Τραγωδία στη Βενετία: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Τραγωδία στη Βενετία: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα - Βίντεο ντοκουμέντο

21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της πτώσης του λεωφορείου - Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο οδηγός να ένιωσε αδιαθεσία ή να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι

leoforeio_italia_arthro
Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή που το λεωφορείο στη Βενετία πέφτει από τη γέφυρα στην περιοχή Μέστρε με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Για ανείπωτη τραγωδία κάνει λόγο ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο λίγες ώρες μετά το τροχαίο δυστύχημα, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι, έπεσε χθες το απόγευμα από γέφυρα, σκοτώνοντας 21 ανθρώπους και τραυματίζοντας 20, εκ των οποίων, οι πέντε χαροπαλεύουν.

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί το λεωφορείο έπεσε από τη γέφυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο οδηγός του λεωφορείου πιθανόν να ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία χάνοντας τον έλεγχο του οχήματος, υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Ωστόσο, οι κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας, όπως επισημαίνουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Δείτε το βίντεο:

LA TRAGEDIA DI MESTRE: IL MOMENTO IN CUI L'AUTOBUS PRECIPITA RIPRESO DALLE TELECAMERE

«Κάποιοι οδηγοί που βρίσκονταν πίσω από το λεωφορείο είπαν ότι, ενώ το έβλεπαν να κινείται κανονικά στο δρόμο, ξαφνικά χωρίς λόγο άρχισε να πορεύεται στη δεξιά λωρίδα του δρόμου και εν συνεχεία να πέφτει από τη γέφυρα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το λεωφορείο φλεγόταν εν κινήσει και ότι ο οδηγός δεν μπορούσε να το σταματήσει επειδή είχε κολλήσει ανάμεσα σε αυτοκίνητα. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα αυτοκίνητα που ήταν μπροστά του, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου και έπεσε από τη γέφυρα. Αλλά αυτή η είδηση δεν επιβεβαιώνεται.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν (όπως προκύπτει από το υλικό της κάμερας στη γέφυρα) ότι το λεωφορείο προσπάθησε να σταματήσει καθώς φαίνεται ότι άναψαν τα κόκκινα φώτα στο πίσω μέρος του. Στη συνέχεια, το λεωφορείο κινήθηκε προς το προστατευτικό κιγκλίδωμα, το έσπασε κι έπεσε από τη γέφυρα.



Είναι το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πολλοί ξένοι τουρίστες ενώ η ζωή ενός τετράχρονου κοριτσιού βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Το λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε της Βενετίας», δήλωσε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση «RAI» ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας, Ρενάτο Μποράζο. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν Ουκρανοί, Γερμανοί, Κροάτες και Γάλλοι τουρίστες, σύμφωνα με τα διαβατήρια που έχουν περιέλθει στην κατοχή των ιταλικών αρχών. Το λεωφορείο επέστρεφε από το κάμπινγκ Hu - πρώην Jolly- στη Mαργκέρα.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες πιθανότατα επέβαιναν και Ουκρανοί πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά στο κάμπινγκ της Μαργκέρα, καθώς στα συντρίμμια του οχήματος βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια. Εκπρόσωπος των αρχών της Βενετίας δήλωσε ότι ο οδηγός του λεωφορείου ήταν ο 40χρονος Aλμπέρτο Ριζότο.



Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλα θύματα, ό,τι απέμεινε από το λεωφορείο ανυψώθηκε με γερανό.

Η εισαγγελία της Βενετίας διενεργεί έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί ο οδηγός του λεωφορείου της μεταφορικής εταιρείας «La Linea» έχασε τον έλεγχο με το όχημα να πέφτει από τη γέφυρα. Αρκετά ιταλικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι, ο οδηγός μπορεί να έχασε τον έλεγχο του οχήματος λόγω προβλημάτων υγείας. Πάντως, στο σημείο του δυστυχήματος δεν βρέθηκαν ίχνη ολισθηρότητας. Ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Στο σημείο του χθεσινού δυστυχήματος έσπευσαν περισσότερα από 40 ασθενοφόρα καθώς και αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Η τραγωδια σημειώθηκε χθες, λίγο πριν τις 20.00μμ. (ώρα Ιταλίας) στην υπερυψωμένη διάβαση του δρόμου που οδηγεί από το Μέστρε στη Μαργκέρα και συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Α4. Όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα «agenzianova», το λεωφορείο έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και έπεσε από ύψος 15 μέτρων.

Τα συντρίμμια του οχήματος εντοπίστηκαν ανάμεσα σε μια αποθήκη και τις γραμμές του σιδηροδρομικού σταθμού. Το «λεωφορείο του τρόμου» που κινείτο με φυσικό αέριο πήρε αμέσως φωτιά. Η υψηλή θερμοκρασία έκανε το έργο των διασωστών ακόμα πιο δύσκολο.



Συγκλονίζει η μαρτυρία του Λεονάρντο

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ονόματι Λεονάρντο, περιέγραψε στην ιταλική εφημερίδα «LaPresse» τα όσα αντίκρυσε μετά την πτώση του λεωφορείου. «Αρχικά άκουσα ένα δυνατό φρενάρισμα, νόμιζα ότι ήταν τρένο. Μετά άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Φοβήθηκα και κοίταξα έξω και είδα καπνό ενώ άνθρωποι καλούσαν σε βοήθεια».

Ο νεαρός Ιταλός, ο οποίος την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο αγαπημένο του κλαμπ, έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος για να βοηθήσει. «Όταν έφτασα στο σημείο της τραγωδίας, οι κραυγές μετατράπηκαν σε μια σκληρή σιωπή από τον τάφο... Ένιωσα το αίμα μου να παγώνει. Ήθελα να βοηθήσω, αλλά ο φίλος μου και μια αστυνομικός με εμπόδισαν να το κάνω επειδή το λεωφορείο φλεγόταν και ήταν έτοιμο να εκραγεί».



Εκτός από τους διασώστες και έναν ιερέα, στο σημείο του τροχαίου δυσυχήματος έσπευσε χθες και ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο. «Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από ανθρώπους που επέστρεφαν από τις δουλειές τους», γράφει η εφημερίδα «La Repubblica» επικαλούμενη δηλώσεις του δημάρχου της Βενετίας.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο «RaiNews», ο Μπρουνιάρο είπε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι το λεωφορείο μετέφερε μεταξύ άλλων και τουρίστες και κάποιους που έκαναν κάμπινγκ. Προφανώς υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί στο λεωφορείο, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Βρήκαμε κάποια ουκρανικά έγγραφα».

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «Οι σκέψεις της είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους». «Είμαι σε στενή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι για να παρακολουθήσω τις εξελίξεις αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 5 φονικότερες πυρκαγιές σε νυχτερινά κλαμπ

Πανικός στη Γαλλία λόγω της μεγάλης εξάπλωσης κοριών σε δημόσιους χώρους - «Χειρότεροι κι από βαμπίρ»

TripAdvisor: Ελληνικά εστιατόρια ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου - Τα ρομαντικά, το «κρυμμένο διαμάντι» και το χορτοφαγικό

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης