Δραγασάκης: Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αποχωρήσουν όσοι το σκέφτονται

Δραγασάκης: Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αποχωρήσουν όσοι το σκέφτονται

«Να μην γίνουν ενέργειες με ανεπίστρεπτα αποτελέσματα με συνέπειες για όλους», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός

dragasakis_nea_gia_maketa_main
Οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προχωρήσουν, ζήτησε ο πρώην υπουργός Γιάννης Δραγασάκης.

Σε ανάρτησή του την Πέμπτη καλεί ακόμη να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν.


Η ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη:

«Το είπα και το ξαναλέω. Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν. Να μην γίνουν ενέργειες με ανεπίστρεπτα αποτελέσματα με συνέπειες για όλους. Να βάλουμε στοπ και στο “αν δεν σας αρέσει φύγετε” και το “δεν αντέχω, φεύγω”».
Ο Γ.Δραγασάκης μιλά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ & το ενδεχόμενο διάσπασης | ACTION 24

Τι λέει ο Γιάννης Δραγασάκης για την επιστολή του
Όσον αφορά τη χθεσινή επιστολή του, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως δεν διέρρευσε από τον ίδιο, καθώς, όπως λέει, αν ήθελε να τη δημοσιοποιήσει θα το είχε κάνει εξαρχής.

Κλείσιμο
«Η πρότασή μου για διαμόρφωση «κέντρου ευθύνης» στο κόμμα, για υπέρβαση της κρίσης, δεν έχει καμία σχέση με πρόταση για «επιτροπεία» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει την έννοια διαμόρφωσης συνθηκών λειτουργικής συμβίωσης στο κόμμα. Η οποία σήμερα δεν υπάρχει», ανέφερε.

Για τις συνθήκες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «ζούμε μια ιδιαίτερη συνθήκη. Μια κρίση. Αν δεν είμαστε ειλικρινείς, αν αυτό δεν το αναγνωρίσουμε, ότι δεν είναι μια «συνηθισμένη κατάσταση», δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω», προσθέτοντας ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ζούμε μια εσωτερική κρίση εμπιστοσύνης. Είναι δυνατόν να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διαμορφώσουμε συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο εκλεγμένο, αδιαμφισβήτητα»
Ο Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε ότι αν επικρατήσει η διαίρεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οι μόνοι αντικειμενικά ευνοημένοι θα είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης», καθώς, όπως υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο 36% στη βάση της αρχής της σύνθεσης των επιμέρους απόψεων και όχι της διαίρεσης».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο εκλεγμένο, αδιαμφισβήτητα. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία του καθενός με τη διαδικασία εκλογής, η αποφασισμένη διαδικασία αυτή ήταν και εκείνος που εξελέγη είναι ο Στέφανος Κασσελάκης».

Εν τω μεταξύ, χθες Τετάρτη λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο στο προσκήνιο ήλθε μία επιστολή του πρώην υπουργού σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Στην επιστολή ο κ. Δραγασάκης επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα απευθύνοντας έκκληση για εκεχειρία και προτείνοντας οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Σημειώνεται πως η επιστολή απευθύνεται σε Στέφανο Κασσελάκη, τους υπολοίπους υποψηφίους προέδρους, δηλαδή την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέφανο Τζουμάκα, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwtnxgb08t7l)

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του που έχει ημερομηνία 8 Νοεμβρίου, πως «το κόμμα κηρύσσεται σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης"» και ζητά να συσταθεί ολιγομελές, άτυπο κέντρο ευθύνης- αντιπροσωπευτικό της σύνθεσης του κόμματος- που εποπτεύει την αυστηρή τήρηση των οποίων μέτρων συμφωνηθούν.

Επισημαίνει επίσης σε σχέση με τις εκλογές πως το αποτέλεσμα των διαδικασιών δεν μπορεί να αμφισβητείται και ζητεί την απόσυρση των διαγραφών που έχουν ανακοινωθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Χτύπησε με κράνος τη φοιτήτρια σύζυγό του στο κεφάλι, γιατί πίστευε ότι έχει σχέση με καθηγητή της

Χανιά: Ποιος ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη - «Νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια, αποπροσανατολίστηκε»

Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή - Έκτακτη προειδοποίηση για καταιγίδες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης