Εκλογές 2023: Με επισκέψεις σε γειτονιές της Αθήνας και ανοιχτές ομιλίες συνεχίζει ο Ανδρουλάκης στο δρόμο για τις κάλπες

Εκλογές 2023: Με επισκέψεις σε γειτονιές της Αθήνας και ανοιχτές ομιλίες συνεχίζει ο Ανδρουλάκης στο δρόμο για τις κάλπες

Ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ φροντίζει σε κάθε δημόσια εμφάνιση να αφιερώνει σημαντικό μέρος της, στην ανάπτυξη των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για τους νέους, τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη

androulakis_proedriko
Περιοδείες στις γειτονιές της Αττικής και ανοιχτές ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της περιφέρειας συμπεριλαμβάνει η «λογική» της Χαριλάου Τρικούπη για την ανάπτυξη της προεκλογικής καμπάνιας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ξεχωρίζουν κάθε φορά τα στοχευμένα κοινά και σχεδιάζουν τη «γέφυρα» προσέγγισής τους. Επιμένουν στην οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τις νεότερες γενιές και διανθίζουν το πρόγραμμα με παρεμβάσεις και προγραμματικά μηνύματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους. Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης φροντίζει σε κάθε δημόσια εμφάνιση να αφιερώνει σημαντικό μέρος της, στην ανάπτυξη των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για τους νέους, τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Εκτιμά ότι η παρουσίαση των προγραμματικών προτεραιοτήτων κρύβει περισσότερες ευκαιρίες από «παγίδες», ενθαρρύνει τα στελέχη του να συνεχίσουν με τεκμηριωμένο λόγο προς αυτήν την κατεύθυνση και σχεδιάζει απανωτές επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία για την «απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και το μοντέλο της εκπαιδευτικής πολιτικής.

«Η Νέα Δημοκρατία δίνει επί της ουσίας 2% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για υπηρεσίες και υλικοτεχνική υποδομή και επιπλέον 2% για την ενεργειακήαναβάθμιση των νοσοκομείων. Χώρες με ανάλογα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, διοχετεύουν 8-11% των πόρων στην υγεία. Εμείς προτείνουμε να δώσουμε 8-10% διότι το ΕΣΥ είναι σε δεινή κατάσταση.  Επισκέφθηκα σήμερα τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και μου μετέφεραν ότι χρειάζονται 700-1.000 διασώστες. Εξήντα επτά σημεία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα υποχρεώνονται να εξυπηρετήσουν με μόλις ένα ασθενοφόρο τα περιστατικά όλης της ημέρας. Βγάζουν δηλαδή τρεις οκτάωρες βάρδιες με ένα ασθενοφόρο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα νησιά που υποδέχονται χιλιάδες τουρίστες, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνέχισε με σφοδρότατες επιθέσεις στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του από την ΕΡΤ με αφορμή τις προγραμματικές προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη για την οικονομία. «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μας δίνει το “νόμπελ ασυναρτησίας” στα οικονομικά. Εγώ δεν μπορώ να τον προσβάλω με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορώ να τον αποκαλέσω ούτε άσχετο ούτε ασυνάρτητο. Είναι και σχετικός και ξέρει τι κάνει», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας ακόμη ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα φορολογικό πρόγραμμα και μια στρατηγική, όπου η ανάπτυξη, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι φορολογικές του προτεραιότητες υπηρετούν 1.000 οικογένειες, οι οποίες ελέγχουν τον πλούτο στη χώρα και θεωρούν ότι η βέλτιστη λύση για να διοικηθεί, είναι ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς έχουμε μια άλλη άποψη για τα πράγματα».

Ως προς το ενδεχόμενο μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Άρα, δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Ο λαός ψήφισε και έδωσε ένα μεγάλο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν περίμενε κανείς μετά τα φαινόμενα διαφθοράς, -Πάτσης, Νικολάου-, τις υποκλοπές που έχουν εκθέσει διεθνώς τη χώρα, ένα παρακράτος υπό το Μέγαρο Μαξίμου, κοινωνικές ανισότητες, αδυναμία στήριξης του κοινωνικού κράτους, έλλειψη μιας ανθεκτικής ανάπτυξης, 50 δισεκατομμύρια ευρώ νέο χρέος, 10 δισεκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις. Όλα αυτά περίμενα στο "ταμείο" των εκλογών να τα πληρώσει ο κ. Μητσοτάκης. Όχι μόνο δεν τα πλήρωσε, αλλά αύξησε το ποσοστό του».

Για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι: «Δεν φταίνε το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ που δεν πήγε καλά και έγινε μπλε ο χάρτης. Ο χάρτης δεν έγινε μπλε πριν 15 ημέρες, έγινε το 2019. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπου αν εξαιρέσεις την Κρήτη με ένα αξιόλογο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον κ. Αρναουτάκη, η Νέα Δημοκρατία πήρε δώδεκα περιφέρειες μετά από 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στις ευρωεκλογές τα ίδια. Στις εθνικές το ίδιο. Το ότι τέσσερα χρόνια δεν ανατράπηκε αυτό το φαινόμενο αλλά κλιμακώθηκε, πάει να πει ότι κάποιος έχει την ευθύνη. Κι εκτιμώ ότι η αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της». Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη  «χρειάζεται προοδευτική αξιόπιστη αντιπολίτευση για να υπάρχει εναλλακτική και να επιλέγει ο ελληνικός λαός όχι βάσει του φόβου, που πουλάει η Νέα Δημοκρατία “για τα χειρότερα που έρχονται”, αλλά βάσει της ελπίδας για τα καλύτερα που μπορούμε να πετύχουμε».

Κλείσιμο
Το κάλεσμα του κ. Ανδρουλάκη απευθύνεται προς «όλους τους προοδευτικούς πολίτες και σε αυτούς που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει μια ισχυρή προοδευτική φωνή στη Βουλή για να σταματήσει αυτό που φαίνεται να δημιουργείται: μια παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θα βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά». Πρόκειται για το κεντρικό μήνυμα-δίλημμα που θέτει η Χαριλάου Τρικούπη και που θα περιγράψει εκ νέου σήμερα το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στο Αιγάλεω.


Ειδήσεις σήμερα:

Χριστίνα Σούζη: Το πρώτο μήνυμα της από το νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα στην Κηφισίας

«Όσο θα σωπαίνουμε, αυτά θα συμβαίνουν» λέει ο 22χρονος καρατέκα που έσωσε την 17χρονη στη Φρεαττύδα

Χόρχε Μέσι, ο πατέρας του Λιονέλ που καθορίζει εδώ και τρεις δεκαετίες την καριέρα του γιου του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης