Δημοσκόπηση Marc για το «ΘΕΜΑ»: Άλμα του ΠΑΣΟΚ στο 15,2% - Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ με διαφορά 13,8 μονάδες

Δημοσκόπηση Marc για το «ΘΕΜΑ»: Άλμα του ΠΑΣΟΚ στο 15,2% - Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ με διαφορά 13,8 μονάδες

Ανατροπή στην Κεντροαριστερά μετά την εκλογή Ανδρουλάκη - Στο 15,2% το ΠΑΣΟΚ, μόλις 4 μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ - Διευρύνεται στις 13,8 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ  - Έκπληξη και στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών- Δείτε πίνακες

kalpi-arthro
Εντυπωσιακή είσοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή φαίνεται να κάνει ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής. Η κοινή γνώμη αναδεικνύει τον Νίκο Ανδρουλάκη σε δεύτερο πιο δημοφιλή πολιτικό αρχηγό και εμφανίζει το διάδοχο σχήμα του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ να αποκτά για πρώτη φορά μετά το 2012 δυναμική διεκδίκησης της πρωτοκαθεδρίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc, την πρώτη εβδομάδα μετά την πανηγυρική επικράτηση του κ. Ανδρουλάκη στην εσωκομματική κάλπη του ΚΙΝ.ΑΛ., επιβεβαιώνουν τη διαφαινόμενη από καιρό τάση ανασύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται για την εκπροσώπηση των πολιτών κινούμενες στα αριστερά της κυβερνητικής παράταξης.

Παρά ταύτα, πάντως, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διατηρεί βάσιμες ελπίδες για να πετύχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, αφού η ενδυνάμωση του ΚΙΝ.ΑΛ. όχι μόνο της προκαλεί σαφώς πολύ μικρότερες απώλειες συγκριτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια ώρα οδηγεί σε άνοιγμα της ψαλίδας με την αξιωματική αντιπολίτευση που φτάνει στις 13,8 ποσοστιαίες μονάδες.

prothesi


Ο καινούριος ένοικος της Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται να ανοίγει μεγάλη περπατησιά, αφού αυξάνει σημαντικά την πρόθεση ψήφου του κόμματός του και από το 9%, όπου είχε βρεθεί τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αρκετοί απέδιδαν κυρίως στη συναισθηματική φόρτιση από την περιπέτεια της υγείας και την αδόκητη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πλέον εκτινάσσεται στο 15,2%. Βρίσκεται, έτσι, σε απόσταση μόλις τεσσάρων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «βουτάει» στο 19,1% που για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί τη χαμηλότερη δημοσκοπική επίδοση των πολλών τελευταίων ετών.
Κλείσιμο
dimotikotita

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 

Ειδήσεις σήμερα:

Μόνο με αρνητικό PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα - Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα στα ταξίδια

Ανοικτά σήμερα όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

Ισραήλ: Αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης