Ρομπέρτα Μέτσολα: Στην Αθήνα η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου - Στις 10 η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ρομπέρτα Μέτσολα: Στην Αθήνα η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου - Στις 10 η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Το πρόγραμμα των συναντήσεών της με φόντο τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

metsola
Το βράδυ της Δευτέρας έφτασε στην Αθήνα η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Πλακιωτάκη να την υποδέχεται. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της κ. Μέτσολα στην Ελλάδα και είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί σήμερα, Τρίτη, με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας, όπως είχε πράξει και ο προκάτοχος της, Ντέιβιντ Σασόλι, το 2021.

Με φόντο τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η κ. Μετσόλα, αναμένεται να επισκεφθεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτως ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους για να αποφασίσουν προς ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η Ε.Ε. τα επόμενα πέντε χρόνια.



Για τον λόγο αυτό, στην Αθήνα η κ. Μέτσολα θα συνομιλήσει και με νέους ανθρώπους ώστε να τους παρακινήσει να ψηφίσουν, καθώς εγείρονται οι ανησυχίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το ενδεχόμενο αποχής, ειδικότερα στις νεαρότερες ηλικίες, την ώρα που η άνοδος της ακροδεξιάς και των λαϊκιστικών κομμάτων σκορπά προβληματισμό.

Στις 10 το πρωί, η Ρομπέρτα Μέτσολα αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια της συνάντησής τους θα παραχωρήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά, θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 12 το μεσημέρι, η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου θα επισκεφθεί την Βουλή των Ελλήνων. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Παραγωγής και Εμπορίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, υπό την προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Το θέμα της ομιλίας της κ. Μέτσολα θα είναι «η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των Ευρωεκλογών».

Η Ρομπέρτα Μέτσολα θα συναντηθεί και με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για περίπου μισή ώρα. Υπενθυμίζεται ότι σχετική επιστολή είχε στείλει στην ίδια ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και ιδρυτής του κόμματος «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης. Ταυτοχρόνως, και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημουλης, απηύθυνε στην πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου το ίδιο αίτημα.

Κλείσιμο
Το απόγευμα, η κ. Μέτσολα θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση που θα γίνει στο Ωδείο Αθηνών. Μάλιστα, στο τέλος της εκδήλωσης, η πρόεδρος του ΕΚ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέες και νέους που θα δώσουν το «παρών» και θα απαντήσει στις απορίες και τις παρατηρήσεις τους για τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, μια άλλη ισχυρή Ευρωπαία γυναίκα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε την πρόθεση της να επανεκλεγεί ως πρόεδρος της Κομισιόν. Η υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν αναμένεται να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) κατά τη συνεδρίασή του στο Βουκουρέστι τον επόμενο μήνα και ύστερα από την πρόταση του γερμανικού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

Σε ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποίησε ότι εκ μέρους του ΕΛΚ υπέγραψε μαζί με τον πρωθυπουργού της Πολωνίας, Ντόναλντ Τούσκ κοινή επιστολή στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Είναι σταθερά αφοσιωμένη στην προώθηση των κοινών μας αξιών και στην προστασία της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ευρώπης. Έχει την εμπιστοσύνη μας», καταλήγει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.






Ειδήσεις σήμερα:

Ρώσος πιλότος που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες στην Ισπανία

Αυτοκτόνησε η 36χρονη πορνοστάρ Κάγκνεϊ Λιν Κάρτερ

Δεν έπιασε το... μαγείρεμα του Παππά, στον τάκο του Survivor η Μαριλίνα Βακονδίου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης