενο πόστο της κυρίας Wrangberg ήταν σε μια χώρα που κήρυξε χρεοκοπία και αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα αντίστοιχα με τα ελληνικά, μπορεί όμως να είναι και ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την Ελλάδα και το ελληνικό πρόβλημα η Στοκχόλμη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης