Σκληραίνει η κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα για «αποστασία» και Ναυπηγεία

Σκληραίνει η κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα για «αποστασία» και Ναυπηγεία

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Τσίπρα ότι «υπόσχεται εκλογικές αγοραπωλησίες βουλευτών για να βρεθεί στην εξουσία» - Υποψίες στελεχών της Χ. Τρικούπη για καθοδήγηση της Τζάκρη από εσωκομματικούς αντιπάλους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Σκληραίνει η κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα για «αποστασία» και Ναυπηγεία
Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μετά τις βαρύτατες καταγγελίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος χαρακτήρισε προσκλητήριο σε αποστασία το κάλεσμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Στον σφοδρό πόλεμο που άνοιξε ανάμεσα στη Χαριλάου Τρικούπη και την Κουμουνδούρου, παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «υπόσχεται εκλογικές αγοραπωλησίες βουλευτών», ενώ την κατάσταση περιέπλεξαν οι αντιφατικές δηλώσεις της προσφάτως διαγραφείσας από το ΠΑΣΟΚ κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία το πρωί διέψευσε ότι προσανατολίζεται προς την Κουμουνδούρου, αλλά το μεσημέρι μιλώντας στο κομματικό ραδιόφωνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα της συνεργασίας.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε για αύριο την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θέλοντας από τη μια να σταλεί μήνυμα ενότητας των βουλευτών του που θα ξορκίζει τα σενάρια πολιτικής αστάθειας και από την άλλη να στηλιτεύσει την τακτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι μετέρχεται αθέμιτα πολιτικά μέσα για να υπονομεύσει την κυβερνητική σταθεότητα και την πορεία εξόδου της χώρας της κρίσης.

Στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν με ενδιαφέρον και τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις που αυτή θα λάβει για την κοινοβουλευτική τακτική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα και κατά πόσο θα εντάξει σε αυτή την προαναγγελθείσα πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.  

Επιτελείς της Χαριλάου προκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την πρόταση για την Εξεταστική, η οποία, όπως λένε, «έχει καθυστερήσει 33 ημέρες», αποδίδοντας την καθυστέρηση στα όσα είχε πει πρόσφατα στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Τσίπρα, για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κεδίκογλου: Κατήφορος…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, παίρνοντας τη σκυτάλη των επικρίσεων από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Τσίπρα για τη συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή», με την οποία κάλεσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «ηθικό και πολιτικό κατήφορο χωρίς τέλος».
Κατά τον  κ. Κεδίκογλου ο κ. Τσίπρας «επιχειρεί να δηλητηριάσει επικίνδυνα την πολιτική ζωή και γράφει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ», και «μετά τις συκοφαντίες και τις απειλές, φτάνει να υπόσχεται εκλογικές αγοραπωλησίες βουλευτών για να βρεθεί στην εξουσία».

«Παραπέμποντας στις σκοτεινότερες σελίδες του κοινοβουλευτισμού, ο κ. Τσίπρας βάζει επίσημη αγγελία στο κομματικό του όργανο, αναζητώντας αποστάτες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας, πάντως, ότι «πρόθυμα θύματα δεν θα βρει».

ΣΥΡΙΖΑ: Θυμηθείτε τον Μητσοτάκη…

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε παραπέμποντας στην ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 1993, και επί της ουσίας επανέλαβες το προσκλητήριο προς τους βουλευτές για ανατροπή της κυβέρνησης.

«Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με το λαό. Μέση λύση δεν χωράει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία καταλήγει ως εξής: «Όσον αφορά τα περί αποστασίας, ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να απευθυνθεί στον πρόεδρό του».

Υποψίες από τις αντιφάσεις της Θεοδώρας Τζάκρη

Στο μεταξύ, όπως σχολιάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εντύπωση προκαλεί η αντιφατική συμπεριφορά της κ. Τζάκρη, η οποία, όπως πιστεύουν στη Χαριλάου Τρικούπη, «καθοδηγείται από συγκεκριμένο κέντρο που έχουν συγκροτήσει στελέχη του κόμματος που επιδιώκουν την υπονόμευση του κ. Βενιζέλου».

Η βουλευτής Πέλλας, η οποία μετά την προ δεκαημέρου υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψε άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προβλέποντας τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης τον ερχόμενο Μάιο, έκανε χθες την πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση στον «Αντένα», διαψεύδοντας όσους ερμήνευσαν τη στάση της ως προαναγγελία συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, που εμφανίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ιδιαιτέρως θερμή προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο εμφάνισε ως διωκόμμενο από τη διαπλοκή και το παραλλήλισε με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80.   

«Θα συμβάλλω με όλες τις πολιτικές μου δυνάμεις για την ανασύσταση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που τώρα εκφράζεται με βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής, η οποία κάλεσε τους συναδέλφους της να ακολουθ΄πησουν το δικό της δρόμο, λέγοντας: «Οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα, πρέπει να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους».

Παραλληλισμοί με Ανδρέα, υπεράσπιση Γιώργου

Η ίδια επίσης υιοθέτησε τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας:  «Η επίθεση απο τους Πάπες της διαπλοκής, τα Μέσα του συστήματος, προσωπικά προς τον κ. Τσίπρα δείχνει τον πανικό τους μπροστά στη προοπτική της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης που όμως αυτή τη φορά δεν την έχουν στο τσεπάκι τους τα λαμόγια. Αυτή η λυσσαλέα επίθεση είναι η ίδια επίθεση που δέχονταν τη δεκαετία του 80' ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Υπερασπίστηκε, επίσης, την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, της οποίας υπήρξε υφυπουργός, τροφοδοτώντας τα σενάρια κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη ότι η κ. Τζάκρη είναι καθοδηγείται από ομάδα παλαιών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού οι οποίοι έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης