Δανάη Βορίδη-Μιχελάκου: «Στόχος μας ένα πολυδύναμο, δημοτικό ιατρείο και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας»

Δανάη Βορίδη-Μιχελάκου: «Στόχος μας ένα πολυδύναμο, δημοτικό ιατρείο και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας»

Η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για μία πόλη καθαρή, φωτεινή και προσβάσιμη

mijelakou
Στην μάχη του «σταυρού» μπαίνει η κυρία Δανάη Μιχελάκου, σύζυγος του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως η ενασχόλησή της με τα δημοτικά κοινά «δεν είναι πολιτική, είναι προσφορά» ενώ συμπυκνώνοντας τους βασικούς στόχους μιλά για μια πόλη καθαρή, φωτεινή και προσβάσιμη. Να σημειωθεί ότι η κυρία Βορίδη – Μιχελάκου υπηρέτησε την περασμένη τετραετία τον Δήμο Αθηναίων ως πρόεδρος της 7ης κοινότητας και, μεταξύ άλλων, συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου Δημοτικού Ιατρείου στους Αμπελόκηπους, όπου για πρώτη φορά οι κάτοικοι μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας, συμβουλευτικής, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες.

ΒΟΡΙΔΗ_ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ_ΙΩΑΝΝΑ_ΔΑΝΑΗ_ΚΕΝΤ__69_of_110_-1-4
Η Δανάη Βορίδη-Μιχελάκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη
378391421_122105044694037212_1565976108811269876_n-2


1) Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την πολιτική;


Η ενασχόληση µε τον Δήμο για µένα δεν είναι πολιτική, είναι προσφορά. Απαιτείται να ζούµε σε µια πόλη καθαρή, φωτεινή, όπου να µη µένει κανένας πίσω, να υπάρχει πρόσβαση για όλους στα σχολεία, στα ιατρεία, παντού. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε ο δήµαρχός µας το 2019 µε µεγάλη επιτυχία και θέλουµε να το συνεχίσουµε ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο δυναμικά.

2) Την προηγούμενη τετραετία υπήρξατε εκλεγμένη πρόεδρος της 7ης κοινότητας Αθηνών. Τι πετύχατε στους τομείς που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών σας; Είχατε επίσης θέσει επίσης τον στόχο για την δημιουργία δημοτικών ιατρείων σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα. Επιτεύχθηκε και ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη περίοδο;

Κλείσιμο
Πράγματι, υπηρετώ ως πρόεδρος της 7ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων εδώ και 4 χρόνια. Με τους συναδέλφους μου, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, φροντίσαμε να είναι το Διαμέρισμά μας καθαρό, το πράσινο να πολλαπλασιάζεται, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να λειτουργούν με ευταξία, οι σύλλογοί μας να συνεχίσουν να παράγουν πολιτισμό. Θέλω σε αυτή τη δεύτερη τετραετία, αυτή τη φορά ως Δημοτική Σύμβουλος, να προσπαθήσω για όλη την Αθήνα μας. Στους Αμπελόκηπους ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Ιατρείο και είναι ο πρώτη φορά που η 7η Δημοτική Κοινότητα αποκτά τέτοια δομή, όπου οι κάτοικοι μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας, συμβουλευτικής, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες. Το πλέγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του νέου Δημοτικού Ιατρείου στην 7η Δημοτική Κοινότητα, παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη, που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών, οδοντιατρικών πράξεων μέχρι και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Ο στόχος είναι ένα πολυδύναμο ιατρείο και στις επτά δημοτικές κοινότητες.

385916702_122117656094037212_184936064576249974_n-2


3) Το όνομα του συνδυασμού σας είναι «Αθήνα Ψηλά». Εσείς πως προσδιορίζετε αυτό τον όρο;

Αν έπρεπε να προσδιορίσω αυτό τον όρο με μια λέξη, αυτή θα ήταν: οι άνθρωποι του. Μία παράταξη ανοιχτή, υπερκομματική και συμπεριληπτική με στελέχη που ενώθηκαν σε αυτήν και από άλλες δημοτικές παρατάξεις. Στελέχη με αναγνωρισμένη δράση και προσφορά στον δήμο και με σημαντική εμπειρία στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ενώσαν τις δυνάμεις τους στον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη για να εργαστούν από κοινού για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Η πιο σημαντική ομάδα είναι αυτή που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται για την πόλη μας, εκφράζοντας και αντιπροσωπεύοντας ολόκληρη την Αθήνα.

4) Μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών;

Πιστεύω ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Κώστα Μπακογιάννη με καθαρή και ισχυρή εντολή και θα συνεχίσει να εργάζεται από τη θέση του πρώτου πολίτη της πόλης για τα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

378398726_122105044136037212_2282898616860694232_n-2


Who is who

Η Δανάη Βορίδη-Μιχελάκου γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμένει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε Ιατρική και έλαβε την ειδικότητα της Παιδιάτρου. Εργάστηκε σε γνωστή παιδιατρική κλινική και κεντρικό μαιευτήριο της Αθήνας και σήμερα διατηρεί ιατρείο στην Πλατεία Μαβίλη. Είναι παντρεμένη με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και νυν υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Χρήστο και τη Λέλα. Από το 2019 είναι πρόεδρος της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, την περιοχή που μένει η ίδια και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

379909731_122107226900037212_4494207534780218837_n


Ειδήσεις σήμερα:

Καλά στην υγεία τους η 13χρονη και το μωρό της - Γέννησε στο νοσοκομείο της Νάξου χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος

Η στιγμή που το λεωφορείο στη Βενετία πέφτει από τη γέφυρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Τέλος στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο - Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες



_________________________________________

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης