Μετ’ εμποδίων η ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «θύελλα» για τις δηλώσεις Αρβανίτη

Ο Αρβανίτης αποκάλυψε πως έγραψε το ψήφισμα για περικοπή κονδυλίων στην Ελλάδα αλλά μετά την κατακραυγή άλλαξε γραμμή - Τρίτος ο Κασσελάκης στο ερώτημα περί καταλληλότητας για την πρωθυπουργία

arvanitis
Να αφήσει πίσω τους διαδοχικούς κύκλους εσωστρέφειας επιθυμεί η Κουμουνδούρου, καθώς τα όσα προηγήθηκαν με αφορμή το 4ο Συνέδριο του κόμματος, αλλά και τη διπλή διάσπαση, έχουν βαρύνει κατά πολύ το κλίμα στα ενδότερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναζητώντας τη φυγή προς τα μπρος, η ηγετική ομάδα ανακάτεψε την περασμένη Παρασκευή τα χαρτιά της τράπουλας με έναν ανασχηματισμό στο κόμμα και την ΚΟ, η δυστοκία, ωστόσο, της Κουμουνδούρου να βρει βηματισμό καταγράφηκε και χθες, με αφορμή τα όσα συνέβησαν με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη, εκείνος προσωπικά έγραψε το άρθρο του ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου, που λέει ότι αν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα, πρέπει να κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ, όπως ισχυρίστηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Όχι οι ευρωβουλευτές, Ο ευρωβουλευτής, εγώ το έγραψα», είπε.

Η δήλωση στο 4:40:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czkssdpamfhl)

Κλείσιμο
Ο κ. Αρβανίτης διευκρίνισε μάλιστα και το περιεχόμενο του άρθρου που συνέδραμε. «Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας: «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια».

Από πλευράς της η ΝΔ εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη δήλωση του Ευρωβουλευτή του, λέγοντας πως είναι «θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας, απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ». Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ωστόσο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανήλθε, υπό το βάρος των αντιδράσεων, τονίζοντας πως η συνεισφορά του «αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Αρβανίτη:

«Προπετής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου.

Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες.

Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών.

Να του θυμήσουμε λοιπόν, ότι η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί.

Για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο Κράτος Δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου.

ΥΓ: Μιας και μιλάμε για Δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κ. Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της;

ΥΓ2: Εδώ ολόκληρο το ψήφισμα, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 27, που με δική μου συμβολή πήρε αυτήν την τελική μορφή. Γιατί εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι!».

Πίεση από τις δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, η μεγάλη κινητικότητα των τελευταίων ημερών στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξασφάλισε για την Κουμουνδούρου σημαντικά δημοσκοπικά κέρδη, όπως διαφάνηκε από τη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ. Η μέτρηση εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει κέρδη μετά το συνέδριο και να φτάνει το ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας στο 14% και πολύ μακριά από τον εκλογικό στόχο του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος εκτίμησε στον ΑΝΤ1 ότι το κόμμα του θα ξεπεράσει κατά πολύ το ποσοστό των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2023, δηλαδή το 17,75%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί με 34% - αρκετά ψηλότερο από την πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ - ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγεται από το 10%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη που λαμβάνει 8%, δηλαδή ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από εκείνο του κόμματός του.

Επιπλέον το 56% των ερωτηθέντων κρίνει αποδυναμωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά το πρόσφατο Συνέδριό του, ενώ το ίδιο εκτιμά και για τον κ. Κασσελάκη σε ποσοστό 37%.

Τρίτος στο Κέντρο

Εν τω μεταξύ, στο ερώτημα περί καταλληλότητας για την Πρωθυπουργία στους ερωτηθέντες του «ευρύτερου κεντρώου χώρου» (Κεντροαριστεροί, Κεντρώοι, Κεντροδεξιοί), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στις απαντήσεις των ερωτηθέντων με 46% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 11% και ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 10%.

Πρεμιέρα με ευρωκαμπάνια

Με αυτά τα δεδομένα, το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συνεδρίασε χθες, αποφάσισε την εκκίνηση της καμπάνιας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές στις 12 Μαρτίου, ώστε να παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αλλά και η διακήρυξη του κόμματος για τις Ευρωεκλογές.

Σε επίπεδο κομματικής ανασυγκρότησης, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εκλεγούν τα Συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών και οι νέες Νομαρχιακές Επιτροπές, ενώ αυτήν την εβδομάδα η αξιωματική αντιπολίτευση θα εστιάσει στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων, θέτοντας το ζήτημα με πολύ συντεταγμένο τρόπο στη Βουλή, επισημαίνοντας την «αντισυνταγματικότητα» του νομοσχεδίου, αλλά και καταθέτοντας θετικές προτάσεις για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Παράλληλα, απαντήσεις ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση και για την υπόθεση της Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, καλώντας την αρμόδια Υπουργό, Νίκη Κεραμέως να δώσει απαντήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή με τη φωτογραφία ασθενή που περιμένει να συνέλθει από μέθη σε καρέκλες νοσοκομείου - Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Γεωργιάδης

Η ΝΔ γεμίζει το ευρωψηφοδέλτιο και ετοιμάζεται για συσπείρωση δυνάμεων - Στην ευρωλίστα και η Ασημακοπούλου

Νέα σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη - Στα δικαστήρια πάει η Κουμουνδούρου τον Γεωργόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ