Γεραπετρίτης για τη ροζ σημαία: Στον σκληρό πυρήνα του κράτους τα σύμβολα πρέπει να είναι ακέραια και ουδέτερα

Γεραπετρίτης για τη ροζ σημαία: Στον σκληρό πυρήνα του κράτους τα σύμβολα πρέπει να είναι ακέραια και ουδέτερα

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη την ελευθερία της τέχνης και της έκφρασης - Ωστόσο  «το προξενείο οφείλει να φέρει ακέραια τα εμβλήματα και τα σύμβολα της χώρα... δεν είναι γκαλερί και χώρος για έκθεση»

simaia_maketa
Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη ροζ ελληνική σημαία στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε μεν αδιαπραγμάτευτη την ελευθερία της τέχνης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «όταν μιλάμε για υπηρεσίες τους σκληρού πυρήνα του κράτους, πρέπει να έχει ουδετερότητα όσον αφορά τα σύμβολα και τα εμβλήματα».

«Και ως άνθρωπος και ως ακαδημαϊκός υποστηρίζω την ελευθερία της τέχνης και της έκφρασης, ακόμη κι όταν είναι αιχμηρή και επιθετική» είπε ο κ. Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Εδώ νομίζω το ζήτημα έχει να κάνει σε σχέση με το περιβάλλον πουπαρουσιάστηκε το έκθεμα. Θα δεχόμουν να έχω το συγκεκριμένο έργο σε ένα μουσείο ή σε γκαλερί ή στο σπίτι. Εδώ όμως μιλάμε για μια ανάρτηση έργου στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα του κράτους και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Και συνέχισε: «Το προξενείο οφείλει να φέρει ακέραια τα εμβλήματα και τα σύμβολα της χώρας και να εξυπηρετεί του ομογενείς και να έχει χαρακτήρα ουδέτερο. Δεν είναι γκαλερί και χώρος για έκθεση».

Εμβλήματα και σύμβολα της χώρας εντός της λειτουργίας του σκληρού πυρήνα του κράτους οφείλουν να φαίνονται ακέραια, όπως είπε, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορεί να το δεχτούν αυτό. Αυτό είναι σημαντικό για την ουδετερότητα του κράτους σε ό,τι αφορά τα σύμβολα του κράτους.

«Η λογική είναι ότι η ελευθερία της τέχνης είναι αδιαπραγμάτευτη. Όμως όταν μιλάμε για υπηρεσίες τους σκληρού πυρήνα του κράτους πρέπει να έχει ουδετερότητα όσον αφορά τα σύμβολα και τα εμβλήματα του κράτους».

Τέλος είπε ότι «το μήνυμα για την έμφυλη βία οφείλει να περνάει, όμως εδώ έχουμε εμβλήματα του κράτους σε υπηρεσία του σκληρού πυρήνα του κράτους. Οφείλαμε να έχουμε αυτή τη στάση».


Ειδήσεις σήμερα:

Σε κατάσταση συναγερμού το Ρέικιαβικ από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

Πολιτικό σοκ στις ΗΠΑ από την απόφαση δικαστηρίου ότι ο Τραμπ δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος στις εκλογές

Απάνθρωπη κίνηση από 26χρονη στην Αυστραλία: Πέταξε σκυλί από ταράτσα και έγραψε «της έκανα χάρη» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης