Τσίπρας: Είναι αποστάτες όσοι δεν αντέχουν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά;

Τσίπρας: Είναι αποστάτες όσοι δεν αντέχουν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τον για κακοποίηση της ιστορίας και για πανικό

Τσίπρας: Είναι αποστάτες όσοι δεν αντέχουν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά;
Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην Αυγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να επιμένει στο κάλεσμα για ένα «μαζικό, πολύμορφο και ενωτικό κίνημα, στο οποίο έχουν θέση και οι «υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς», αφήνοντας έτσι να αιωρείται διαρκώς η πρόσκληση ακόμη και προς βουλευτές, είτε της ΔΗΜΑΡ, είτε του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, απαντά στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κάνει λόγο για πανικό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο  οπόιος «δεν διαστάζει να κατηγορήσει για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Κλείσιμο
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο κ. Βενιζέλος κακοποιεί την ιστορία: «Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: "Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός". Γι'αυτό δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».

Σχολιάζοντας την τακτική που ακολουθεί ο κ. Βενιζέλος ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».


Στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας μιλά για τα υποβρύχια και την πρόταση του κόμματος για εξεταστική επιτροπή, αλλά και τα σκάνδαλα γενικότερα, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες διαφάνειας.

Αναφερόμενος στα ζητήματα για την πάταξη της διαφθοράς ισχυρίζεται ότι το κόμμα του δέχεται ανελέητο πόλεμο από την «κλεπτοκρατία που μας κυβερνά». Μάλιστα κάνει αναφορά στις επίσημες εκθέσεις που κατά καιρούς έχει καταθέσει  ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας για τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου από τη διαφθορά και τα οποία υπολογίζονται σε 12 δισ. ευρώ. Όπως λέει ο κ. Τσίπρας «επιχειρηματίες, πολιτικοί φίλοι της κυβέρνησης μένουν στο απυρόβλητο όταν λίστες με μαύρο χρήμα ''χάνονται'' και ''παραπέφτουν'', όταν η τεράστιας κλίμακας φοροδιαφυγή μέσω off shore παραμένει ανεξέλεγκτη».

Για το θέμα της εξεταστικής για τα υποβρύχια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Η πρόταση για την εξεταστική θα κατατεθεί στην ώρα της. Και αυτή η ώρα δεν θα αργήσει».

Αναφέρεται επίσης και στην ανθρωπιστική κρίση στην Ε.Ε. και υπόσχεται ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ «θα υλοποιηθούν άμεσα, ακριβώς εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης που θα μας πιέζει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης