Μύλος στο ΠΑΣΟΚ, με… «αποστάτες», Τζάκρη, Παπανδρεϊκούς και… διαδοχή

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ, με… «αποστάτες», Τζάκρη, Παπανδρεϊκούς και… διαδοχή

Ο Βενιζέλος θα καλέσει την Τετάρτη τους βουλευτές να τοποθετηθούν και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ, με… «αποστάτες», Τζάκρη, Παπανδρεϊκούς και… διαδοχή
Επιχείρηση συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, έναντι των διαλυτικών φαινομένων των τελευταίων εβδομάδων, εκδηλώνει η ηγεσία του Κινήματος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα για το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες.

Το μεσημέρι της Τρίτης μάλιστα θα συνεδριάσει και το συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Βενιζέλος θα καλέσει πάντως την Τετάρτη τους βουλευτές να τοποθετηθούν και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, καθώς το κόμμα δέχεται δραματικές πλαγιοκοπήσεις και κινδυνεύει είτε να βυθιστεί σε μία ατέλειωτη εσωστρέφεια, είτε να γίνει θύμα φυλλοροών.

Κλείσιμο
Η Χαριλάου Τρικούπη έχει επιδοθεί έτσι κι αλλιώς σε μία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει υιοθετήσει πλήρως τη θεωρία περί σχεδίου αποστασίας, που κινεί η Κουμουνδούρου με στόχο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να κόψει οποιαδήποτε υπόγεια συνεννόηση στελεχών του κόμματος με την αξιωματική αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και ανώτερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επικαλούνται τη συνέντευξη που έδωσε η Θεοδώρα Τζάκρη στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ (Στο Κόκκινο), με την οποία αναγνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα τον ηγετικό ρόλο στη δημοκρατική παράταξη, ώστε να καταδείξουν ότι η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ σε συνεννόηση με την Κουμουνδούρου!

Υπήρξαν επίσης επαφές της ηγεσίας και με την πλευρά Παπανδρέου, μετά τα σενάρια που ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό να σκέφτεται την ίδρυση κόμματος μετά τις ευρωεκλογές, αλλά κυρίως με αφορμή μία ανάρτηση του Γιάννη Πανάρετου, πρώην στενού συνεργάτη και υφυπουργού του, ο οποίος έκανε άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι κανείς δεν μιλάει εξ’ ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου, άρα δεν υπάρχει κάποιο θέμα κινητικότητας παπανδρεϊκών προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο γενικό αυτό πλαίσιο, ξεχωρίζει και η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος τηρεί σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές της ηγεσίας, ιδίως για τη συνεργασία με την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επέκρινε και το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους διαφωνούντες, αλλά απέρριψε και τις νουθεσίες για το τι στάση θα τηρήσει στα περί αποστασίας, ενώ βρήκε ευκαιρία να στηλιτεύσει για μία ακόμη φορά την ηγεσία της ΝΔ. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ανάγκη ούτε «υποδείξεων», ούτε  «υψηλής προστασίας»  από κανέναν. Τα σενάρια αποστασίας δεν αφορούν (νυν και πρώην) βουλευτές οι οποίοι με τεράστιο πολιτικό κόστος αναλαμβάνουν την ευθύνη τους για την χώρα από το 2009,  κάθε μέρα με κάθε τρόπο. Το έκαναν συνειδητά, άμεσα, πάντοτε και δεν χρειάστηκαν ούτε Ζάππεια, ούτε ταξίδια στο Τέξας. Τα σενάρια αφορούν αποκλειστικά τους διακινητές τους: Όσους δεν έχουν καμία πρόταση για την χώρα αλλά και όσους βολεύονται στον μνημονιακό αυτόματο πιλότο».

Τέλος, η Χαριλάου Τρικούπη αναμένει να διαψευστούν με τρόπο και στην πράξη τα σενάρια περί κινήσεων για τη διαδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, στα οποία φέρονται, σύμφωνα με σχετικά περίεργα δημοσιεύματα, κορυφαία στελέχη. «Το θέμα είναι να πάμε όλοι μαζί, γιατί διαφορετικά όσοι ελπίζουν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ για να το πάρουν, δεν θα βρουν τίποτα» είναι το μήνυμα, καλού κακού, συνεργατών του κ. Βενιζέλου προς κάθε κατεύθυνση.

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης