Ξεκίνησε το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη»

Ξεκίνησε το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη»

Σε λίγη ώρα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo - Σε έξι θεματικές ενότητες οι εργασίες του: Ασφάλεια, Περιβάλλον, Καθημερινότητα,  η διεθνής εικόνα της χώρας, πολιτικές για τους νέους,  ο ρόλος της ΝΔ

μητσοτακης
Αντίστροφη μέτρηση για το 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ξεκίνησε στον συνεδριακό χώρο «Metropolitan Expo» που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

«Δίπλα σε κάθε πολίτη» είναι το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου η έναρξη του οποίου γίνεται με την σύντομη ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η επικύρωση των αποφάσεων του Κανονισμού Συνεδρίου. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Κυρπιακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και η πρόβολή βίντεο για την πορεία προς το 14ο Συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα για την εναρκτήρια ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr,  θα κάνει απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και θα αναφερθεί στην «προοδευτική» ταυτότητα η οποία, όπως θα υπογραμμίσει χαρακτηρίζει την παράταξή του.

14ο Συνέδριο ΝΔ | 1η μέρα

5587614
Κλείσιμο


IMG_1246

IMG_1247__1_


Αύριο, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγας, ο γραμματέας Οργανωτικού και αν. γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Στέλιος Κονταδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, η Έλενα Σώκου, εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Επίσης θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

5587345__1_
5587349
5587375
5587376__1_


5587484__1_
5587490
5587499


Την δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες:

- «Ασφάλεια για όλους».

- «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

- «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη».

- «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας».

- «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της».

- «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους», οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν στη νέα γενιά.

5587394
5587432


Την Κυριακή, τελευταία μέρα του Συνεδρίου, θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει με ομιλία του την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:30.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ

Να σημειωθεί ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 14:00-18:00 και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 13:00 έως τις 16:00.

Οι συνεδριακές εργασίες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής με νέα ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

5587246
5587252
5587268
5587285

5587246
5587333
5587345



Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Πώς η ομάδα ΔΙΑΣ συνέβαλε στο να σωθεί βρέφος με αιμορραγία

Τροχαίο με τραυματίες στην παραλιακή: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες «καρφώθηκε» σε κολώνα

Ζαχάρω: Βιασμό καταγγέλλει 35χρονη - Συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης